Her zevke uygun bir tatil seçeneği var

Uzun bayram tatili turizm sezonuna start veriyor. Tur paketlerinin birbiriyle yarıştığı ortamda, gala geceleriyle eğlenerek otel tatili yapabilir veya kendinizi doğanın ve kültürün kollarına bırakabilirsiniz. 9 günlük tatilde, hem uzun, hem de kısa seyahat seçenekleri var…
04.04.2024 21:44 GÜNCELLEME : 05.04.2024 00:01

PARA TURİZM/ ÖZLEM KAPAR BAYBURS Kışı geride bırakıp, ılık bahar günlerine eriştik. Doğa takvimine göre nisan ayı çiçeklenme dönemi, bülbüllerin ötmeye başlaması, kırlangıç ve leylekfırtınası, lale mevsiminin başlangıcı...

İşte bu yıl da nisan ayının ikinci haftasında baharla bol bol kucaklaşmak ve 9 günlük bir tatil yapmak için bir fırsat doğdu. Çocuklu ailelerin bir nebze soluk alacakları ara tatil dönemi ile Ramazan Bayramı birleşerek 9 günlük tatil oldu.

Bu uzun tatil, turizm sezonunun bir nevi başlangıcı da sayılacak. Yurt genelindeki otellerin doluluk oranları yükselecek. Turizm firmaları bayramı bol seçenekli paketlerle karşılıyor.

ANTALYA, BODRUM, KIBRIS

Tatilsepeti; geceliği bin 800 liradan başlayan, her zevke ve her keseye uygun tatil fırsatları sunuyor. Havaların sıcak ve güneşli olma ihtimalin en yüksek olduğu bölgelerden Antalya ve Bodrum, tatilcilerin ve çocuklu ailelerin favorisi olmaya devam ediyor.

5 yıldızlı konforlu otellerde konaklamanın gecelik kişi başı fiyatları Tatilsepeti'nde bin 875 TL'den; deniz, kum, güneş ve daha fazla eğlenceyi tercih edenler için Kıbrıs otellerinde ise kişi başı gecelik 2 bin 800 TL'den başlıyor.

SANATÇILI PROGRAMLAR

Her bayram ve özel günlerde olduğu gibi sanatçılarla gala programı yapan oteller yine yoğun talep görüyor. Konforlu otellerde hava izin verirse deniz, yoksa havuz keyfi yapabilirsiniz.

Antalya'nın turizm bölgesi Belek'teki otellerde Kenan Doğulu, Sibel Can, Zeynep Dizdar, Mustafa Keser, Gökhan Tepe, Volkan Konak, Candan Erçetin, Erkan Güleryüz konser verecek. Ünlü şovmen Cem Yılmaz'ın hem Belek, hem de Kıbrıs'ta gösterisi olacak.

Kemer ilçesindeki otellerde ise Özcan Deniz, Ferhat Göçer, Bülent Serttaş, Aşkın Nur Yengi, Deniz Seki, Avantgarde Orkestra, Fettah Can sahnede olacak.

Alanya'da Öykü Gürman ve Rober Hatemo, Kundu'da Haluk Levent ile Melek Mosso, Side'de ise Sakiler ve Ceylan Ertem konser düzenleyecek.

Antalya'nın yanı sıra KKTC'deki Bafra, Girne ve Gazimağusa gibi turizm kentlerindeki otellerde de ünlüler bayram konserleri verecek.

Kıbrıs otellerinde Yıldız Tilbe, Emre Altuğ, Özcan Deniz, Bülent Serttaş, Ebru Yaşar, Tan Taşçı, Buray, Altay, Bilal Sonses, Coşkun Sabah, Melek Mosso, Serkan Kaya, Derya Uluğ, Sinan Özen, Aleyna Tilki, Merve Özbey ve Sibel Can konserleri olacak.

Bodrum'da Enbe Orkestrası, Sapanca'da Altay ve Gökhan Tepe, Afyonkarahisar'da Gökhan Tepe ve Bengü'nün konser programları var.

GECELİK FİYATLAR 2-13 BİN TL ARASINDA

Tatilsepeti'nin paket turları arasında yer alan galalı otellerde iki kişilik odada kişi başı gecelik fiyatlar 2 bin 300 TL ile 13 bin TL arasında değişiyor. Genellikle bu otellerde 12 yaşa kadar olan çocuklar ücretsiz. Paket fiyatları konaklama ile birlikte bayram gala programını kapsıyor.

