Uzak Doğu’ya gıda koruyucusu ihraç ediyor

İnsan sağlığına zarar vermeyen gıda koruyucusu üreten Arkim Kimyevi Maddeler’in kurucusu Elif Güngör Reis, "5 yılda tüm dünyada 38 milyon kilo gıdayı israftan kurtardık" diyor.
08.03.2022 12:44 GÜNCELLEME : 08.03.2022 12:44

ÜRÜN DİRİER Elif Güngör Reis, Arkim Kimyevi Maddeler'in kurucu ortağı. İnsan sağlığına zarar vermeyecek alternatif gıda koruyucuları üzerine çalışan Reis, "2011 yılında 'Yumurta Kabuğundan Doğal Antibakteriyel Elde Edilmesi Projesi' ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği almaya hak kazandım ve şirketi bu destekle kurdum. Şirketimiz kimyasal koruyuculara alternatif doğal gıda koruyucusu 'ArCa1100 Doğal Antibakteriyel'in patent sahibi ve üreticisidir" diyor.

Girişim, İTÜNOVA TTO Patent desteği ve Singapur Ticaret Bakanlığı'na bağlı IPI Singapur iş birliği ile ürünlerini Singapur, Malezya ve Tayland gibi ülkeler başta olmak üzere Uzak Doğu'ya da ihraç ediyor. 2018 yılında WIPO tarafından En İyi Akademik Patent Ödülü'nü alan, 2019 yılında Hamdi Ulukaya Girişimi'nin seçtiği 6 firmadan biri olarak New York'a davet edilen Reis, geçtiğimiz yıl Yıldız Holding'ten 50 bin dolar, Singapur'da bulunan Hatcher+'dan da 75 bin dolar yatırım aldıklarını ifade ediyor. Girişimin pandemi döneminde çıkardığı Sudayu markası, bir dakika içerisinde sebzeleri dezenfekte edebiliyor.

38 milyon kilo gıdayı israftan kurtardı

Perakende sektöründe en büyük sorunlardan biri gıdaların raf ömrü sorunu olduğunu ifade eden Reis şu bilgileri aktarıyor: "Temiz etiket öncüsü global bir firma haline gelmek istiyoruz. Geliştirdiğim ürünler sayesinde firmaların üretim ve satış sonrası süreçte yaşadığı raf ömrü sorununa doğal bir çözüm getirirken, üreticiler bu sayede uluslararası standartlara uygun temiz etiketli ürünler üretebilmekte ve istenilen raf ömrü doğal yollarla sağlanabilmekte. Toplamda yerel ve globalde 50'nin üzerinde müşterimiz mevcut. 5 yıl içinde ortalama 38 milyon kilogram gıdayı israftan kurtardık."

BİZE ULAŞIN