'Erkek işi' demedi, Afrika pazarında yükseliyor

İş dünyasında ‘erkek işi’ diye bir şey kalmadı. Artık kadınlar, erkeklerle özdeşleşen sektörlerde de başarılara imza atıyor. Akdenizrack’ın kurucusu Saniye Kurt da onlardan biri.
05.10.2021 21:02 GÜNCELLEME : 05.10.2021 21:04

İş dünyasında 'erkek işi' diye bir şey kalmadı. Artık kadınlar, erkeklerle özdeşleşen sektörlerde de başarılara imza atıyor. Akdenizrack'ın kurucusu Saniye Kurt da onlardan biri. 2007 yılında depolama, ambar ve raf sistemlerine çözüm sunan Akdenizrack şirketini kuran Kurt, 30 bin metrekarelik tesislerinde, aylık yaklaşık 2 bin tonluk üretim kapasitesi ile hizmet veriyor.

Endüstriyel depolama ihtiyaçlarına raf sistemleri ile çözüm sunan Akdenizrack, pandemide ihracata ağırlık verdi. Üretiminin yüzde 70'ini ağırlıklı Afrika olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerine ihraç eden şirket, bu yıl gerçekleştirdiği ek yatırımların etkisiyle cirosunu Afrika'da 10 milyon doların üzerine çıkardı. Hedeflerinin yurtdışında büyümek olduğunu belirten Akdenizrack Yönetim Kurulu Başkanı Saniye Kurt, "Pandeminin panzehiri bizim için ihracat oldu. Hedefimiz her yıl iki ülkede konuşlanmak" diyor. Pandemide ihracat tarafını güçlendiren şirket yüzde 40'larda olan ihracat payını yüzde 70'e çıkardı. Bugün Kenya ve Gana' da merkez ofis ve showroomları bulunan şirket, özellikle Afrika pazarına odaklı. Firma, geçen yıl 20 milyon dolar olan cirosunu 2021 sonunda 30 milyon dolara çıkarma hedefinde.

Her yıl iki ülke hedefi

Gıdadan tekstile, hazır üründen otomotive her sektör için Afrika pazarına hitap ettiklerini dile getiren Saniye Kurt, "Müşterilerimize depolarında yerden tasarruf sağlamak, iş akışını hızlandırmak düzenli ve daha fazla depolama alanı yaratmak için en iyi çözümleri sunuyoruz" diyor. Afrika'da keşfedilmeyi bekleyen daha bir çok potansiyel olduğuna dikkat çeken Kurt, "İhracat ağımızı genişletmek adına diğer ülkelere olan çalışmalarımız da devam ediyor. Hedefimiz her yıl iki ülkede konuşlanmak" diye ekliyor.

BİZE ULAŞIN