Finansal astroloji 2024: Sınav zamanı

Finansal astroloji konusunda bu yıl da Para Dergisi okurlarını bilgilendiren Astrolog Hande Kazanova, yılın ikinci yarısının sınav zamanı olduğunu belirtiyor. Kazanova 2024’te; özellikle Aralık 2020 yılında adım attığımız, başlattığımız, yenilendiğimiz, girişimde bulunduğumuz konular açısından test süreci yaşanacağını belirtiyor.
10.01.2024 12:35 GÜNCELLEME : 10.01.2024 12:35

NİLGÜN KARATAŞ Yıllardır Para Dergisi'ne yaptığı değerlendirmelerin yanı sıra "Finansal Astrolojiye Giriş" kitabı ile de bu alandaki uzmanlığını paylaşan Astrolog Hande Kazanova, 2024 yılının bazı girişimler açısından sınav zamanı olacağı görüşünde. Bu yıl da tek tek burçları konuşmadan önce Para Dergisi okurları için genel bir değerlendirme yapan Kazanova, "Oldukça zor bir yılı geride bırakırken 2024 yılında, 2020 Aralık ayı ve sonrasında başlattığımız işlerin, girişimlerin ilk testini yaşayacağız" dedi. Türkiye açısından 2024 yılının özellikle siyasi ve ekonomik arenada dikkatli hareket etmesi gereken bir dönem olabileceğini vurgulayan Kazanova, Ocak-Mayıs dönemini bu anlamda 2024 yılının en dikkat çeken ayları olarak nitelendirdi.

Yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığını tamamen finansal astroloji prensiplerini kullanarak kendi yapmış olduğum çalışmalar olduğunu önemle vurgulayan Kazanova, 2024 yılı boyunca beklenen gelişmeleri şöyle sıraladı:

KISITLAMALAR, DARALMALAR - 2024 yılını gezegen etkileriyle şöyle bir gözden geçirecek olursak bu yılda da Satürn, Balık burcunda dolaşıyor. 25 Mayıs 2025'e ve ardından kısa bir süre için 1 Eylül 2025'ten 14 Şubat 2026'ya kadar Satürn Balık burcunda olacak. Satürn kısıtlamalar, daralmalar ve düzenlemelerle ilgili olduğu için Balık burcunun yönettiği sektörlerde ya fiyatları ya da arzı düşürebilir. Arz azalırsa, fiyatlar yükselebilir.

SUYLA İLGİLİ SEKTÖRLER - Balık burcu suları, denizleri, okyanusları, gazları, petrolü, yağcılığı, deniz taşımacılığını yönettiği için bu alanlarda sorunlara, daralmalara ve kısıtlamalara açık olmalıyız. Denizde yaşamın sıkıntıya girmesi, su kaynaklarında sorunlar, deniz kirlenmeleri, tankerler ve deniz taşımacılığında sınırlamalar ve sorunlar, gaz zehirlenmeleri, doğal gaz sıkıntıları, petrol arzında sorunlar ya da petrol kıtlığı veya yakıtların, plastik ve petrol artıklarının doğal yaşam üzerindeki sorunları bu dönemde iyice görünür olabilir. İlaç sektörü, internet, sinema sektörleri kısıtlamalar ve sorunlarla karşılaşabilir.

REFAH BEKLENEN ALANLAR - 26 Mayıs'a kadar Jüpiter Boğa burcunda dolaşacak. 2023 yılında 16 Mayıs'tan yıl sonuna kadar Boğa burcundaydı, mayıs sonuna kadar yine Boğa burcundaki geçişini deneyimliyoruz. Doğa, tarım, toprak, araziler, bankacılık sektörü, kaynaklar, çiftçilik, gıda, beslenme, tedarik zinciri, ziraat, vergilendirme, para piyasalarında genişleme, refah ve kendini yenileme devrede olabilir.

HAREKETLENEN SEKTÖRLER - Boğa burcu aynı zamanda şu hisseleri yönetir: Finans, bankacılık, boya, yatırım, turizm, hazır giyim, oyuncak, medya, konaklama, FMCG (hızlı tüketim ürünleri), otel, eğlence, mücevher sektörü, parfüm, sigorta, gümüş, altın, bakır, tarım, şekerleme, kozmetik ve şeker sektörleri hareket kazanabilir.

