GYODER, MIPIM ile Türkiye'nin potansiyelini sınır ötesine taşıdı

Alkaş’ın Türkiye Resmi Temsilcisi olduğu MIPIM 2022 Gayrimenkul Fuarı’nda GYODER’in önderliğinde kurulan Istanbul Pavilyonu, fuar boyunca yoğun ilgi gördü.
29.03.2022 16:10 GÜNCELLEME : 29.03.2022 16:11

GYODER, MIPIM ile Türkiye' gayrimenkul sektörünün potansiyelini sınır ötesine taşıdı. Alkaş'ın Türkiye Resmi Temsilcisi olduğu MIPIM 2022 Gayrimenkul Fuarı'nda GYODER'in önderliğinde kurulan Istanbul Pavilyonu, fuar boyunca yoğun ilgi gördü. Fuarın ikinci günü Türk firmaları; uluslararası fonlar ve yatırımcılarla kahvaltıda bir araya gelerek karşılıklı yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Gerçekleşen kahvaltıya toplam hacmi 500 milyar doları bulan 60'ın üzerinde üst düzey uluslararası yatırımcı, fon ve geliştirici katılım gösterdi.

Yatırımcı kahvaltısında Amerikalı stratejist ve siyaset bilimci Dr. George Friedman jeopolitik öngörülerde bulundu. "Dünyada değişen güçler ve Türkiye'nin Konumu" adlı bir sunumunu gerçekleştirdi. Aynı zamanda Avrupa ve Asya'daki güncel gelişmelere de değindi. Organizasyona davet edilen yabancı yatırımcılara PWC Türkiye'nin GYODER için özel hazırladığı MIPIM'de ilk defa açıklanan "Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları" raporu paylaşıldı. Raporda, küresel karşılaştırmalı analiz ve öne çıkan trendler ışığında Türk gayrimenkul sektörünün mevcut görünümünü ortaya koyarken alternatif alan ve temalarla sektörde potansiyel yatırımcı fırsatları yer aldı. Bu kapsamda raporda, gündemde daha geniş yer tutan sürdürülebilirlik ve ESG konuları, artış gösteren ihracat, e-ticaret, turizmdeki yurtiçi potansiyeller ile bölgesel kalkınma projelerinin Türk gayrimenkul sektöründeki ihtiyaç ve fırsatları somut örneklerle yatırımcılara aktarıldı. Ayrıca EY (ErnstandYoung) Türkiye katkılarıyla hazırlanan "Potansiyel Yatırım Fırsatları Türkiye" adlı proje kataloğu da yatırımcılar ile paylaşıldı.

Mehmet Kalyoncu

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu MIPIM 2022'de iki önemli global sektör derneği ile anlaşma imzaladıklarını belirtti. Kalyoncu "Fuarda Miami'nin en büyük lokal sektörel derneği olan ve 50 bin gayrimenkul profesyonelini temsil eden Miami Association of REALTORS (Miami Gayrimenkul Derneği) ve İngiltere'nin önde gelen şirketleri ve başarılı girişimcilerini bir araya getiren The Institute of Directors (IoD) ile bir iş birliği anlaşması imzalandık. Bu anlaşmalar yurtdışına açılıma hedefimiz için önemli bir adım. Bu dostluk ve iş birliği anlaşmaları Türkiye'nin sektörel olarak yeni pazarlarda etkinliğini artırırken ülkemizdeki fırsatlar için birlikte çalışma olanağı da yaratacak" dedi.

Avi Alkaş

"MIPIM bir prestij fuarı"

Yıllardır Türkiye'nin çok başarılı bir şekilde temsil edildiği MIPIM'in, 2 yıllık özlemden sonra daha hareketli ve daha heyecanlı başladığını dile getiren Alkaş & Hanspaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "Muhtelif ülkeden gelen katılımcılarla beraber bu yıl yeniden formatlanan İstanbul Çadırımızda görkemli teknolojik sunumlar, sponsorların ve katılımcıların projeleri sergilendi. Yabancı yatırımcının katıldığı kahvaltıya Sayın Bakanımız Murat Kurum ve Sayın Bakanımız Dr.Nureddin Nebati'nin de katılımları ile Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün durumu kahvaltıya katılan yabancı yatırımcılara aktarıldı ve katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi."

GYODER önderliğinde kurulan İstanbul Çadırı ve çadır içinde yer alan Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul projeleri ile yükselen bir ivme kazanacağına dikkat çeken Alkaş "Bu sektördeki tüm paydaşların bir araya gelebildiği, buradaki yenilikleri, yeni akımları inceledikleri, daha da iyi, daha da güzeli, insanın yaşamı için yeni kuşaklara çok daha iyi bir dünya bırakabilmemiz için bu konudaki çalışmaların yapılabildiği global ligde yine bu sene de hep birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

BİZE ULAŞIN