Yapı Fuarı’ndan sektör büyümesine destek

Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan tarihleri arasında 46. kez kapılarını açacak. Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek çekim noktasına dönüşen fuar, katılımcılarına benzersiz ihracat olanakları ile yeni pazarlara açılma fırsatı sunuyor. Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “Yapı Fuarı’na bu yıl 55 bin ziyaretçi bekliyoruz, 700 milyon Euro’luk iş hacmi hedefimizle inşaat sektörünün büyümesine destek vereceğiz” diyor.
04.04.2024 00:26 GÜNCELLEME : 04.04.2024 13:39

REKLAM/ Dünyadaki 5 büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika'dan alıcıları cezbeden ve yeni iş birlikleri kurulmasında büyük rolü bulunan fuar; her yıl olduğu gibi katılımcılarına sunduğu benzersiz ihracat olanakları ile inşaat sektörünün büyümesine destek vermeyi sürdürecek.

Yerel ve küresel kanaat önderlerini ağırlayacak, bölgedeki en etkili iş platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un sektöre katkılarını açıklayan Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, "İnşaat sektörü yeni ekonomi politikaları sonucu sektörde oluşacak yeni arz/talep dengeleri ile yeni maliyet/fiyat seviyelerini görmeye başlamıştır. Yeni yılın ilk ayında alınan yeni iş siparişlerinde önemli bir artış gerçekleşmiştir ve büyümenin süreceği öngörülmektedir. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul olarak bu yıl da büyümeye destek vereceğiz. Önceki yıllarda olduğu gibi %50 devlet teşviği ile desteklenen fuarın stantlarının satışı aylar önce tamamlanmasına rağmen talepler sürüyor. İhracat kaleminde önemli paya sahibiz ve 45 yıldır olduğu gibi güçlü küresel ağımızı inşaat sektörüne aktarmayı sürdüreceğiz. Bu yıl 70'den fazla ülkeden 400'ün üzerinde VIP satın almacı, 10 binden fazla uluslararası profesyonel alıcı ve 55 bin ziyaretçi bekliyoruz, 700 milyon Euro'luk iş hacmi hedefimiz bulunuyor" dedi.

İtalya, Almanya, Rusya, Litvanya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Polonya, Avusturya ve Çin'den katılımcıları ağırlayacak, 10.000'den fazla uluslararası profesyonel alıcının beklendiği Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, ve Polonya pavilyon olarak yer alıyor. ICA Events tarafından düzenlenen fuar, sektördeki önemli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, inşaat sektörüne yön veren son gelişmeleri gündeme taşıyacak.

BİZE ULAŞIN