En çok 40 yaş üstü CEO'lar talep ediyor

Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız, drone pilotluğu eğitimlerine, özellikle 40 yaş üzeri CEO'lardan yoğun talep aldıklarını belirtiyor.
16.11.2021 13:25 GÜNCELLEME : 16.11.2021 13:25

Bir yıl içerisinde 1000'e yakın İHA Drone Pilotu yetiştirmeyi hedefleyen, İstanbul'un ilk ve tek MEB onaylı Eğitim Kurumu Dronmarket Akademi, Kağıthane'deki merkezinde 3 ay içerisinde yaklaşık 150 kişiye eğitim vererek önemli bir başarıya imza attı. Büyüyen pazar da ciddi bir istihdam olanağının olduğunu söyleyen Dronmarket yetkilileri İHA Drone Pilotu olmak isteyenlerin arasında CEO, mühendis, emlakçı, lojistik ve tarım alanındaki girişimcilerin ve gençlerin bulunduğunu belirtiyor.

Drone teknolojileri platformu Dronmarket'in geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği yeni girişimi Dronmarket Akademi çatısı altında İHA Dron Pilotu eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Teknolojinin her alanda ilerlediği günümüzde İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) pek çok sektörde kullanılmaya başladığını ifade eden Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız; Özellikle gençler artık işlerini geliştirmek, girişimci faaliyetlerde bulunmak ya da hobilerini görüntüleyip paylaşmak için İHA pilotluğu eğitimi alıyorlar. Yaptıkları işi en üst seviyeye taşımak, zaman, maliyet ve su kullanımı gibi konularda tasarruflu olmayı hedefleyen kişilerin eğitimlerimize en çok ilgiyi gösteren profil olduğunu söyleyebilirim. Her profilden her yaştan öğrencimiz var, 15 yaşında da 68 yaşında da... Ama özellikle 40 yaş üzeri CEO'lardan talep alıyoruz. Bunu rakamsal olarak 40 yaş üzeri yüzde 37,5 CEO yüzde 12,5 CEO+40 yaş üzeri yüzde 9 olarak belirtebiliriz" dedi.

Bu teknolojinin bugün enerjiden tarıma, lojistikten arama kurtarmaya kadar pek çok sektörde farklı işlerde kullanılabildiğini söyleyen Yaldız; "Drone uçurmanın drone eğitimlerinin önemli ve uyulması gereken kuralları var. Kafanıza göre bir drone alıp isteğiniz yerde uçuramazsınız mesela. Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de MEB onaylı olmayan kursların verecekleri İHA Eğitimi ve Ehliyeti geçersiz sayılıyor. Bu eğitimlerin SHGM tarafından yetkilendirilmiş ve MEB onaylı İHA Eğitim Kurumları tarafından verilmesi gerekiyor. İHA pilotu olmak isteyenlere özellikle bu konulara dikkat etmelerini, eğitimleri alanında uzman ve sertifikalı pilotlardan almalarını öneririm" şeklinde konuştu.

BİZE ULAŞIN