ALTININ ALTIN AYLARI - Geçtiğimiz yıl hatırlatmasını yapmıştık 12 yıl önce 2011 yılında Jüpiter Boğa burcuna geçiş yaptığında altın fiyatlarında büyük sıçramalar olduğunu görüyoruz. Döngüleri takip eden finansal astrolojide altını Boğa ve Aslan burcu temsil eder. Buradan olumlu gezegenler geçtiğinde değerinde artışlara neden olur. Şubat sonu, mart başında, mayıs sonunda altının onsunda artışlar bekleyebiliriz.

TEKNOLOJİ, BİLİM, İLERLEME - 21 Nisan'da Jüpiter- Uranüs kavuşum halinde olacaklar. Jüpiter – Uranüs döngüsü finansal astrolojide yeniliklerin kapısını açan bir döngüdür. Teknoloji, bilim, ilerlemeyle bağlantılıdır. Elektrik, elektronik, uzayla bağlantılı konu ve olaylar, sektörler bu dönem önem kazanıyor. Bu alanlarda önemli açılımlar ve olaylar oluşabilir. Toprak elementi işin içinde olduğu için bu hem para sitemlerini hem de toprak, üretim ve doğayla bağlantılı konuları da kapsayabilir.

BAHARDA PİYASALARA DİKKAT - Bu ikilinin kavuşum zamanlarında depresyon, panik ve endekslerde düşüşler görüyoruz. Bu yüzden yine bu zamanlarda Nisan ayında 8 Nisan'la başlayan süreçte ve 21 Nisan civarında dikkatli adımlar atmaya özen gösterelim. Hemen ekleyelim bu kavuşum Türkiye'nin para alanında gerçekleşiyor. Hazinenin kazançları, milli gelirler, servetimizin artması veya bu alanda zorlanmalar devrede olabilir. Para piyasalarında dikkatli olmakta fayda var.

BORSALARDA DÜŞÜŞ SİNYALİ - Yine Uranüs teknolojiyi temsil eden bir gezegen olduğu için bu dönem Bitcoin gibi ve benzeri kripto para piyasalarında hızlı fiyat artışları, o alanlara yönelimi arttırabilir. Yine de Uranüs kavuşumlu 8 Mayıs Yeni Ay'ını bu anlamda iyi takip etmek gerekecek. Yine bu dediğim konuları 13-14 Mart civarında ve tüm dünya borsa piyasalarında durma sinyalini ve aşağı dönüş trendini 17 Mayıs 2024- 28 Ekim 2024 tarihleri civarında yaşama etkimiz yüksek.

ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER - 26 Mayıs'la beraber 6 Haziran 2025'e kadar evrensel servet göstergesi Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Reklam, tanıtım, pazarlama, eğitim, taşımacılık, lojistik, iletişim, komşu ülkelerle ilişkilerde hızlı gelişmelerle karşılaşabiliriz. Radyo televizyon programları, dergiler, kitaplar, kırtasiye, seyahatle ilgili kurumlar, iç turizm, dil okulları, öğretmenler, öğrenciler, yazarlar, seyahat acenteleri önem kazanacak alanlar olarak karşımıza çıkabilir. Bilgi, iletişim, haberleşme, gazetecilik, bilgi danışmanlığı, yazma, öğrenme artar. Web tasarımcılığı, internet üzerinden satış, pazarlama, online eğitimler, online pazarlar, toplantılar, görüşmeler, haberleşme artabilir.

SAVAŞ VE YERELPAZARLAR - Savaşın devam etmesi halinde, yaşanacak başka olumsuz gelişmelerle her ülke kendi komşu ülkeleriyle ticaret, haberleşme ve ilişkilerini geliştirebileceği gibi, ülke içi (yerel) pazarlar daha da önem kazanabilir. İkizler burcu şu hisseleri yönetir: Yayınlar, medya, FMCG (hızlı tüketim ürünleri), kâğıt, telekomünikasyon, ihracat, elektrik, BT, mobil, internet, pamuk, tarım ürünleri ve tahıllarla ilgili hisseleri yönetir.

