Sıfır açlık, sıfır yoksulluk

Küresel Umut Festivali kapsamında düzenlenen ‘Sıfır Açlık Sıfır Yoksulluk’ başlıklı webinar yarın (5 Mayıs 2021) gerçekleşecek.
04.05.2021 13:58 GÜNCELLEME : 04.05.2021 13:58

Turkuvaz Medya Grubu ve InBusiness Dergisi öncülüğünde başlatılan Küresel Umut Festivali kapsamında düzenlenen 'Sıfır Açlık Sıfır Yoksulluk' başlıklı webinar yarın (5 Mayıs 2021) gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler'in ortaya koyduğu ve 17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni desteklemek misyonuyla hayata geçirilen Küresel Umut Festivali kapsamında düzenlenen 'Sıfır Açlık Sıfır Yoksulluk' webinarı birbirinden özel isimleri ağırlayacak.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin birinci maddesi 'yoksulluğu her biçimde ortadan kaldırmak' ve ikinci maddesi 'açlığı bitirmek, gıda güvencesini ve beslenmede iyileştirme sağlamak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek' konularına yoğunlaşacak webinarın, özel oturumlarda UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Kalkınma Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu, Avrupa ve Orta Asya Merkezi, Ülke Program Müdürü Doç. Dr. Taylan Kıymaz, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya-Altı Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Kıdemli Program Yöneticisi Özge Berber Agtaş ve Grameen Bankası Kurucusu Muhammed Yunus konuyla ilgili görüşlerini paylaşacak.

Webinar kapsamında düzenlenecek 'Açlığa Nasıl Son Vereceğiz – Sürdürülebilir Bir Tarım için Yol Haritası' panelinde Cemre Hareketi Kurucu Ortağı Prof. Dr. Meltem Onay'ın sorularını Anadolu Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Taner Taşpınar, Sunar Şirketler Grubu CEO'su Hasan A. Özkan, BEL Karper CEO'su Aytekin Yıldız cevaplayacak.

'Sıfır Açlık, Sıfır Yoksulluk' webinarının ikinci panelinde ise 'Daha Müreffeh ve Mutlu Bir Gelecek: Yoksulluğun Tüm Biçimlerini Her Yerde Sona Erdirmek' konusu işlenecek. InBusiness Dergisi Yazıişleri Müdürü Adil Uçar'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde İŞKUR Genel Müdür Vekili Bekir Aktürk, İslam Kalkınma Bankası Danışmanı Dr. Bashir Jama Adan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan Vekili Dr. Muhammed Adak, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül değerlendirmelerde bulunacak.

'Sıfır Açlık Sıfır Yoksulluk' webinarı 5 Mayıs Çarşamba günü www.kureselumutfestivali.com adresinden canlı olarak izlenebilecektir.

BİZE ULAŞIN