Fago'dan sismik izolasyon yatırımı

Fago Grubu, Şubat ayında yaşanan büyük deprem felaketinin ardından ‘Sismik İzolasyon’ yatırımı kararı aldı. Çinli Zhejiang Earthquake Prevention Technology ile ortaklığa giderek ‘Fago Sismik İzolasyon’ şirketini hayata geçirdiklerini belirten Fago Sismik İzolasyon Yönetim Kurulu Üyesi Emir Karaca, “Çorlu’da yapımı devam eden fabrikamızda ilk etapta kurşun çekirdekli, doğal ve yüksek sönümlü, kauçuk esaslı tipte izolatörler üreteceğiz” dedi.
22.06.2023 12:32 GÜNCELLEME : 22.06.2023 12:32

Fago Grup, 6 Şubat 2023'te ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinin ardından yeni bir alana daha girme kararı alarak Çin'de deprem teknolojileri üzerine çalışan Zhejiang Earthquake Prevention Technology şirketiyle ortaklığa giderek 'Fago Sismik İzolasyon' şirketini bünyesine kattı. Şirket ortağı Zhejiang Earthquake Prevention Technology, kuruluş amacına paralel bir şekilde depremin yol açacağı zararları azaltmak amacıyla sismik izolasyon teknolojileri geliştiriyor. Çin Afet Önleme Derneği (CADP China Association for Disaster Prevention) üyesi de olan Çinli şirketin bu alanda 20 yılı aşkın bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olduğunu belirten Fago Sismik İzolasyon Yönetim Kurulu Üyesi Emir Karaca, "Şirketimiz, herkesin kolaylıkla ulaşabileceği 'sürdürülebilir yaşam alanları yaratmak' misyonu, 'hatasız hizmet' felsefesi ve sismik izolatörlü yapıların çoğalması gayesiyle kuruldu" dedi.

Fago Sismik İzolasyon, Türkiye'deki yönetmeliklere uyumlu bir şekilde ve Çin gibi dünyanın diğer yüksek sismik riskli ülkelerinin deprem yönetmeliklerini de değerlendirerek, müşterilerine nitelikli mühendislik hizmetleri sunmayı hedefliyor. Hatasız iş yönetim süreci için tüm hizmetleri kendi çatıları altında entegre ederek Türkiye'ye katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Karaca, "Proje müellifi olarak taban yalıtımlı yapı tasarımı, ihtiyaca uygun izolatör üretimi, izolatörlerin montajı, proje süpervizörlüğü ve satış sonrası hizmetler konularda faaliyet gösteriyoruz" diye konuştu.

ÇORLU'DA TESİS YATIRIMI

Çorlu'da yapımı devam eden fabrikalarında ilk etapta kurşun çekirdekli, doğal ve yüksek sönümlü, kauçuk esaslı tipte izolatörler üretileceklerini belirten Karaca, şöyle devam etti: "Sürtünmeli sarkaç tip izolatörler ve ilave sönüm sağlamak için kullanılan viskoz damper ile diğer tamamlayıcı ürünler de ayrıca üretilecek. Fabrikada seri üretime geçilene dek ihtiyaç duyulan ürünler ortaklığımızın Çin'deki tesisinden ithal edilecek."

İZOLATÖRLÜ YAPILARIN ÇOĞALMASI

Ülkemizde izolatörlü yapıların yaygınlaşmasını destekleyici bazı ön çalışmaların başladığını belirten Karaca, "Yatırım teşvik belgesi sahibi bir firmanın inşa edeceği fabrika binasına sismik izolasyon sisteminin kurulması için yapacağı harcamalar, teşvik kapsamındaki yatırım harcamaları içerisinde değerlendirilmektedir" diyerek, izolatörlü yapıların çoğalmasını teşvik edici çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

BİZE ULAŞIN