GİRİŞİMLER TEST EDİLİYOR - Yılın ilk yarısında Jüpiter- Satürn arasındaki olumlu açıyla zorlanan piyasaların veya ekonomide zorlanılan konuların bir şekilde toparlanma etkisi var. Ama yılın ikinci yarısında 20 Ağustos- 25 Aralık civarı 21 Aralık 2020 yılında adım attığımız başlattığımız, yenilendiğimiz, girişimde bulunduğumuz konuların testine giriyoruz. Sınavlarımız bu tarihler civarı başlıyor! Eylül ayıyla beraber devreye giren Jüpiter- Satürn dik açısıyla Ocak 2025'te dahil olmak üzere tüm dünyada ekonomik sorunlara, iletişim, haberleşme, bağlantı, ulaşım, internet sorunlarına, gecikme, engellere açık olacağız.

AYI PİYASASI SİNYALLERİ - Bu dönem dış ticarette, ithalat ihracatta zorlanmalar, finans kurumlarıyla ilgili sorunlar, borsada düşüşler, bankacılık sisteminde sorunlar, bilgi ve güvenlik açıkları ortaya çıkabilir. İş hayatında, ticari koşulların ağırlaşması, vergilerin artması, hazinemizin zorlanması söz konusu olabilir. Ama unutmayalım bu etki tüm dünyanın para piyasalarını etkileyecek. Yılın ikinci yarısında ayı piyasasının sinyallerini her alanda görebiliriz.

YENİLENME DÖNEMİ - Bu sene 21 Ocak'tan- 2 Eylül'e kadar Plüton Kova burcunda dolaşıyor. Plüton olumlu ve olumsuz sonuçları olan modası geçmiş, artık işlemeyen biçimlerin yok edilmesi yoluyla yenilenmeyi sağlar. Plüton'un Kova burcuna geçişinde özgürlük, haklar, sivil toplum kuruluşlarının (STK) öne çıkması ve gözlerin onların üzerine dönmesini bekleyebiliriz. Dernekler, sigorta endüstrisi, vakıflar, yüksek teknoloji şirketleri, elektrik, elektronik alanlar, robot ve uzay çağı teknolojilerine sahip şirketler, dijital para birimleri bu dönemden etkilenebilir.

Bu alanlarda vergi denetiminin artması, hava kirliliği sebebiyle bu etkiyi artıran bazı şirketlerin yüksek cezalara tabii olmasına şahit olabiliriz. Yine bu alandaki sektörlerde, elektrik- elektronik cihazlarda, otomotivde, vergiler, ÖTV ler iyice artabilir. İnternet, bilim, teknoloji, keşif, yapay zekâ, DNA alanlarında ve araştırmalarında önemli değişimler ve dönüştürücü etkiler bekleyebiliriz. Jeotermal enerji, hidrojen, füzyon enerjisi yenilenebilir enerjiler, uzay madenciliği öne çıkmaya başlıyor. 14 Şubat'ta Mars- Plüton kavuşumuyla bu alanlarda önemli olaylar bekleyebiliriz.

EKİM'DE DÖVİZ HAREKETLERİ - 28 Ekim'de gerçekleşen Boğa burcundaki Ay tutulmasıyla 20-24 Şubat tarihlerinde Mars tarafından tetiklenecek. O dönem Merkez bankasının aldığı kararlar, attığı adımlar önemli olacak. 25 Ocak'taki Dolunay'da bu tutulmayı tetikliyor. Bu dönem maddi yönden zorlayıcı bir dönem olabilir. Dövizle ilgili alanlarda artışlar beklenebilir.

HANDE KAZANOVA BURÇLARIN FİNANSAL DURUMUNU YORUMLADI

Koç

Kazançlar, gelişmeler artacak

Bu yıl maddi konularda diğer burçlara göre rahat hareket edeceksiniz. Kazançlarınız artacak, yatırımlarınızdan güzel sonuçlar elde edeceksiniz. 26 Mayıs sonrası reklam, satış, pazarlama, eğitim, öğrenim, lojistik, ulaşım, yazım, network, bilişim alanlarınızda hızlı gelişmeler altında olabilirsiniz. Girişimciliğe dayalı işlerinizde bilgi alışverişiniz hızlanacak. 21 Nisan'da maddi konularda hızlı gelişmeler yaşanabilir. Güzellik, estetik, moda tekstil alanlarından kazanç elde edebilirsiniz. 17 Haziran itibarıyla emlak alım, satım veya kiralama, yer değiştirme gibi işleriniz üzerine harekete geçebilirsiniz. 23 Eylül itibarıyla kredi, borç, nafaka, miras, banka ödemeleri, stopaj, vergi, prim alanlarınızda zorlanmalara dikkat edin. 20 Ağustos-25 Aralık tarihlerinde borsada yatırımlarınız varsa seyahat, turizm, uçak, ulaşım, yapay zekâ, yazılım sektörlerinde yatırımlarınız varsa dikkatli olmalısınız.

