Kamuda istihdam zamanı

2024 yılında kamuya 100 bini aşkın istihdam bekleniyor. Bu yıl 27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. 10 bin polis memuru istihdam edilecek. Önümüzdeki günlerde ataması yapılacak öğretmen sayısı ve takvimi de belli olacak. Üniversitelerden kamu kurumlarına, belediyelerden bakanlıklara kamunun istihdam ilanlarını sizler için haberleştirdik.
05.02.2024 12:08 GÜNCELLEME : 05.02.2024 12:08

PARA ANKARA/ HÜLYA GENÇ SERTKAYA Kamu kurumları, yeni yıla personel alımlarıyla başladı. 2024 yılında kamuda istihdama yönelik açıklamalardan biri 2023'ün son günlerinde Sağlık Bakanlığı'ndan gelmişti. 27 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 2024 yılında 23 bin 464'ü uzman doktor, 3 bin 498'i doktor olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı duyurulmuştu. Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında da birçok bakanlığın yeni yılda yapacağı istihdam rakamları açıklığa kavuşmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılında 22 bin 660 personel alınacağını açıklamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin polis alımı için kontenjan ayrılarak gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Yerlikaya, 2024'te Jandarma Genel Komutanlığı'na 800 subay, 3 bin 870 astsubay, 7 bin 250 uzman erbaş alımı; Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 30 subay, 110 astsubay, 600 uzman erbaş alımı için çalışmalar yapıldığını kaydetmişti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bütçe görüşmeleri sırasında istihdam müjdesini vermişti. Bakan Bak, yeni yılda bin 71 gençlik çalışanı ve 950 antrenör olmak üzere toplam 2 bin 21 yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. 28 Aralık 2023 itibarıyla da bin 71 gençlik çalışan alımı için ilana çıkıldı. Adaylar söz konusu kadrolar için başvurularını 8 Ocak 17.00'ye kadar yaptı. Önümüzdeki günlerde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir grup ve il için ilan edilen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bütçe görüşmelerinde yeni yılla birlikte 2 bin 392 engelli vatandaşın atamasının yapılacağını söylemişti. Öyle de oldu. Bakanlığın bu yıl yapacağı 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atanmasına ilişkin adayların başvuru süreci 19 Ocak'ta tamamlandı. Bakanlığın açıklamalarına göre, son 21 yılda kamuda engelli memur sayısı 12 kat artırıldı ve 68 bin 108 engelli ataması gerçekleştirildi. Geçen yıl Şubat'ta 2 bin 323 engellinin ataması yapılmıştı.

TARIM BAKANLIĞI 7 BİN 158 PERSONEL ALACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise 2024 yılında 7 bin 158 personel alımı gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamayla ise bu istihdamın detayları paylaşılmıştı. Buna göre, 2024'te taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere aralarında ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendislerinin de bulunduğu 5 bin 500 sözleşmeli personel, bin 500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı alımı yapacağı netleşmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı, 158 uzman yardımcısı alımı için ilana çıktı bile. Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınavın yapılacağı uzman yardımcılığı kadrosu için başvurular, 29 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Yarışma sınavının yazılı aşaması test usulünde, 23 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki günlerde ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yapması gündemde. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı bir açıklamada atanacak öğretmen sayısının henüz belli olmadığını, Bakanlık olarak alınabilecek en yüksek sayıyı almaya çalıştıklarını dile getirmişti. Bilindiği üzere her yıl yaklaşık 40 bin öğretmen ataması yapılıyor. 2023 yılı Mayıs'ta 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmişti. Kamu istihdamına yönelik yapılan açıklamalar, beklentiler ve halihazırda açılan ilanlar dikkate alındığında şimdiden bu yıl kamuda yapılacak yeni istihdamın 100 bini aşması bekleniyor.

440 UZMAN YARDIMCISI İSTİHDAM EDİLECEK

Şimdi de gelelim Bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin. belediyelerin halihazırda başvuruya açık personel alım ilanlarına. Önce A grubu "memur" alımı ilanlarıyla başlıyoruz. Kamuda A ve B grubu kadro ayrımı, kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelikte yapılıyor. A grubu kadrolara özel yarışma sınavına tabi tutularak giriliyor. Uzman, denetmen ve müfettiş yardımcısı gibi…

Gelelim ilanlara. Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatlarında boş bulunan toplam 400 defterdarlık uzman yardımcısı kadrosu için 81 ilde görevlendirilmek üzere alım yapacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olup, yazılı bölümü tek oturumda 27 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek. Sınav için başvurular 4-15 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Bakanlık, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınavla 40 hazine ve maliye uzman yardımcısı alacak. 2 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilecek yazılı sınav için başvuru süreci ise 26 Ocak'ta sona erdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrıca yazılı ve sözlü sınavla 300 vergi müfettiş uzman yardımcısı da alacak. Giriş sınavı 23-24 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için 12 Şubat'ta başlayan başvuru süreci 23 Şubat'ta (saat: 17.30) sona erecek.

