Öner Döşer, iş dünyası için gezegen hareketlerini yorumladı

Para Dergisi okurları için her yıl özel bir çalışma yapan ünlü astrolog Öner Döşer, 2023 yılına ilişkin gezegenlerin hareketlerini yorumladı. Küresel resesyon baskısının devam edeceği 2023’e ilişkin astrolojik işaretler paylaşan Döşer, Plüton’un geçiş yapmaya başlayacağı Kova burcunun reformları da beraberinde getireceğini belirtti.
28.12.2022 16:52 GÜNCELLEME : 29.12.2022 00:01

PARA RÖPORTAJ/ NİLGÜN KARATAŞ Astroloji konusunda Türkiye'nin en saygın isimlerinden Öner Döşer'le gelenekselleşen yılbaşı söyleşimizi yaptık ve genel ekonomiden sektörlere kadar önemli ipuçları aldık. Yıllardır duymak istediğimiz ekonomik refahın henüz haritalarda görünmediğini, bu nedenle temkinli olmamızı tavsiye eden Döşer, küresel resesyonun kendisini iyice hissettirebileceği konusuna uyardı. 23 Mart'ta Kova burcuna geçecek olan Plüton'un dünyadaki ekonomik ve politik güç dengelerinin değişimi ile ilgili olduğunu belirten Döşer, geleceğe yön verecek reformların da yolda olduğuna dikkat çekti.

  • Ekonomi konusunda bize önemli uyarılar yapacağınızı biliyorum. Ancak söyleşimize güzel haberlerle başlamak istesek, 2023'te atılım yapmaya uygun, şansımızın yaver gideceği dönemler var mıdır?

Gezegen gerilemelerinin yoğun olduğu dönemlerde girişeceğimiz işler hızlı ilerlemez, geri dönüp düzeltmemiz, tekrarlamamız gereken şeyler çıkar karşımıza. 2023 yılında hiçbir gezegenin gerilemediği bir zaman aralığı var: 23 Ocak-21 Nisan arasında hiç gerileme yok. Bu dönem, önemli iş ve girişimlere start vermek için kullanılabilir. Bilhassa şubat ayı sonları-mart ayı başları veya 21 Mart ile 21 Nisan arasındaki zaman dilimi başlangıçlar, önemli adımlar açısından önerilebilir. Bu arada iyicil gezegenler Venüs ve Jüpiter'in Koç burcunda kavuşumunun etkileri, şubat ayı sonlarından itibaren kendini göstermeye başlayacak. Tam kavuşum 2 Mart'ta gerçekleşecek. Bu zamanlarda girişeceğimiz işlerde başarı veya iyi gelişmeler yakalama şansımız daha yüksek olabilir. Güneş-Jüpiter kavuşumunun şanslı ve olumlu etkilerini Nisan ayı başlarından itibaren almaya başlıyor olacağız. Bu kavuşumun kesinleşeceği 11 Nisan civarındaki tarihle de kullanılabilir.

  • Bu güzel başlangıcın ardından, dikkat edilmesi gereken gelişmeleri alabiliriz. 2023 yılı genel olarak ekonomik açıdan nasıl görünüyor?

Boğa ve Akrep burcunda Uranüs eşliğinde tutulmaların yaşandığı 2022 yılında olduğu gibi, bu burçlarda benzer tutulmaların devam ettiği 2023 yılında da küresel resesyon baskını devam edecek gibi gözüküyor. Dolayısıyla yatırım miktarı düşük seyredebilir. 2022 yılında ABD astroloji haritasının 27 derece Oğlak'ta olan Plüton'un yerine dönüşü gerçekleşti. Plüton dönüşü 250 yıla yakın bir döngüde yaşanır. ABD için parasal anlamda büyük bir travmatik zorlanma, dönüşüm ve yeniden yapılanmayı anlatıyordu. Zorluklar 2023 yılında da devam edecek. Derin bir resesyon dönemine girilmesi yüksek olasılık. Avrupa Birliği, astroloji haritası kuruluş döneminden bu yana en zorlu etkilerini alıyor. Bazı Avrupa ülkelerinde de resesyon derinleşebilir. Resesyonun 2024 yılına da taşması, küresel ticarette daralma yaşanması büyük olasılık. Haliyle ihracatını ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine yapan ülkemiz için dış ticarette düşüş olasıdır. Türkiye ihracatçısının alternatif aramasını gerektirecek gelişmeler beklenebilir. İngiltere astroloji haritası finansal açıdan hayli zorlu, enflasyon karşısında hükümetin zorlanacağı bir yıla işaret ediyor. Almanya astroloji haritasına bakarsak, Nisan ayı sonrasında nispeten toparlama bekleyebiliriz. Ama yine de parlak bir 2023 vaat etmiyor. Çin Terazi burcuna giren ülkeler arasında yer alıyor ve haritalarında Güneş dahil bazı gezegenler Terazi burcunda yerleşiyor. Haliyle 2023 Çin'in çok dikkat çekeceği, ekonomisinin de zorlandığı bir yıl olacak! Amerika ve Avrupa'da resesyonu konuşurken, Çin'de de ekonomik resesyonu konuşabiliriz. Hatta belki de küresel ekonomik resesyona girmemizi tetikleyecek olan şey Çin'in ekonomik resesyona girmesi olacak!