Boğa Burcu

İkinci yarıda atak olacaksınız

Yılın ilk yarısında gıda, yiyecek, içecek endüstri size kâr getirebilir. Risk almayı sevmeyecek ama yılın ikinci yarısında daha atak olacaksınız. Bu anlamda 28-29-21 Mayıs'ı kullanın. 21 Nisan'da kariyer, para ve iş alanlarınızda elinize önemli ani bir fırsat geçebilir. 2 Temmuz ve sonrasında eve dair, emlak alım, satım veya kiralama, yer değiştirme gibi işlemleriniz varsa bu dönem yapacak ortamları rahat bulacaksınız. 26 Kasım'la beraber Aralık ortasına kadar parasal konularda, ortak yatırımlarınızda önemli adımlar atmayın, borç almayın, vermeyin, kredi altına girmemeye çalışın. 20 Ağustos-25 Aralık civarında parasal işlerinizde zorlanmalar oluşabilir. İletişim, ulaşım, haberleşme, yapay zekâ sektörlerinde yatırımlarınız varsa yine bu tarihler civarında dikkatli olun. Bu yıl altın, bakır, döviz alanlarınız yılın ilk yarısı size kazandırabilir.

İkizler Burcu:

Kararsızlıktan uzak durun

Senenin ilk yarısında yurtdışı borsaları, yabancı hisselerden yana şansınız yüksek. 11 Ocak itibarıyla para ile ilgili vermeniz gereken önemli kararlar devreye giriyor. Neyi doğru yapıp yapmadığınızı daha net görebileceksiniz. 22 Haziran itibarıyla müşterek para alanlarınızda önemli bazı kararlar devreye girebilir. Nafaka, vergi, prim ile ilgili konu ve olaylarla ilgili olacaksınız. 26 Temmuz'dan sonra emlak, alım, satım, bir eşya, araba almak gibi düşünceleriniz varsa bu konularda daha fazla konuşma ve görüşmeleriniz hızlanabilir. 25 Mart ve 2 Ekim tutulmaları borsa, döviz alanlarınızda gerçekleşiyor. Bu tarihlerde hızlı gelişmeler altında olacağınız için dikkatli olun. Bu yıl yatırımlarınız konusunda kararsızlık etkisinden uzak durun, iş ve sosyal çevrenizdeki insanlar yeni yatırımlar konusunda sizi cesaretlendirebilir.

Yengeç

Yurtdışı işler yapabilirsiniz

Bu yıl çevreniz size güzel kapılar aralayabilir. Nisan sonu ve mayıs ayını bu anlamda değerlendirin. 10 Şubat Yeni Ay'ı parayla ilgili önemli kararlarınızı devreye sokabilir, kredi alma, borç isteme, banka işlemleri önem kazanırken, vergilerle, kredilerle uğraşabilirsiniz. 26 Mayıs ve sonrası yurtdışı alanlarınız açılıyor. Yabancılarla yapılacak olan işler önem kazanırken, kurumsal alanda çalışıyorsanız işlerinizde ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Temmuz ortası itibarıyla kazançlarınız artabilir. 7-8-9-14 Ağustos tarihlerinde parayla ilgili işlerinizde olumlu gelişmeler karşınıza gelebilir. Altın, enerji ve ısı sektörleri, demir çelik, deniz taşımacılığı şirketleri, gıda, yiyecek, içecek sektörü bu sene size kazandırabilir.

Aslan

Borç alıp vermeye dikkat

Yıl boyunca ağırlıklı olarak finansal gelirlerinizin üzerine odaklanacaksınız. Borç alırken, verirken, kefil olurken dikkatli olun. 24 Şubat'ta oluşacak Dolunay ile elinize bir para geçebilir. 5 Ağustos'ta Merkür geri hareketine hazırlanacak, 15 Ağustos'a kadar para alanlarınızda gerileyecek. Maddi konularda bu tarihe kadar dikkatli adımlar atın. 3 Eylül'de oluşan Yeni Ay parayla ilgili atacağınız adımları destekleyebilir ama borsada yatırım yapıyorsanız yanıltıcı etkiler altında olacaksınız. 9 Ekim'e hisse seneleri, devlet tahvilleri, hazine bonoları güvenli limanlarınız olabilir. Yatırımlarınızda işler rahat ilerlerken, 26 Kasım'da spekülatif işlerinizde üç hafta boyunca dikkatli olmaya çalışmalısınız. 18 Eylül'deki parçalı ay tutulması maddi alanda gerçekleşecek. Parayla ilgili konular önem kazanacak.