GİB DE İLANA ÇIKTI…

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ise bin 271 gelir uzman yardımcısı, 50 devlet gelir uzman yardımcısı alımı yapacak. Gelir uzman yardımcıları 38 ilde istihdam edilecek. En çok gelir uzman yardımcısı alacak iller ise 40 kadroyla Kahramanmaraş, 100 kadroyla Hatay ve 759 kadroyla İstanbul olacak. Adaylar başvuru sırasında öncelik sırasına göre en fazla beş ili tercih edebilecekler. Giriş sınavı yazılı bölümü 25 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak. Başvurular, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayıp, 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00'de sona erecek.

GİB, Ankara'da istihdam edilmek üzere 50 devlet gelir uzman yardımcılığı giriş sınavı için ön başvurular 7-13 Mart 2024 tarihleri arasında, nihai başvurular ise 22-28 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Sınavın yazılı bölümü 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. GİB, geçen yıl Ekim'de 2 bin gelir uzman yardımcısı alımı için ilana çıkmıştı.

İL PLANLAMA İÇİN UZMAN YARDIMCISI

İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 75 il planlama uzman yardımcısı alacak. Sözlü giriş sınavı, 29 Şubat-8 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Sınav için 29 Ocak'ta başlayacak başvuru süreci 2 Şubat'ta sona erecek. İçişleri Bakanlığı geçen yıl Ocak'ta 300 il planlama uzman yardımcısı alımı için ilana çıkmıştı.

İçişleri Bakanlığı, merkez teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan kadrolar için sekiz Avrupa Birliği uzman yardımcısı alacak. Sözlü yapılacak giriş sınavı 14 Mart'ta Ankara'da yapılacak. Sınav için 12 Şubat'ta başlayacak başvuru süreci 16 Şubat'ta sona erecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sözlü sınavla 15 afet ve acil durum yönetimi uzmanı yardımcısı ve sekiz afet ve acil durum yönetimi denetçi yardımcısı alacak. Uzman yardımcılığı için giriş sınavı sözlü olarak 3-5 Nisan'da, afet ve acil durum yönetimi denetçi yardımcısı giriş sınavı sözlü olarak 1-2 Nisan'da Başkanlık hizmet binasında yapılacak. İki kadro için sınav başvuruları 12-21 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

MSB BAŞVURULARI 16 ŞUBAT'A KADAR

Milli Savunma Başkanlığı (MSB) Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 39 uzman yardımcısı alacak. Alım için son başvuru tarihi 31 Ocak olacak. Milli savunma uzman yardımcılığı kadrolarına alınacak personel MSB Merkez Teşkilatında (Ankara); Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel ise Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Merkez Karargâhında (Ankara) görev yapacak.

MSB'nin Bakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesi kadroları için sözlü sınavla 190 (B grubu) memur istihdam edecek. Bu ilan için başvurular da 31 Ocak'ta sona erecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı, sözlü giriş sınavı ile altı savunma sanayi uzman yardımcısı alacak. Bu kadrolar için 2 Şubat'ta başlayan başvuru süreci 16 Şubat'ta sona erecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 15 ulaştırma ve haberleşme uzman yardımcısı alacak. Adayların bu kadrolar için başvuru tarihi 27 Ocak'ta sona ererken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 20 müfettiş yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı'nın 50 aday meslek memuru, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 15 enerji ve tabii kaynaklar uzman yardımcısı alımı için başvuru süreci ise 26 Ocak'ta sona erdi.

TÜRK PATENT DE BAŞVURU BEKLİYOR

Türk Patent ve Marka Kurumu, sözlü giriş sınavıyla 30 sınai mülkiyet uzman yardımcısı alacak. Bu kadrolar için 10 Ocak'ta başlayan sınav başvuru süreci 2 Şubat'ta sona erecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 20 yükseköğretim kurulu uzman yardımcısı alacak. Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde yapılacak. Sınav için 29 Ocak'ta başlayan başvuru süreci 9 Şubat'ta sona erecek. YÖK, 2023 Ekim'de dokuz sözleşmeli bilişim personeli, Aralık'ta 66 sözleşmeli personel alımı ilanına çıkmıştı.