  • Bu süreçte, özellikle dikkat edilmesi gereken tarihler hangileri?

Mart 2023'te Plüton'un Kova burcuna geçişi, daha önce Kova'nın ilk derecesinde gerçekleşen Jüpiter-Satürn kavuşumunu tetikleyecek. Bu, dünyadaki ekonomik ve politik güç dengelerinin değişmesiyle de alakalı gözüküyor. Büyük dönüşümlerin gezegeni Plüton 2023 yılında henüz Oğlak burcunu tamamlamış olmayacak. Bu burçta seyrettiği 23 Mart 2023'e kadarki dönemde ve 11 Haziran 2023'ten yıl sonuna kadarki dönemde Oğlak burcunda olacak. Bu dönemde bankalar da dahil olmak üzere önemli kurumlar dikkatli olmalı. Plüton'un ay düğümleri eksenine kare açı yapacağı Temmuz 2023 tarihi ekonomik alanda bazı kırılganlıkları beraberinde getirebilir. 1 Ağustos civarı ekonomik zorluklara dikkat çekiyor. Enflasyon oranlarında yükselişler görülebilir. 16 Ağustos civarında da finansal açıdan zorlanmalar var. Yine kripto paralarla ilgili çalkantılı bir dönem olabilir. Kasım 2023 finansal açıdan en zorlu aylardan biri olarak göze çarpıyor. 13 Kasım civarı özellikle dikkat çekiyor. 13 Aralık civarı da yine finansal açıdan kritik gözüküyor. Para piyasalarında çalkantılara şahit olabiliriz.

  • Bu yılın en önemli olaylarından birinin Plüton'un Kova burcuna geçiş yapması. Bunun yansımalarını nerelerde bekliyorsunuz?

2020 yılı sonunda Kova burcunda gerçekleşen Jüpiter-Satürn kavuşumunu tetikleyen Plüton'un Kova burcuna geçişi ile 2023 yılı Mart ayından itibaren gireceğimiz yeni dönemde zaman içerisinde insanlığı ileri itecek gelişmeler olacaktır. Ama bu döngünün başlangıç dönemi sarsıcı ve zorlu etkiler, kargaşalı bir süreci de beraberinde getirecek. Kitlesel protestolar olasıdır. 2023 yılı Nisan sonu, Mayıs başı bu açıdan hareketlendirici; Ekim ve Kasım ayları ise çok daha keskin olabilir. Plüton'un geçiş yapmaya başlayacağı Kova burcu aynı zamanda statükoyu yıkıp, devrimler, reformlar yapmakla alakalıdır. Bir tarafında da vahim politik çalkantıları doğurabilir. 2023 yılında kısmen başlayacak hareketlenme 2024 yılında ivme kazanacak ve 2024 yılı sonlarında tamamen atmosfere egemen olmaya başlayacak. Medeni hakları onurlandıran yeni yasalar, büyük sosyal reformlar da olasıdır. Demokrasi ve sosyal adaleti sağlama arzusu artacak! "Sosyal adalet" gibi temaları benimseyen yeni liderlerin ortaya çıkışına şahit olacağız.

  • Bütün bu olumsuzluklar içerisinde Türkiye'nin haritasında neler görüyorsunuz?

