Dünyanın en pahalı Michelin yıldızlı restoranları

Bir yemeğe en fazla ne kadar harcarsınız? Peki, Michelin yıldızlı bir yemeğe? Tadım menüleri binlerce dolar olan bu restoranlara ilgi her geçen gün artıyor. Aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak şart...
15.02.2022 12:52 GÜNCELLEME : 15.02.2022 12:52

BURCU ALDİNÇ Yemek için yaşayanlardan mısınız, yaşamak için yiyenlerden mi? Peki ya yemeğe servet harcayanlar... İlla çok varlıklı olmaları da gerekmiyor. Dünyada seyahatlerinin çoğunu Michelin yıldızlı restoranlara gitmek üzerine kurgulayanlar olduğunu biliyor musunuz?.. "Gerekirse beş yıl tatil yapmam ama illa o restoranda yemek yerim" diyenler dahi var. Elbette tüm Michelin restoranlar el yakmıyor. Örneğin Fransa'daki yıldız sahibi mekan Hostellerir la Montagne'de sezonluk menü 25 dolar. Ya da San Francisco'daki State Bird Provisions'da üç tabaktan oluşan menü 45 dolar. Ama gelin bu hafta listedeki en pahalılara bir göz atalım. Elbette en pahalı demek, en iyisi ve en fazla yıldız sahibi olan anlamına gelmiyor.

1 Sublimontion (İbiza-İspanya): Sublimotion'a sadece bir restoran dersek haksızlık etmiş oluruz. Buraya gidenleri gerçekten de benzeri olmayan bir deneyim bekliyor. Hibrit gerçeklik sayesinde her masada bir siber şef yemek pişiriyor ve gelenlere sanal bir dünyada lezzetli yemek yeme imkanı sunuluyor. Elbette oldukça yüklü bir meblağ karşılığında. Buradaki tadım menüsünün fiyatı tam bin 740 dolar. Restoranın kurucusu ve şefi Paco Roncero'nun iki Michelin yıldızı bulunuyor.

2 Ultraviolet (Şanghay-Çin): Şanghay'daki Ultraviolet de gastronomiyi görsel şölenle birleştiren bir mekan. Menüsünde Asya esintili Batı menüsü yer alıyor. Tadım menüsünde Fransız usulü kaz ciğeri, ay kekleri gibi farklı tatlar var. Restoranın duvarları üç boyutlu mekanlara dönüşüyor. Tadım menüsünün fiyatı ise yaklaşık bin 400 dolar.

3 Kitcho Arashiyama Honten (Kyoto, Japonya): Kyoto'da hizmet veren mekan, çarpıcı olmak için yüksek teknoloji yerine Japon bahçelerini tercih etmiş. Yedi farklı yemek odasının her biri, titizlikle korunan Japon bahçesi manzarasına sahip. Menüde ise yabani turplardan Japon dikenli ıstakozuna kadar değişik ürün yelpazesi sunuyor. Tadım menüsü ise 910 dolar.

4 Azabu Kadowaki (Tokyo-Japonya): Tokyo'daki Azabu Kadowaki, modern gastronomik teknikler ve uluslararası malzemeler kullanarak geleneksel Japon yemeklerini geliştiriyor. Konuklar, beyaz yer mantarı, köpekbalığı yüzgeçleri gibi taze pişmiş, lüks malzemeleri tatma imkanı buluyorlar. Şef Toshiya Kadowaki her sunumu özel boyanmış çanak çömleklerde müşterilerine sunuyor. Burada yemek deneyiminin bedeli ise 825 dolar.

5 Masa/New York-ABD: Kuzey ABD'deki Masa, New York'taki en pahalı Japon restoranı. Şefi Masayoshi Takayama, ailesinin Japonya'daki balık pazarında çalışarak büyümüş. Sonrasında ise taze deniz ürünlerine olan tutkusunu enfes suşi kreasyonları sunduğu Büyük Elma'ya taşımış. Kişi başı tadım menüsünün fiyatı ise 800 dolar.

BİZE ULAŞIN