Kıbrıs seçeneğinde ise bu paketlere ekstra olarak uçak ve transferler de ekleniyor.

HERŞEY DAHİL OTELLER

Bir başka turizm acentesi TatilBudur, çocukların okul ve eğitim stresinden arınacağı ve aileleriyle keyifli vakit geçirebileceği, yetişkinlerin ısınan hava eşliğinde konforlu ve huzurlu bir tatil yapacağı alternatiflerin başında her şey dahil otelleri öneriyor.

Güney Ege ve Akdeniz ise yoğun olarak tercih edilen bölgelerin başında geliyor. Kuşadası ile başlayan; Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kemer ve Alanya olarak devam eden beldeler, güney sahilinin en çok rezervasyon alan yerleri arasında.

TatilBudur'da, Worldcard'a özel vade farksız 9 taksit, sepette yüzde 5 ek indirim ve 4 ay erteleme gibi ödeme avantajları söz konusu.

YURTDIŞI SEÇENEKLERİ DE FAZLA

Türkiye'de nisanda denize girebilmenin garantisi olmasa da ısrarla deniz, kum, güneş üçlüsünü isteyenler Mısır, Tayland, Maldivler veya Bali'ye gidebilirler.

Yemyeşil doğası, sörf yapmaya elverişli plajları ve leziz mutfak kültürüyle Filipinler, ucuz ama bir o kadar da eğlenceli hayatıyla Tayland da diğer seçenekler arasında yer alıyor.

Yurtdışı turların önde gelen acentelerinden Prototour'dan Ali Onaran, vize istemeyen Mısır'ın indirimli fiyatlarına dikkat çekiyor. 15-30 bin TL arasında değişen fiyatlarla iki farklı konseptte paket tur sattıklarını anlatan Onaran, hem deniz hem kültür tatili yapılabilmesinin ayrıcalığına vurgu yapıyor.

Kapıda vize uygulamasının bu ay başlayacağı Yunan adaları turlarına bayram dönemi için de talep geldiği bilgisini veren Onaran, prosedürler nedeniyle turların asıl mayıs itibariyle hız kazanacağını söylüyor.

Onaran, bayram döneminde de devam eden haftalık düzenledikleri Balkanlar turlarının çok ilgi çektiğini ekliyor ve o dönem için kişi başı tur ücretinin 25 bin TL'den başladığını dile getiriyor.

DOĞAYI YAŞAMAK İSTEYENLER İÇİN

Doğanın canlanmasına en güzel tanık olabileceğiniz konaklama tesisleri arasında yer alan Kastamonu'nun Daday ilçesindeki tatil ve yaşam kasabası İksir Resort Town, bayramda hem çocuklar hem de aileleri için özel bir program sunuyor.

Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve doğanın kucaklayıcı sakinliğinde ruhunuzu dinlendirmek için ideal bir ortamı var.

İksir'in Satış ve Pazarlama Sorumlusu Duygu Ece Aydın, çocuklar için atlarla tanışma ve tımar eğitimi, Pınarbaşı Kanyon Turu gibi doğa aktivitelerinin yanı sıra ahşap ve resim boyama, yemek atölyeleri gibi programlar da hazırladıklarını anlatıyor.

Bu arada İksir Resort Town'a 3 km mesafedeki, 100 yıllık maziye sahip İksirli Çi̇ftlik'te yetişen ürünlerin taze taze sofranıza gelmesi de bir başka tercih nedeni olabilir. Orman yürüyüşlerinde doğanın bahar coşkusuna dahil olabilirisiniz!

LONDOZ ORMANLARI'NDA KONFORLU TATİL

Benzersiz doğal yapıları ve muhteşem manzaralarıyla son dönemin en trend rotalarından biri olan Kırklareli İğneada da tatil için güzel bir seçenek olabilir.

Son dönemin popüler konaklama tesisi Longosphere, doğanın kalbine şehrin konforunu taşıyor. Longosphere çeşitli aktivite ve turlar ile sıra dışı bir 'glamping' (lüks çadır) deneyimi vaat ediyor.

Türkiye'nin en büyük glamping tesisi Longosphere'de 110 bin m2 ormanın içerisinde yer alan, 4 farklı konseptte toplam 125 tane glamping çadırı yer alıyor.