Ekonomik anlamda zorlu koşulların dünya genelinde tırmanacağı 2023 yılı, ülkemiz açısından da kolay bir yıl olmayacağa benzer. Savaş atmosferi yaratabilecek jeopolitik riskler öne çıkarken, iç karışıklık yaratabilecek durumlar da bir kenarda duruyor. Kutuplaşma riskinin artabileceği zamanlar var. Nisan sonu ve Mayıs ayları zorlu zamanlar olurken, Ekim ayı yılın belki de en zorlu zamanları olabilir. O dönemde iç dengelerin çok iyi sağlanması gerekiyor. En dikkat çeken zaman 28 Ekim tarihindeki ay tutulması olarak görülüyor. Zaten kendi içinde de hayli zorlu enerji barındıran bu tutulma ülkemiz astroloji haritasının gezegen yerleşimlerini tetikliyor. Dış menşeli kışkırtmalara karşı uyanık olmamızda fayda var. Halkımızın sağduyusu ve basiretli duruşu sayesinde, kaos ve kutuplaşma atmosferi yaratan bu zorlu dönemi atlatacağımıza inanıyorum.

Bu arada 14 Şubat 2022 tarihinde Türkiye astroloji haritasının ilerletmesinde 14 derece Kova burcunda yeniay olmuştu. Bu, kendine özgü bir yönetim sisteminin öncü işaretiydi. 2023-24 yıllarında (nihai olarak 19 Kasım 2024'te) Plüton'un Kova burcuna geçişiyle birlikte bu özgün sistemin şeklini almaya başlayacağını düşünüyorum. Zira Plüton'un Kova'ya geçiş Oğlak'a geri dönüşlerinin devrede olduğu dönemde üzerinde çok tartışılacak, belki atılan bazı adımlardan ya da alınan kararlardan geri adım atılacak ve nihayet 2025 civarından itibaren kendine özgü yapısını bulmaya başlayacak. 2023-24 yıllarında (nihai olarak 19 Kasım 2024'te) Plüton'un Kova burcuna geçişiyle birlikte bu özgün sistemin şeklini almaya başlayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Parlamenter sisteme geçiş ya da benzeri bir çoğulcu yönetim tarzının tam olarak uygulanmaya başlaması Kasım 2024'ten önce olmayacak gibi gözüküyor. Bu da ister istemez 2023 seçimlerinden sonra ikinci bir seçim olasılığını akla getiriyor ki bunun da en azından 2024 sonu veya 2025 yılında yapılması muhtemeldir. 20 Mart 2025 tarihi için çizdirilmiş mevsim girişi haritası 2025 yılının ikinci seçim yılı olabileceğini düşündürüyor.

İHRACAT VE TURİZMDE TEMKİNLİ OLMAK GEREKİR

Küresel resesyondandan söz edince, bazı sektörlerin zorlanması gündeme gelebilir mi? Özellikle hangi sektörlere bu yıl dikkatli olmasını önerirsiniz?

  • 7 Mart 2023 tarihinde Satürn'ün Balık burcundan geçişi başlıyor. Bu geçiş Türkiye astroloji haritasının 9'uncu evine denk düştüğü için ihracat sektöründe büyümenin yavaşlaması söz konusu olabilir.
  • Dış menşeli işleri temsil eden Jüpiter'in Mars ve Plüton ile zorlu açılarının etkili olacağı Mayıs'ın 20'li tarihlerinde turizm alanında güvenlik önlemleri almakta fayda görüyorum. Mars-Satürn karşıtlığının etkili olduğu Temmuz ortası ile Ağustos ortası arasında dış ticaret, turizm alanlarında yine temkinli hareket edilmesi yararlı olacaktır.
  • Venüs'ün Aslan burcunda gerileme yapacağı 23 Temmuz-4 Eylül tarihleri arasında kişisel bakım, estetik, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe gerileme, sıkıntı yaşanabilir.
  • İlaç sanayiinde ilkbahar aylarından başlayarak sıkıntı, daralma, tedarik zorluğu yaşanabilir. Tedarikli olunmasında fayda görüyorum.

KRİPTO PARALAR ZORLANABİLİR, 2023 ALTININ YILI OLABİLİR!

