Türkiye’ye 3 yılda 2,5 milyon hasta geldi

Türkiye, sağlık turizmi açısından en çok tercih edilen ülkeler sıralamasında ABD’nin ardından ikinci sıraya yükseldi. Yabancıların sağlıkta ülkemize en çok ilgi gösterdiği alanlar ise diş bakımı, estetik operasyonlar ve tüp bebek tedavisi olarak ön plana çıkıyor.
09.01.2023 17:58 GÜNCELLEME : 10.01.2023 00:01

Türkiye, sağlık turizmi açısından en çok tercih edilen ülkeler sıralamasında ABD'nin ardından ikinci sıraya yükseldi. Yabancıların sağlıkta ülkemize en çok ilgi gösterdiği alanlar ise diş bakımı, estetik operasyonlar ve tüp bebek tedavisi olarak ön plana çıkıyor. Son 3 yılda Covid 19'a rağmen bu alanda Türkiye'nin 5.98 milyar dolar gelir elde ettiğine dikkat çeken Turkishdoc Yönetim Kurulu Başkanı Faik Göksu sağlık turizmi konusundaki gelişmeleri rakamlarla anlattı.

En çok diş, estetik ve tüp bebek tedavileri ilgi görüyor

Sağlık turizmi, tedavi arayışındaki hastaların seyahat destinasyonlarında güvenilir ve yüksek kaliteli tıbbi bakıma erişmelerini sağlayan, dünya çapında her geçen yıl büyüyen bir sektör. Sağlık turizminin sunduğu hizmet ve olanaklar da bu paralelde hızla artıyor. Sektörün sunduğu tedavi yelpazesi düzenli olarak genişlese de, istatistikler bazı tedavilerin hastalar arasında daha popüler olduğunu gösteriyor. En çok tercih edilen tedavilerin başında, diş bakımı, estetik operasyonlar ve tüp bebek tedavisi geliyor.

Son 3 yılda 2.55 milyon hasta geldi

Sağlık turizmi, COVID-19 salgını sırasında yürürlüğe giren ciddi seyahat kısıtlamalarına rağmen büyümesini devam ettirdi. Türkiye bu alanda 2019-2022 yılları arasında 5.98 milyar dolar net gelir elde etti. Toplamda 2.55 milyon hasta ülkemize geldi. Tıbbi gerekçelerle yapılan seyahatlerin yıl sonuna kadar %30 artacağı tahmin edildiğinden, sektörün 2023'te eksponansiyel büyümesini sürdürmesi bekleniyor.

Türkiye, ABD'nin ardından ikinci önemli destinasyon oldu

COVID-19 salgınına rağmen büyüme ivmesini devam ettiren sağlık turizmi sektöründe Türkiye, bu büyümeye öncülük eden ülkelerin başında yer aldı ve önemli bir destinasyon haline geldi. Türkiye, sağlık sektörüne sürekli yatırımlar yapan, sürekli büyüyen bir ülke konumunda. Ülkemiz, nitelikli tıp uzmanlarına ve tıbbi teknolojinin en güncel örneklerine ev sahipliği yapmasının yanında pazara göre rekabetçi fiyatlar da sunuyor. Coğrafi konumu göz önüne alındığında, ülkemize hem kıtalararası hem de kıta içi seyahat hayli kolay. Bu faktörler, Türkiye'yi tıbbi amaçlar için oldukça tercih edilen bir seyahat destinasyonu haline getirdi ve uluslararası alanda ABD.'nin ardından ikinci sıraya yerleştirdi.

Gelişmiş ülkelerden gelen hasta sayısı artıyor

Sağlık turizminde tedavi için Türkiye'yi tercih eden ülkelere bakıldığında Doğu Avrupa, Kafkasya ve Ortadoğu ülkeleri ilk sıralarda yer alsa da son dönemde tabloda gözle görülür bir değişim de söz konusu. ABD, Almanya ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerden de son zamanlarda artan bir hasta sirkülasyonu olduğu söylenebilir.

BİZE ULAŞIN