Nükleer Düzenleme Kurumu, giriş sınavı ile 10 nükleer uzman yardımcısı alacak. Bu kadrolar için sözlü sınav 11-15 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Sınav için 15 Ocak'ta başlayan başvuru süreci, 29 Ocak saat 23.59'da sona erecek. Nükleer Düzenleme Kurumu'nun, 2023 Eylül'de 16 memur ve 27 uzman yardımcısı, Aralık'ta ise altı memur alımı için ilana çıktığını hatırlatalım.

Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu, dokuz insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alacak. Bu kadrolar için başvuru tarihi ise 28 Ocak'ta sona eriyor. Kurum, 2023 Mart'ta bir sözleşmeli personel alımı, Ekim'de dokuz insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alımı için ilana çıkmıştı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü yazılı ve sözlü giriş sınavıyla yedi müfettiş yardımcısı alacak. Giriş sınavı için başvurular, 1 Şubat'ta başlayıp 12 Şubat'ta sona erecek. Giriş sınavının yazılı bölümü 20 Nisan'da yapılacak.

BELEDİYELER ALIMDA…

Şimdi de kariyer meslekler dışında kalan, mühendis, hemşire, korum ve güvenlik görevli gibi diğer kadroları ifade eden "B Grubu" memur alımlarına bir bakalım. Belediyeler memur alımı ilanlarına çıkmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilk defa atanmak üzere sözlü ve uygulamalı sınavlar ile 73 zabıta memuru alımı yapacak. 12 Şubat'ta başlayacak başvuru süreci 16 Şubat'ta sona erecek.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, yazılı sınavla dokuz veri hazırlama ve kontrol işletmeni alacak. Bu kadrolar için 26 Şubat'ta başlayacak başvuru süreci 1 Mart'ta sona erecek. Yazılı sınav 25 Mart'ta yapılacak. Konya Meram Belediye Başkanlığı ise sözlü ve uygulamalı sınavla 10 zabıta memuru alacak. Başvurular 12 Şubat-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sözlü ve uygulamalı sınav 4 Mart'ta yapılacak.

İnlice (Adıyaman) Belediye Başkanlığı sözlü sınavla üç memur alımı yapacak. 5 Şubat'ta başlayacak başvuru süreci 7 Şubat'ta sona erecek. Sözlü sınav 19 Şubat'ta yapılacak. Amasra Belediye Başkanlığı, sözlü ve uygulamalı sınavla iki memur alımı yapacak. Bu kadrolar için 5 Şubat'ta başlayacak başvuru süreci 9 Şubat'ta sona erecek.

Sultangazi Belediye Başkanlığı sözlü ve uygulamalı sınavla 30 zabıta memuru alımı yapacak. Başvurular 29 Ocak'ta sona erecek. Sözlü ve uygulamalı sınav 21 Şubat'ta yapılacak.

Kangal Belediye Başkanlığı sözlü sınavla iki memur alımı yapacak. 20 Mart'ta yapılacak sözlü sınav için 5 Mart'ta başlayacak başvuru süreci 7 Mart'ta sona erecek.

Çorlu Belediye Başkanlığı'nın sözlü ve uygulamalı sınavla dokuz memur, Kütahya Belediye Başkanlığı'nın sözlü sınavla bir memur alımı için başvurular 26 Ocak'ta, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün sözlü sınavla 30 memuru için başvurular 25 Ocak'ta, Danıştay Başkanlığı'nın sözlü sınavla 23 memur alımı için ilan başvurusu 26 Ocak'ta, 3 memur alımı için olan ise 24 Ocak'ta sona erdi. Bu arada memur alımlarında, giriş sınavına başvuracak adayların kurumların ilan ettiği genel ve özel şartları taşımaları gerekiyor. Adayların devlet memurlarında aranan şartları taşıması, ilanda özel bir hüküm yoksa genelde 35 yaşını doldurmamış olması, ilanda belirtilen KPSS puan türünden istenilen puana sahip olması, yabancı dil yeterliliğini belgelemesi bu kapsamda örnek verilebilir…

TİCARET BAKANLIĞI KADROSUNA 930 PERSONEL

Ticaret Bakanlığı 4/B sözleşmesiyle 930 personel istihdam edecek. İlanlara göre Ticaret Bakanlığı KPSS puan üstünlüğüne göre belirlenecek adaylar arasından sözlü sınav yapılmak suretiyle açıktan atama yoluyla 450'si erkek, 49'u kadın olmak üzere 499 sözleşmeli gümrük muhafaza memuru ile 103 sözleşmeli muayene memuru alımı yapılacak. Adaylar için son başvuru tarihi 31 Ocak olacak.