  • 2023, kripto paraların zorlu yılı olacak. Öncekilere benzer çalkantılar, hatta çöküşler görebiliriz. 18 Ocak civarında ABD astroloji haritasının finansla ilişkili alanı zorlu etkiler alıyor olacak. 5 Şubat civarındaki günler kripto paralar açısından hayli riskli gözüküyor. 5 Mayıs civarında yine kripto paralarla ilgili çalkantılar, çöküşler görebiliriz.
  • Jeopolitik riskler devam ederken altın fiyatlarında artış beklemek doğaldır. 2023 yılı altının uzun süreli yükselişinin kendini belli edeceği bir yıl olacak diyebiliriz. Bağlı olarak gümüş fiyatlarında da yükseliş bekleyebiliriz.
  • Dövizde yükseliş sınırlı kalırken, petrol fiyatlarında bir kısım düşüş görebiliriz.
  • Gayrimenkul fiyatlarında da göreceli düşüşler görmemiz mümkün. Ama ülkemizde çok büyük bir düşüş beklemiyorum. Arsa ve arazi fiyatlarında halen yükseliş bile görebiliriz. Depreme dayanıklı yapılar da değer kazanabilir.
  • Dünya Astrolojisinde para ve finansı temsil eden Jüpiter'in Boğa burcuna geçişiyle birlikte 16 Mayıs 2023 tarihinden itibaren para kavramı ile ilgili yeni gelişmelerin ön işaretlerini almaya başlayabiliriz.
  • Boğa burcunda seyreden Uranüs yeni çağ akımlarını, teknolojiyi, dijitalleşmeyi temsil eder. Jüpiter ve Uranüs'ün Boğa burcunda yakın ilerleyeceği 2023 yılı sonbahar aylarından itibaren "Dijital Para" alanında önemli gelişmeler bekleyebiliriz. Kurumlar, birlikler ve ülkeler, kendi dijital para birimlerini çıkarabilir.

2023 YILINDA ÖNE ÇIKACAK MESLEKLER

  • Yılın ilk yarısı, şu meslekler açısından şanslı zaman dilimi olacak:

Metallerle ilişkili işler, spor malzemeleri, kamp malzemeleri, askeri malzemeler, korunma amaçlı malzemeler, güvenlik malzemeleri, spor salonları, maceralı seyahat organizasyonları gibi işler avantaj sağlayabilir. Sahne performansı sergileyenler, fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşanlar, sporcular, askerler, diş hekimleri, cerrahlar.

  • Yılın ikinci yarısı, şu meslekler açısından şanslı zaman dilimi olacak: Sanatsal işler, moda endüstrisi, kozmetik malzemeler, restoranlar, emlak danışmanlığı, bahçecilik işleri, çiçekçilik, mobilya yapımı ve alım satımı, tarım ziraat işleri, gıda endüstrisi, organik gıda, hayvancılık, deri kullanılarak yapılan işler avantaj sağlayabilir. Finans danışmanları, moda tasarımcıları, gurmeler ve şefler, peyzajcılar, mimarlar açısından şanslı bir zaman dilimi olacak.

JÜPİTER-URANÜS KAVUŞUMU VE TARİHE GEÇMİŞ ETKİLERİ

2023 yılının sonlarına doğru kendini göstermeye başlayacak ve 2024'de iyice etkinleşecek Jüpiter-Uranüs kavuşumu, kışkırtıcı ve isyankâr hareketleri tetiklemesinin yanı sıra, insani amaçlı girişimlerin, toplumsal aydınlanmanın, bilimsel reformların ön plana çıkacağı bir dönemin işaretçisi.

Manifestolar, bağımsızlık hareketleri ve isyanlar Jüpiter-Uranüs döngüsüyle ilişkili gözüküyor. Amerikan Devrimi olarak da bilinen Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nın başladığı 1775 yılında Jüpiter-Uranüs kavuşumdaydılar. 1779'da Plüton'un tamamen Kova'ya geçişi döneminde de bağımsızlık savaşı devam ediyordu.

14 yıl sonraki Jüpiter-Uranüs kavuşumu döneminde Bastil İsyanı, Fransız Devrimi, Avrupa'da her yerde devrimler vardı: Belçika, Polonya, İrlanda'da devrimler; Batı Hindistan'da köle isyanı, İngiltere ve Almanya'da radikal düşünce akımları…

PLÜTON ASLAN JENERASYONU DEVRİNİ TAMAMLIYOR

Plüton'un Kova burcuna geçişiyle birlikte, Kova'nın tam karşıtı olan Aslan burcundan Plüton geçişi döneminde doğan ve tek adam yönetimi becerileriyle öne çıkan dramatik jenerasyon (1937-1956 arasında doğanlar) üyesi olan liderlerin dönemi kapanmaya başlayacak. Çünkü Kova burcundan geçiş yapmakta olan Plüton, çoğulcu, takım olarak, birlikte, iş birlikçi, beraber inisiyatif almaya yönelik, özgürlükleri öne çıkaran bir anlayışla yönetme modelini beraberinde getiriyor. Önümüzdeki süreçte lider tipleri değişecek.

