Yeni e-İhracat kararı ile işletmeler 1,5 milyon TL'ye kadar desteklenecek

Cumhurbaşkanlığı’nın "E-İhracat Destekleri Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararın çok değerli bir adım olduğunu ifade eden IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “İşletmelerin ihracat yapmaya özendirilmesi sağlanıyor” dedi
25.08.2022 20:02 GÜNCELLEME : 26.08.2022 00:00

Cumhurbaşkanlığı'nın "E-İhracat Destekleri Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı. E-İhracat Konsorsiyumları, perakende e-ticaret siteleri ve pazaryerlerinin yurt dışında e-ticarete ilişkin pazara giriş stratejileri ile eylem planlarının oluşturulabilmesi amacıyla satın aldıkları sektör, ülke ve e-ihracat odaklı raporlara ilişkin giderleri yüzde 50 oranında ve yıllık 1,5 milyon TL'ye kadar desteklenecek.

İhracat destekleri hakkında alınan bu kararlarla birlikte Türkiye'deki tüm işletmelerin ihracat anlamında desteklenmesinin çok değerli bir adım olduğunu belirten IdeaSoft CEO'su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara şunları aktardı: "Alınan kararların içeriğine baktığımızda tanıtımdan, pazarlamaya, satış süreçlerindeki komisyon desteklerine kadar birçok alanda işletmelerin ihracat yapmaya özendirilmesi sağlanıyor. Bu kararla birlikte mevcut işletmeler, ürünlerinin global pazarda daha fazla yer almasını sağlarken, desteklerle de büyüyecek. Buna ek olarak zaman içerisinde yeni ürünlerin üretilmesi, üretim desteğinde de etkili olacaktır. Rekabetçi olduğumuz Türkiye pazarındaki kuvvetli ürünlerle, yurtdışındaki pazar yerlerinde rekabet edebileceğimiz bir çok ürün ve kategori bulunuyor. Bu destekler ile birlikte tekstil, hediyelik eşya, aksesuar, ev tekstil ve giyim gibi birçok kategorinin ihracata yönelik üretim alanında gelişmesini bekleyebiliriz. Alınan yeni kararlar bu anlamda çok faydalı bir karar."

BİZE ULAŞIN