Dönemsel personel aranıyor!

E-ticaret sektörüne özel indirim ve kampanya günleri, yeni bir istihdam alanı yarattı. Müşteri hizmetleri başta olmak üzere birçok departmanda dönemsel çalışacak elemana ihtiyaç duyuluyor.
16.09.2021 15:48 GÜNCELLEME : 16.09.2021 15:48

Sevgililer günü, anneler günü, bayram ve sezon indirimleri markalar için talepte zirveye ulaşılan dönemlerin başında gelir. Esnek, fiziksel sınırlara bağlı kalmayan gig modelini (kısa süreli iş) Türkiye'de ilk defa tüketici destek hizmetleri alanında yer ve zamandan bağımsız çalışmak isteyenlerle buluşturan Champs, iş dünyasının bu dönemde yaşadığı stresle başa çıkma yöntemlerinde alternatif oluyor. İş hacminin dönemsel olarak dalgalanması ile ortaya çıkan işe alım ve eğitim maliyetleriyle firmaların serbest zamanlı çalışanları tercih ettiği biliniyor. Markaların indirim sezonlarının da başlamasıyla birlikte fiziki çalışma ortamlarının aksine dijital ortamda çalışanlar için firmalardan yüzde 100 iş talebinin artacağı öngörülüyor.

Geleneksel iş süreçlerindeki maliyet baskısı, işi yöneten ekiplerin ve tedarikçilerin yaşadığı kârlılık sorunları ve çalışanların zorlu çalışma koşulları gibi meseleleri ortadan kaldırarak tüketicilere daha iyi hizmet vermeyi hedefleyen Champs, firmaların yoğun dönemlerinde müşteri hizmetleri ekibine serbest çalışanlarıyla ek destek sunuyor. Markaların talep artışlarına ve müşteri hizmetleri etkileşimi gereksinimlerine çözüm olurken, müşteri hizmetleri etkileşimlerini nasıl yönetecekleri konusunda eğitim almış çalışanlarla yoğun dönemleri rahatça atlatmalarına yardım ediyor. Şirketler marka elçileriyle çalışarak müşteri hizmetleri maliyetlerinde yüzde 30'a varan tasarruf fırsatı elde ediyor.

Fiziksel iletişim merkezini genişletmeye gerek yok

Dijitalleşme çağında daha sürdürülebilir iş modelleri hedefiyle yola çıkan Champs Kurucu ve Yöneticisi Mahir Tüzün, Ağustos sonu ve Eylül ayı içinde beklenen indirim sezonunda markaların müşteri hizmetleri ekibini yüzde 50 daha artıracağını ifade ederek şunları aktardı:

"Gig ekonomisinin en önemli avantajı herhangi bir personel çalıştırma yükümlülüğü altına girmeden dünya üzerinde konunun uzmanı kişiler tarafından son kullanıcılarına yaratılabilecek en iyi deneyimi müşterileri ile buluşturmak. Günümüzde kurumsal firmaların yoğun sezonlarda en çok ihtiyacı olan konu esneklik. İş hacminin dönemsel olarak dalgalanması ile ortaya çıkan işe alım ve eğitim maliyetleri firmaların serbest zamanlı çalışanları tercih etmesi için en önemli sebepler. Firmalar için hızlı erişilebilir kaynak havuzu, perakende sektöründe 7 gün 24 saat ulaşılabilirliği ile en iyi müşteri deneyimini yaratmaya odaklı girişimci marka elçileri firmaların tercih edeceği bir çalışma modeli yaratıyor. Bunun yanı sıra Champs'in oluşturduğu bu model şirketlere müşteri hizmetleri maliyetlerinde yüzde 30'a varan tasarruf fırsatları sunuyor. Temsilcilerin tümü sanal bir iletişim merkezine bağlı olarak evden uzaktan çalıştıkları için fiziksel iletişim merkezini genişletmeniz gerekmiyor. Tüm bu sebeplerden dolayı yaklaşan indirim sezonunda markalardan yoğun bir talep geleceğini öngörüyoruz."

Yoğunlukla başa çıkmanın yolu

E-ticaret, gıda teknolojisi, lojistik ve perakende sektörlerindeki şirketlerin indirimler nedeniyle beklenen talep artışını karşılamak için serbest çalışanlara yönelerek yoğun dönemlerini etkin bir şekilde yönettiğini vurgulayan Tüzün, "Önceden plan yapabilir ve temsilcilerin eğitimli ve hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Tüketicileirnizi telefonda dakikalarca bekletmek yerine, Çağrı merkeziniz serbest çalışanlar ile yoğun bir dönemle başa çıkabilecektir" dedi.

BİZE ULAŞIN