2023 TUTULMALARI VE ETKİ ALANLARI

  • 2023 yılında gerçekleşecek iki güneş tutulmasından ilki 20 Nisan'da Koç burcunda, Koç burcunda tutulmalarda inisiyatif alma, seçimlerini bireysel olarak yapma ve net bir şekilde ortaya koyma, her zaman olmadığı kadar cesaretli ve kararlı hareket etme, risk alma, hakkını arama eğilimi vurgu kazanır. Birlikte hareket etmekten ziyade, tek başına hareket etme arzusu belirginleşir. Bu durum, bazı zamanlarda iş birliklerinin, ortaklıkların bozulması olarak yansıma bulabilir. Fazla düşünmeden eyleme geçme potansiyeli güçlüdür. Koç burcu askeri temalarla, savaş ve mücadeleyle ilişkilendirilir. 20 Nisan'da Koç burcunda gerçekleşecek tutulma bu konuları vurguluyor.
  • İkinci güneş tutulması 14 Ekim'de Terazi burcunda olacak. Terazi burcunda tutulmalarda denge ve eşitlik, hukuk ve adalet, ortaklaşa projeler ve ortaklıklar testten geçer; bölünme, ayrılma, barış ortamını ve halkın huzurunu bozan olaylar yaşanabilir. İş birlikleri, ortaklıklar, anlaşmalar, müzakereler gibi temalarda sıkıntılar yaşanan dönemlerdir. Terazi burcu diplomasiyle, politik konularla, müzakerelerle ilişkilendirilir. 14 Ekim'de gerçekleşecek tutulma bu konuları vurguluyor.
  • 2023'ün en zorlu tutulması ise 28 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek ay tutulması olacak. Bu tutulma Merkür-Mars kavuşumunun Jüpiter ile karşıtlığını tetikleyecek ve ardından Uranüs ile karşıt açıya ilerleyecek. Bu dönem politik ve ekonomik türbülanslar, tartışmalar, dengesiz coşku, fanatizm, din karşıtı gösterilerle, dindar gruplarla laik grupların zıtlaşmasıyla alakalıdır. Daha fazla sayıda kitlesel kadın protestoları hareketleri göreceğiz..

SİBER SALDIRILARA DİKKAT!

Uranüs ile dizilimde ay ve güneş tutulmalarının devam edeceği 2023 yılında siber güvenlik tehditlerine açık olacağız. Daha dikkatli olmak gereken zamanlar Mayıs ve Ekim ayları civarında gözüküyor. 5 Mayıs'taki ay tutulması, 28 Ekim'deki ay tutulması civarındaki günlerde; 26 Haziran civarındaki günlerde, 12 Kasım civarındaki günlerde özellikle dikkatli olmakta fayda var.

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI DEVREYE GİRECEK

  • Dünya 2023 yılında da enerji kriziyle yüzleşmeye devam edecek. Mars'ın Plüton ve Jüpiter'le zorlu açılarda olduğu Mayıs ayının 20'li tarihlerinde de enerji yüzünden kısa süreli restleşmeler olabilir. Fakat bir taraftan da alternatif enerji kaynakları hızla devreye girmeye başlayacak.
  • Şubat ayı sonlarında Venüs ve Jüpiter gezegenleri Koç burcunda yakın derecelerde ilerlemeye başlayacak. Tam kavuşumları 2 Mart'ta olacak. Bu iki gezegen iyicil gelişmeleri işaret eder ve Koç burcunun temsil ettiği şeylerden biri de enerjidir. Şubat ve Mart aylarında yeni enerji sistemleriyle ilgili olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.
  • Koç sıcak tabiatlı bir burç olduğu için ısıtma alanında da olumlu gelişmeler bekleyebiliriz. Güneş enerjisinden daha iyi istifade etmeye başlayabiliriz.
  • Koç hareket yaratmakla ilişkilidir, insanın kendi ürettiği hareketten enerji üretmek gibi fikirler öne çıkabilir. Metaller ve enerji bağlantılı üretim de bir fikir olabilir.
  • Biraz daha ileride rüzgâr enerjisinden daha fazla yararlanacağız. Rüzgâr tribünü servisi önem kazanacak. Ama bu konuda en büyük adımlar, 2025-2026 yıllarında gelecek.

