Türkiye’de ayda 60 bin robot süpürge satılıyor

Pandemi, sektörleri ve tüketici alışkanlıklarını dönüştürdü. Pandeminin yıldızı robot süpürgeler oldu. Türkiye’de aylık ortalama 60 bin adet robot süpürge satılıyor.
17.11.2021 14:22 GÜNCELLEME : 17.11.2021 14:22

Pandeminin yıldızı robot süpürgeler oldu. Türkiye'de aylık ortalama 60 bin adet robot süpürge satılıyor. Pandemi, sektörleri ve tüketici alışkanlıklarını dönüştürdüğü gibi bazı konuları da ön plana çıkarmaya başardı. Bu konuların başında da hijyen ve temizlik yer alıyor. Her ne kadar pandemiyle yaşamaya alışmış olsak da temizlik konusundaki hassasiyetlerin hala devam ettiğini söylemek mümkün. Dolayısıyla pandemi döneminin yıldızı temizlikte yeni yardımcı robot süpürgeler oldu.

Hem temizliğe ve hijyene önem verip hem de temizliğe zaman ayırmak istemeyen kullanıcıların, robot süpürgelere yöneldiğini ifade eden Anker Türkiye, İsrail ve Orta Asya Ülke Müdürü Cem Bodur, "İş yapış şekillerinin her gün daha da pratikleştiği günümüzde, insanlar artık günlük rutin işleri daha hızlı ve kolay çözmek istiyorlar. Bu da robot süpürge talebini artıran en önemli sebeplerden biri. Şehir yaşamının koşuşturmacasında vaktinin çoğunu yolda ve işte geçiren insanlar, ev işlerine ayıracak vakit bulamıyorlar. Hal böyle olunca temizlenmesi gereken evler için başka çözümler bulmak gerekiyor. Tam da bu noktada robot süpürgeler devreye giriyor. Türkiye'de aylık ortalama 60 bin adet robot süpürge satışı gerçekleşiyor" dedi.

BİZE ULAŞIN