Metaverse'te arsa fiyatları uçtu

Metaverse'te arsa fiyatları uçtu. Decentraland’de 2,43 milyon dolara arsa satıldı. Bu fiyat San Francisco veya New York’ta standart bir ev fiyatının üzerinde.
25.11.2021 17:09 GÜNCELLEME : 26.11.2021 00:00

Metaverse'te arsa fiyatları uçtu. Decentraland'de 2,43 milyon dolara arsa satıldı. Bu fiyat San Francisco veya New York'ta standart bir ev fiyatının üzerinde. Metaverse piyasa değerlendirmesi yapan Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü şunları aktardı:

"Dünya Meta ismini Facebook ile duymasının ardından kurgusal dünya Metaverse'te hayat akışı oldukça hızlı ilerliyor. Decentraland'de 2,43 milyon dolara arsa satılırken, bu fiyat San Francisco veya New York'ta normal bir ev fiyatının oldukça üzerinde. Hali hazırda hem ABD hem de Kanada'da konut fiyatları enflasyonla boğuşup, konut fiyat endeksleri zirve yaptığı 2007 kriz yılından öncesinin çok çok üzerindeyken, yatırımcılar fiziki arsa veya ev almak yerine metaverse dünyasından arsa alımlarına yöneldiler. Oyun sektörünün öncülük ettiği Metaverse'te yer alan oyun coinleri MANA-AXIS-SAND-GALA ve ENJ fiyatları oluşan bu talep nedeniyle son haftalarda rekor üstüne rekor tazeliyor. Diğer yanda Şükran Günü tatili ABD'de bugün başlıyor. İnsanların evde geçirdikleri zamanda ve tatillerde kripto para işlem hacimlerinin pandemi döneminde oldukça arttığına şahit olduk. Şükran günü dolayısıyla ABD'de geçen kripto para işlem hacimlerinde artış bekliyoruz. Son iki haftadır balina olarak adlandırılan büyük hesapların da yüklü alımları dikkat çekiyor. En büyük üçüncü balina hesap son 11 gün içinde 375 milyon dolarlık BTC alımı gerçekleştirdi. Her ne kadar Hindistan'da şubat ayında kripto paralara kısıtlama getirmek için toplanılacak olsalar da 55.600 dolar desteği şimdiye kadar gayet güçlü bir şekilde çalıştı. Bireysel ve kurumsal alıcıların BTC aldığı şu günlerde 63.000 dolar seviyelerine yükseliş gerçekleştirmesi ihtimal dahilinde."

BİZE ULAŞIN