Ticaret Bakanlığı, ayrıca merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere, yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın 2022 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle 88 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi ile 240 sözleşmeli destek personeli olmak üzere toplam 328 sözleşmeli personel alımı yapacak. Güvenlik görevlilerinde ön lisans, sözleşmeli destek personelinde ortaöğretim diploması şartı aranacak.

ADALET BAKANLIĞI 60 KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarında sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere sözlü sınav ile 47'si sosyal çalışmacı, ikisi veteriner, biri inşaat mühendisi, biri gıda mühendisi, ikisi makine mühendisi, üçü ziraat mühendisi, ikisi diyetisyen ve ikisi fizyoreterapist olmak üzere toplam 60 personel alımı yapacak. Başvurular 29 Ocak 17.30'da sona erecek.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, KPSS puanı esas alınarak yapılacak (uygulamalı ve/veya sözlü ) sınav sonucu 27 sözleşmeli personel alımı yapacak. Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonu için yapılacak sınav uygulama sınavı ve sözlü sınav şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Uygulama sınavı 17 Şubat'ta yapılacak. Bu sınavda başarılı olanlar 27 Şubat'ta sözlü sınava girecek. Sözleşmeli destek personeli (hizmetli) pozisyonu için ise sözlü sınav 28 Şubat'ta yapılacak. Sözleşmeli personel alımı için başvurular 5-9 Şubat (dahil) tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Adalet Akademisi, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle 10 sözleşmeli destek personeli alacak. Söz konusu kadrolar için başvuru süreci 31 Ocak'ta sona erecek. Dışişleri Bakanlığı üç sözleşmeli sekreter alacak. Başvurular 28 Ocak'ta son bulacak. Koru Belediye Başkanlığı bir sözleşmeli personel alacak. Bu kadro için başvurular 12-14 Şubat (dahil) tarihleri arasında yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 35, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin iki sözleşmeli personel alımı için son başvuru tarihi 26 Ocak, İletişim Başkanlığı'nın 13 sözleşmeli personel alımı ise 25 Ocak'tı.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ'NDE SON BAŞVURU 5 ŞUBAT

Düzce Üniversitesi, 69 sözleşmeli personel alacak. Bu kadrolar için son başvuru tarihi 5 Şubat olacak. Trabzon Üniversitesi iki sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kadrolar için de son başvuru tarihi 5 Şubat olacak. Bartın Üniversitesi ise bir sözleşmeli personel alacak. Bu kadro için son başvuru 2 Şubat'ta yapılacak. Abdullah Gül Üniversitesi üç sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kadro için başvuru süreci 1 Şubat'ta sona erecek. Amasya Üniversitesi 12 sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kadroya son başvuru tarihi ise 29 Ocak. Ege Üniversitesi ise 46 sözleşmeli personel alacak. Başvuru süreci 26 Ocak'ta sona erdi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BİN 665 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın halihazırda personel alımına yönelik iki ilanı bulunuyor. İlk ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bin 629 4/B sözleşmeli personel alacak. Söz konusu kadrolar için 25 Ocak'ta başlayan başvuru süreci 8 Şubat'ta sona erecek. KPSS puan sıralaması ile alınacak 4/B sözleşmeli personel kadrolarının dağılımı; 16 çocuk gelişimcisi, 360 büro personeli, 335 koruma ve güvenlik görevlisi, altı aşçı, 232 temizlik personeli, 46 şoför ve iki bahçıvan alımı yapılacak. Sözlü sınav ile alınacak 4/B sözleşmeli personel pozisyonları için 73 mimar, 87 mühendis, 19 şehir plancısı, 54 arkeolog, 19 müze araştırmacısı, 250 kütüphaneci, 16 tekniker, 70 teknisyen alınacak. Mesleki uygulamalı sınav ile ise 44 restoratör alımı yapılacak. İkinci ilana göre ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'ne 36 sözleşmeli personel alımı yapılacak. KPSS puan sıralaması ile alınacak 4/B sözleşmeli personel kadrolarının 22'si Ankara'da oluşturuldu. Başvurular 5 Şubat'ta (saat 18.00) sona erecek.

AKADEMİK PERSONEL ALIMLARI YAPILACAK

Akademik personel istihdamı için ilana çıkan kamu üniversiteleri de bulunuyor. Mardin Artuklu Üniversitesi 28 öğretim üyesi alacak. İlana çıkarılan bu kadrolar için başvuru süreci 29 Ocak'ta sona erecek. Profesör ve doçent başvuruları Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü'ne (Personel Daire Başkanlığı), doktor öğretim üyesi başvuruları ise ilgili birime şahsen yapılacak.

