"Gizliliği koruyan ofisler tasarlıyoruz"

Ofiste Her Şey Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sicim: "Yeni yayınlanan Beyaz Masa mevzuatına göre, KVKK gereği bilgisayarlara post it yapıştırma konusu bile veri gizliliği çerçevesinde yeniden düzenleniyor. Ofis alanları ve mobilyalar bu doğrultuda yeniden şekilleniyor. Gizliliği koruyan ofisler tasarlıyoruz."
20.09.2021 16:16 GÜNCELLEME : 20.09.2021 16:20

PARA ÖZEL/ Türkiye'de milyonlarca kişi 'hibrit çalışma' sistemine geçti. Hem şirketlerde hem de evlerde, hibrit çalışmaya uygun çalışma ortamını tasarlama telaşı var. Ofiste ev ortamını, evde de ofis ortamını yaratacak yeni nesil mobilyalar geliştiren Ofiste Her Şey'in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sicim, "Şirketlerden gelen renovasyon talepleri doğrultusunda, gerekli mevzuatlara uygun, çalışan sağlığını, kişisel veri güvenliğini, mental ve fiziksel konforunu gözeten yeni nesil çalışma ortamları tasarlıyoruz" diyor.

Ofisler Beyaz Masa'ya uygun olmalı

Belediyeler vasıtası ile ofis düzenlemelerinin mevzuatlarla yapıldığına dikkat çeken Sicim, "Beyaz Masa isimli mevzuat yayınlandı, KVKK gereği bilgisayarlara post it yapıştırma konusu bile veri gizliliği çerçevesinde düzenlendi. Ofis alanları ve mobilyalar da bu doğrultuda yeniden şekilleniyor. Gizliliği koruyan ofisler tasarlıyoruz. Bu Beyaz Masa mevzuatına uygun olarak masa aralıkları ve tüm ofis düzeni baştan düzenleniyor, biz de bu mevzuata uygun olarak ofisleri hem uygun bütçelerle, hem de parner marka işbirliklerimiz ile iç mimari desteğini de ekleyerek en hızlı, pandemi gerekliliklerine ve mevzuatlara en uygun şekilde düzenliyoruz" diye konuştu.

Evden çalışanların sağlığı bozuldu

Pandemi sürecinde uzun süreli eve kapanmalar gerçekleşince artan evden çalışma modeli evde geçirilen süre uzadı ancak genelin ev şartları bu konsepti desteklemedi. Ofislerde bulunan konforlu çalışma alanları yerini yemek masaları ve sehpalara bıraktı. Uzun saatler ev koşullarında ergonomik olmayan pozisyonlarda çalışmak zorunda kalmak, binlerce insanın fiziksel sağlık sorunları yaşamalarına neden oldu. Bunun yanı sıra, verimlilik, masa başında kalma süresi gibi parametreler de bu koşullarla zarar gördü.

Ercan Sicim

Tüm bu sorunlara yönelik çözümler de geliştirdiklerini aktaran Sicim şunları paylaştı: "Pandemi ile birlikte birçok şirket çalışma alanlarını evlere taşıdı. Araştırmalar, evden çalışanların yüzde 40'tan fazlasının bel ağrısı, yüzde 20'den fazlasının da boyun ağrısı yaşadığını ortaya koyuyor. Evden çalışanlarda bel ve boyun sorunları arttı. Uzaktan çalışma trendi her geçen gün artan bir ivme sergiliyor. Bu sebeple personelini virüsten korunmak isteyen şirketler, evlerdeki çalışma ortamlarının personelin sağlığı üzerindeki etkilerini de düşünmelidir. Evden çalışıyorsanız fiziksel ve zihinsel sağlığınızı korumak için tek başına ev mobilyaları yeterli değildir. Kas-iskelet yapılarını destekleyen ve konfor sağlayan sağlık odaklı mobilyalara ihtiyaç var. Yemek masasında oturmakla ofis masasında oturmak arasında fiziki açıdan önemli farklılıklar var. Pandemiye bağlı kısıtlamaların uzun süreli olumsuz etkilerini minimize etmek için evlerdeki çalışma modüllerinin de sağlığı desteklemesi gerekir."

BİZE ULAŞIN