Başak

Tehlikeli sularda gezinmeyin

Bu yıl gelişiminizi medya, yabancılarla yapılacak işler, ticaret, ithalat, ihracat, yayıncılık, hukuk, eğitim, turizm sektörlerinde artırabilirsiniz. Bu yıl tutulmalardan aldığınız etkilerle maddi konular, birikimleriniz önemli olacak. Nisan ve Ekim aylarını bu anlamda iyi kullanın. Paranızı tutmaya biriktirmeye çalıştıkça sorunlar oluşabilir. 2 Ocak'ta Merkür'ün düzelmesiyle ev, emlak, alım satım, kiralama gibi işleriniz varsa bu konularda hızlı hareket etmek ön plana geçebilir. 25 Mart'taki gölgeli ay tutulmasıyla elinize bir para geçme olasılığı yüksek görünüyor. 2 Ekim'de devreye giren Güneş tutulmasıyla para ile ilgili işler altı ay boyunca önem kazanırken maddi kazançlarınızla neler yapmanız gerektiğini göreceksiniz. Bu yıl tehlikeli sularda gezinmeyin. 30 Haziran- 16 Kasım arasında döviz veya borsa alanlarınızda bazı sorunlar oluşabilir.

Terazi

Elinize ani bir para geçebilir

Yılın ilk yarısında vergi, sigorta ödemeleriniz rahat görünüyor. Hayat kalitenizi yükseltecek başkalarından sağlayacağınız gelirler hoşunuza gidebilir. 11 Ocak'taki Yeni Ay'da, ev, emlak, arsa, arazi alım satımları hız kazanabilir. 21 Nisan'da elinize hızlı, ani bir para geçebilir. Yatırımlarınız konusunda iyi kazançlar elde edebilirsiniz. 8 Mayıs'ta oluşan Yeni Ay, parayla ilgili önemli açılımları karşınıza getiriyor. Bir borcun altına girmek, kredi çekmek, bankayla ilgili işlerinizi halletmek, primle ilgili konuları konuşmak için doğru bir dönemdesiniz. 16 Ağustos'ta iş hayatınızda sıkıntılı bir durum söz konusu olurken 20 Ağustos civarı dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Önünüze çıkan fırsatlarda, işle ilgili konularda zorlanma enerjisi devreye girebilir. 2024 yılında güvenli alanlarınız altın ve değerli madenler olabilir.

Akrep

Güzel şanslar yakalayabilirsiniz

Bu yıl kredi, faiz, vergi, muhasebe alanlarınızda güzel şanslar yakalayabilirsiniz. 20 Ağustos-25 Aralık tarihleri civarında yatırımlarınız ve riskli işleriniz konusunda dikkatli olun. 16-18 Ağustos dikkatli olmanız gereken tarihler. Mart ayı oldukça keyifli. Borsada yatırım yapıyorsanız bu ay güzel kazançlar karşınıza gelebilir. Bilmediğiniz sularda yüzmeyin. Yine dövizden kazanç sağlamanız mümkün görünüyor. 10 Nisan civarında dikkatli olun, risk içeren yatırımlarınızda destekli olmayabilirsiniz. 23 Mayıs' ta oluşacak Dolunay'da, parayla ilgili konularda hızlı kararları karşınıza getirecek. 3 Haziran itibariyle banka görüşmeleri, bir borcun altına girme, kredi çekme ya da borcunuzu yeniden yapılandırmak anlamında size fırsatlar verebilir. Elinize bir para geçebilir. Paranızı değerlendirmek istiyorsanız 6 Haziran'da gerçekleşen Yeni Ay'la beraber harekete geçebilirsiniz.