Afyon Kocatepe Üniversitesi 23 öğretim üyesi alacak. Bu ilan için başvuru süreci de 29 Ocak'ta sona erecek. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ise iki öğretim üyesi istihdam edecek. Başvuru süreci 1 Şubat'ta son bulacak.

Üniversitelerin öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi ilanları da bulunuyor. Kastamonu Üniversitesi 30 öğretim görevlisi alacak. Bu ilan için son başvuru tarihi 31 Ocak olacak. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin 39 öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alımı ilanı için ise son başvurular 26 Ocak'ta alındı.

KURUMSAL SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Kamuya personel alımı yapılacak sözleşmeli kadrolar arasında "kurumsal sözleşmeli personel" ilanları da bulunuyor. Buna göre Antalya Elmalı Belediye Başkanlığı veteriner hekimlik pozisyonu için bir sözleşmeli personel alacak. Bu kadro için başvurular 12-14 Şubat (dahil) tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözlü sınav 23 Şubat 2024'te yapılacak.

Şırnak İdil Belediye Başkanlığı, biri mimar, üçü mühendis olmak üzere dört sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvuru süreci 19 Şubat'ta başlayıp 23 Şubat'ta sona erecek. Sözlü sınav 5 Mart'ta yapılacak.

Ardahan İl Özel İdaresi, iki sözleşmeli mühendis alımı yapacak. Bu ilan için 29 Ocak'ta başlayan başvuru süreci 2 Şubat'ta sona erecek. Sözleşmeli personel kadrosu için yapılacak sözlü sınav 12 Şubat'ta olacak.

Çukurova Kalkınma Ajansı iki sözleşmeli personel alacak. Bu kadro için 22 Ocak'ta başlayacak başvuru süreci 2 Şubat'ta sona erecek. Adana ili Karaisalı Belediye Başkanlığı ise biri tekniker, biri sosyal çalışmacı olmak üzere iki sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 29-30 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Sözlü sınav ise 8 Şubat'ta olacak. Daday Belediyesi'nin bir sözleşmeli personel (mühendis) alımı için ilanına başvuru süreci 25 Ocak'ta sona erdi.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 600 UZMAN ERBAŞ ALACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2024 yılı birinci dönem için 600 uzman erbaş istihdamı gerçekleştirecek. Meslek olarak uzman erbaşlığı ve denizciliği seçen adayların başvuru süreci 1 Şubat'ta sona erecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere alınacak adaylarda asgari bir dakika su üstünde durabilme ve herhangi bir şekilde 25 metre yüzebilme becerisi aranacak. Ayrıca topçu, serdümen, muhafız, telsizci, motorcu, ikmal (aşçı) ve kurbağaadam için başvuranlara özel testler uygulanacak. Adaylarda aranacak şartlar arasında Türk vatandaşı ve erkek olma, en az lise veya dengi okul mezunu olma, 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibarıyla 27 yaşını bitirmemiş olma, askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olma şartları aranacak. Adaylar yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarından (ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat vs.) geçecek.

DHMİ'YE 29 SÖZLEŞMELİ ASİSTAN HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, yazılı ve sözlü giriş sınavıyla 29 sözleşmeli asistan hava trafik kontrolörü alımı yapacak. Alım yapılacak personelin görev yeri DHMİ'nin taşra birimleri olacak. Başvuru süreci 28 Ocak 2024 günü saat 23.59'da sona erecek. DHMİ Genel Müdürlüğü pozisyonlarında istihdam edilecek personelin tümü atandıkları işyerinde en az dört yıl süre ile görev yapmadan isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunamayacak olup, adayların tercih yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekecek. DHMİ, 2023 Eylül'de 11 asistan hava trafik kontrolörü, 61 stajyer hava trafik kontrolörü alımı için ilana çıkmıştı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 62 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere KPSS puanı esas alınmak suretiyle sözleşmeli 35 büro personeli ve 27 destek personeli pozisyonuna yerleştirecek. 4/B sözleşmeli personel kadrolar için 24 Ocak'ta başlayan başvuru süreci, 4 Şubat'ta sona erecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2022 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle 21 sözleşmeli personel alacak. Söz konusu kadrolar için başvurular 8 Şubat'ta sona erecek. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ise 46 sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kadrolar için de son başvuru tarihi 8 Şubat olacak.

BİZE ULAŞIN