YATIRIM FİKRİ: YOSUN

Plüton yeni bir burca giriyor ve bu da yeni nesil demek. Yeni nesil enerjinin popülerlik kazanacağı bir zaman dilimine giriyoruz. Bu arada Neptün Balık burcunda ve Boğa'daki Uranüs ile uyumlu açıda ilerliyor. Yani su ile toprağı ya da gıdayı birleştiriyor. Son zamanlarda konuşulan yosun çiftlikleri, yosun enerjisi de bir alternatif olabilir. Gıda krizinin giderek kendini belli edeceği önümüzdeki süreçte yosundan alternatif gıda olarak da istifade edilebilir.

Bu arada bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, 16 Mayıs 2023 tarihinde Boğa burcuna geçiyor. Boğa burcu tarım, ziraat, toprak, toprak ürünleriyle alakalıdır. Tarım alanları ve arsalara yönelim artacak. Tarım sektörünün farklı kollarına yatırım yapılacak.

İNSANI MERKEZE KOYAN EKONOMİYE GEÇİLECEK!

  • BİLGİ EKONOMİSİ: Biriktirilmiş bilgi, toplanmış veri denilince astrolojide akla Kova burcu geliyor ve biz Jüpiter-Satürn kavuşumunun ardından Plüton'un da Kova burcunda seyredeceği bir sürece giriyoruz. Bilgi ekonomisinin de ötesine, merkezinde insanın yer aldığı ekonomiye geçiş dönemindeyiz. Bunun sağlanması birkaç yılı alacak. Muhtemelen 2026 yılından itibaren iyice belirginleşmiş olacak.
  • DİJİTAL SOSYALLEŞME: Kolektif değerlerimiz ve önceliklerimiz değişmeye başlayacak. Teknolojinin gelişmesiyle birbirimizle bağ kurma alışkanlıklarımız da değişecek. Sosyalleşme de iyice dijitalleşiyor. Grup aktiviteleri de yine dijital sistemler üzerinden olacak. Bilişim teknolojileri bilgi edinme, eğlenme ve sosyalleşme alışkanlıklarımızın yeniden şekillenmesine yol açacak. Dolayısıyla dijital teknolojilerin eğitimde çok daha etkin olarak kullanılacağı bir sürece giriyoruz.
  • SANAL PLATFORMLAR: Metaverse, sanal platformlar, avatarlar önümüzdeki dönemin öne çıkan realiteleri olacak. Satürn'ün Balık burcuna geçeceği Mart 2023 sonrasında sanal platformlarla ilgili daha somut adımlar atılacaktır. Satürn ve Neptün gezegenlerinin Balık burcunda yakın derecelerde ilerlediği 2025 yılı bu konuda belirleyici bir yıl olarak dikkat çekiyor.
  • TAKIM BİLİNCİ: İnsanın kullandığı her şeyi artık iş birlikçi ve müşterek bir şekilde kullanma devri gelip çattı. İnsanlık ailesi olduğumuzun farkına varmak, farkındalık kazanmak ve takım olarak güç kazanmak bu dönemin realitesi. İş hayatında da takım bilincini geliştirmek bu süreçte çok önemli, ayakta kalmanın ve daha büyük hedeflere yürümenin ön şartı olacak.
  • BİLİM VE TEKNOLOJİ: 2023 yılı sonlarından itibaren etkili olacak ve 2024 yılı ilkbahar aylarında maksimum fazına ulaşacak Jüpiter ve Uranüs kavuşumu uyanış, aydınlanma, keşifler ve icatlar, sanatsal ve entelektüel alanda yaratıcılık gibi faktörleri tetikleyici bir işlev görüyor. 1969 yılında Ay'a ilk adım esnasında Jüpiter ve Uranüs kavuşumdaydı. Kişisel bilgisayarların geliştirildiği dönemde de Jüpiter-Uranüs kavuşumları dikkat çekmektedir. Teknolojik ve bilimsel gelişmeler açısından pozitif görebileceğimiz zamanlar şunlar: 21 Ocak civarı, 2-14 Haziran arası, 26 Haziran civarı, sonbahar ayları.