Yay

Beklediğiniz para gelebilir

Bu yıl emlak, arsa, araba alımı, ev sahibi olabilirsiniz. 4 Ocak'tan sonra enerjinizi maddi konulara kaydırıyorsunuz. Parayla ilgili konularda yapılması gerekenleri ele alacak ve iş hayatınızda önemli adımlar atacaksınız. 11 Ocak'taki Yeni Ay, bu konulardaki önemli kararları destekleyebilir. 20 Ağustos- 25 Aralık civarı ortaklı işlerinizde, emlak girişimlerinizde ve hukuki alanda dikkatli olun. 17 Haziran'dan sonra maddi konular önemli olacak. Gelirlerinizi artırabilirsiniz, beklediğiniz bir para gelebilir. 22 Haziran'da gerçekleşen Dolunay'da cebinize bir para girebilir. 11 Kasım'dan sonra parayla ilgili konular önem kazanıyor. Borsada yatırım yapıyorsanız, dövize dayalı işleriniz varsa ödemeler dengesinde 8 Nisan civarı krizler oluşabilir.

Oğlak

Denge kurmanız gerekebilir

Bu yıl yatırımlarınız ve beklenmedik kazançlar konusunda oldukça şanslısınız. 26 Mayıs'a kadar altın, döviz, tahviller, hisse senetlerinden güzel kazançlarınız olabilir. Döviz alım satımından kâr sağlayabilir, kripto paralara göz dikebilirsiniz. 21 Nisan spekülatif ve risk içeren işlerinizde hızlı ve ani para girişlerine şahit olabilirsiniz. Yıl genelinde satış, reklam, pazarlama, bilişim, basın yayın, teknoloji, ulaşım, eğitim, iletişim işlerinizde önemli sorumluluklar üstleneceksiniz. 25 Ocak'taki Dolunay, bir ödemeyi karşınıza getirebilir. Harcamaların artması, maddi konularda denge kurmanız gerektiğini gösterecek. 28 Ekim tutulmasında yatırımla ilgili hızlı gelişmeler olduysa bu tarihlerde abartıya kaçmayın. 13 Şubat'tan sonra kazançlarınız hızlanırken teknolojik aletlere, elektronik cihazlara harcamalarınız ivme kazanabilir. 2 Ekim tutulması emlak alanında yatırımlara yol açabilir.

Kova

Parasal sorumluluklar artabilir

2024 yılında emlak, arsa, arazi alanlarında çeşitli fırsatlarınız olacak. Tarım arazileri, zeytinlik veya bağ arazileri size kazandırabilir. 26 Mayıs ve sonrası altın, döviz, tahvil, borsa alanlarınızda destekleniyorsunuz. Yalnız 20 Ağustos-25 Aralık tarihleri civarında bu alanlarda zorlayıcı etkileriniz oluşabilir. Maddi konularda yatırımlara açık bir yılda olmanız parasal sorumluluklarınızı hızlandıracak. 28 Şubat, 10 Nisan tarihlerinde dikkatli olun. Borç vermek, almak, kefil olmak konusunda bu iki tarih civarı destekli olmayacaksınız. Toprağa ve doğaya yatırım yapmayı uygun görecek mayıs sonu ve haziran başlarında burada önemli fırsatlarla karşılaşacaksınız. 18 Haziran'daki Yeni Ay borsa alanlarınızı hızlandırırken, teknolojik şirketler, bilgisayar veya yazılım şirketleri size kar getirebilir.

Balık

Harcarken kazanmaya çalışın

Yılın ilk yarısı reklam, satış, pazarlama, eğitim, öğrenim, lojistik, ulaşım, yazım, network, bilişim alanlarınızda çeşitli şans ve fırsatlarla karşılaşacaksınız. 26 Mayıs ve sonrası emlak alım satımından kazanç sağlayabilir, istediğiniz ve hayal ettiğiniz bir ev, arsa, arazi, eşya, araba planınız varsa bunlar için kısa vadeli planlarla harekete geçebilirsiniz. Tutulmalardan aldığınız etkilerle kazançlarınızı artırmanın yollarını bulabilirsiniz. Kendi kazançlarınıza odaklanın ve para harcarken kazanmaya çalışın. 8 Nisan tutulması-17 Ekim Dolunayı'nda fırsatlar yakalayabilirsiniz. 26 Eylül sonra maddi konular hayatınızın merkezine yerleşecek. Ödemeler dengesi hayatınızda önemli olacak. Bu sene gümüş, altın, enerji ve ısı sektörleri, demir çelik, deniz taşımacılığı şirketleri, gıda, yiyecek, içecek sektörü size kazandırabilir.

BİZE ULAŞIN