Güneşten maksimum verim sağlayan teknoloji

Yenilebilir enerji yatırımları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artıyor. Türk şirketin ürettiği yüksek teknolojili güneş panelleri daha fazla elektrik üretimi sağlıyor.
11.10.2021 11:53 GÜNCELLEME : 11.10.2021 15:50

HSA Enerji, 110 milyon liralık yatırımla, 11 Busbar M10 yarım hücre teknolojisine sahip 540 Watt güneş panellerini üretti. Bu panellerin seri üretimine başlayan şirket, güneşten sağlanacak enerji verimliliğini maksimum seviyeye çıkaracak teknolojiyi paydaşlarına sundu. Üretilen güneş panellerinin muadillerine yüzde 5 daha fazla üretim sağladığı belirtildi.

Şirketin yönetim kurulu üyesi Mehmet Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Ülkemizde panel ithalatı büyük ölçekli olmasa da halen devam etmektedir. Bizim ürettiğimiz ürün watt/metrekare değeri en yüksek ürün olduğundan elektrik üretim maliyetini en çok düşüren güneş panelidir. Ülkemizin enerji anlamındaki cari açığının da kapanmasında önemli rol oynayacaktır. Yarım hücre teknolojisine sahip 540 Watt güneş panelleri muadillerine göre yüzde 5 daha fazla üretim avantajı sunuyor. Amaç birim maliyetteki en uygun sistemi tasarlamak olduğundan toplam yatırım bütçesinde bizim panellerimiz ile ortalama yüzde 7 oranında sistem maliyetleri yönünde avantaj sağlamaktadır."

BİZE ULAŞIN