TÜRKİYE'NİN DIŞ İLİŞKİLERİ

  • 2023 yılında alternatif iş birliklerine daha da açık olacağız. Farklı pakt ve organizasyonlar içerisinde yer almaya başlayabiliriz. İlerletilmiş haritamızın coğrafi hatları Türk Devletlerinin bulunduğu bölgede bir blok, daha doğru ifadesiyle birlik oluşumunun içerisinde yer alabileceğimizi, hatta buna liderlik edebileceğimizi düşündürüyor. 2023 yılı Mayıs ortasından itibaren bu konuda hızlı gelişmeler bekleyebiliriz.
  • Türkiye ve Rusya karşılaştırmalı haritasına baktığımızda, bizim ortaklaşa işler hanemize denk düşüyor ve haritalar arası gezegen ilişkileri genel olarak uyumlu. Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin'in astroloji haritaları da genel olarak uyumlu yerleşimdeler. Türkiye-Rusya bileşim haritasının gezegenleri 2023 yılının özellikle ilk yarısında, hemen yılbaşı civarından başlayarak uyumlu açılar alıyor. Dış ticaret ve turizm alanlarında, enerjiyle ilgili konularda dayanışma potansiyelini gösteriyor. Stres yaratabilecek, dikkat edilmesi gereken Ay ise Mayıs olarak görülüyor, özellikle 5 Mayıs'taki ay tutulması civarında ilişkilere dikkat edilmesi gerektiği görülüyor.
  • Türkiye ABD karşılaştırmalı haritasına baktığımızda, ülkemiz üzerinde etkili gezegen yerleşimleri var, yakın bağ kurmaya ve uyumlu bir iş birliği yürütmeye yönelik bir potansiyel mevcut aslında. Ama bileşik harita üzerinde transitlere baktığımızda Satürn'ün Balık burcuna geçiş yapacağı 7 Mart sonrasında bazı zıtlaşmalar, karşılıklı eleştirilerin ve bazen de suçlamaların ön plana çıkabileceği bir döneme girdiğimizi söyleyebilirim. 2023 yılının ilk yarısında karşılıklı alışverişler alanında tansiyon yaşanabilir. Yılın ikinci yarısında nispeten çözümler üretilebilir.
  • Türkiye-Avrupa Birliği karşılaştırmalı haritasına baktığımızda, adeta "ne seninle ne sensiz" sendromunun olduğunu görüyoruz. Bileşik haritaya baktığımızda 2023 yılının çok destekleyici olmayacağını söyleyebilirim. Nisan, Mayıs, Ekim ve Kasım aylarında fikir ayrılıkları, zıtlaşmalar görebiliriz.
  • Türkiye-NATO karşılaştırmalı haritasına baktığımızda, iç güvenlik ve yakın komşularımızla ilişkilerimiz açısından NATO'nun önemli olduğunu görüyoruz. Kadersel ve sağlam bir bağımız var NATO ile. 2023 yılının ilk yarısında askeri alanda üstü örtülü destekler olasıdır; bilhassa Mayıs ve Haziran aylarında…

3. DÜNYA SAVAŞI GÖRMEYİZ AMA 2023, 1939 YILINA BENZİYOR

2023 yılında Uranüs ile hizalanan iki tutulma yaşayacağız. Muadili 1939 yılında. Malum, o sene 2. Dünya Savaşı patlak vermişti. Allah korusun inşallah 3. Dünya Savaşı görmeyiz, ama savaş atmosferinin daha da belirleşeceği, jeopolitik risklerin daha da artacağı bir yıl olacağını tahmin edebiliriz. Bu tutulmalardan kasım ayına denk gelen bir tanesinde savaş gezegeni Mars'ın çok aktif olduğunu görüyoruz. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde Mars, İkizler burcunda gerilemekte, mart ayı sonlarına kadar da devam edecek. Askeri konuların daha da gerginleşeceği bir zaman dilimi olacak. Haliyle ilkbahar ve sonbahar ayları, askeri risklerin arttığı bir zaman dilimi olacağa benzer.

BİZE ULAŞIN