Doğa deneyimi yaşamak isteyenler için Happy Sapiens Macera Parkı, Longoz ormanları trekking turları, bisikletli orman gezileri, UTV ile Offroad safari ve yoga eğitimleriyle unutulmaz birkaç gün geçirmek isteyenler Longosphere'de buluşuyor.

Longosphere Glamping Kurucu Ortağı Yiğit Küçükkınay, şöyle konuşuyor: "Doğanın bize sunduğu eşsiz imkânları, ona zarar vermeden ruhumuza ve bedenimize iyi gelecek bir ortamda sunuyoruz. Patili dostlarımızın da konaklayabileceği alternatifler bulmak mümkün. Üst düzey bir konfor ile kamp yapabilme imkânı da cabası! Longosphere'de Sincap, Sincap Long, Kaplumbağa ve Kaplumbağa Plus gibi lüks çadır konaklama seçeneklerimiz mevcut."

"Ah Güzel İstanbul"

Tatilini İstanbul'da geçirmek isteyen aileler için özel bir rota önerisi yapan Sanat Tarihçisi ve Profesyonel Turist Rehberi Sedat Bornovalı, Tersane İstanbul'a dikkat çekiyor.

Haliç Tersanesi'nin bir bölümünde geçtiğimiz günlerde kapılarını açan 'İstanbul Sanat'ın yeni ve çok özel bir kültür sanat mekanı olduğunun altını çizen Bornovalı, çağdaş sanat müzesinin yanı sıra festival alanı, mekanın performans sanatları merkezi, çocuk sanat atölyesi, restoran, müze mağazası gibi sosyal mekânlar da içerdiğini anlatıyor.

İstanbul Sanat bünyesinde yer alan 'İstanbul Sanat Müzesi', çok değerli koleksiyonları ve kurumları bir araya getiriyor. Açılış sergisi de: Ah Güzel İstanbul.

Sanat dünyasının önde gelen koleksiyonlarını ziyaretçilerle buluşturan sergi, İstanbul'un sanatsal birikiminin izlerini sürüyor. Sergi kapsamında, İBB koleksiyonunun eşsiz parçalarından; İstanbul'un Fatih'inin portresi de yer alıyor. İtalyan ressam Gentile Bellini'nin atölyesinde resmedilen Fatih Sultan Mehmet'in portresinin önemi ve özelliği, 15.yüzyıla tarihlenen üç yağlıboya tablodan biri olması.

Doğa ve kültür bir arada

Online seyahat biletleme, araç kiralama ve otel rezervasyonu platformu Obilet'in öne çıkan doğa ve kültür rota önerilerinden bazıları şöyle:

Kaz Dağları: Şahindere Kanyonu'nu, Yeşilyurt, Adatepe ve Çamlıbel Köylerini görmeden gelmeyin!

Eskişehir: 7'den 70'e herkesin keyifle gezebileceği Eskişehir'e özel araç, otobüs ve trenle Türkiye'nin neredeyse her yerinden kolayca ulaşım mümkün. Tarihi Odunpazarı Evleri, Masal Şatosu, Şelale Park, Eti Sualtı Dünyası ve Sabancı Uzay Müzesi'ni gezebilirsiniz. Porsuk Çayı'nda gondola binmeyi de unutmayın!

Kapadokya: Kapadokya'daki pek çok etkileyici noktanın başında Peri Bacaları elbette ilk sırada! Yanı sıra gezebileceğiniz yerler arasında Saç Müzesi, Zelve Açık Hava Müzesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Mazı Yeraltı Şehri bulunuyor.

Karadeniz: Tatilin 9 gün olması uzun soluklu seyahatler yapabilmeyi de mümkün kılıyor. Bu yüzden eğer aklınızda bir Karadeniz turu yapmak varsa, bu tatil bir fırsat olabilir. Güzergah önerisi şöyle: Amasya, Tokat, Trabzon, Rize ve Artvin.

10 ROTA ÖNERİSİ

  • İĞNEADA
  • SAPANCA
  • ASSOS
  • KAPADOKYA
  • AYVALIK
  • ALAÇATI
  • OLİMPOS
  • ESKİŞEHİR
  • KASTAMONU
  • AKYAKA

BİZE ULAŞIN