Geminin kaptanı ABD mi?

Kripto varlık borsaları, hem ABD Hükümeti hem de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yakından izleniyor. Bitexen CEO’SU Yahya Tuğyan Erdem, ABD'deki kripto borsa regülasyonları hakkındaki son gelişmeleri aktardı.
22.12.2021 19:57 GÜNCELLEME : 23.12.2021 00:04

Kripto para birimlerinin hızla, alternatif ideallerin, sistemlerin, yatırımcıların ve özel firmaların ilgisini çeken varlıklara evrildiğini ifade eden Bitexen CEO'SU Yahya Tuğyan Erdem, ABD'deki kripto borsa regülasyonları hakkındaki son gelişmeleri aktardı. Erdem şunları paylaştı:

"Kripto para birimleri için düzenleyici yasalar, varlık sınıfına artan ilgi ve kullanım arttıkça ihtiyaç haline gelmeye başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kripto para piyasasının benimsenmesi, tüm dünyada olduğu gibi hızlı bir ivme ile ilerlemeye devam ediyor. ABD, çok sayıda kripto varlık yatırımcısı ve blokzincir teknoloji firmasına sahip olmasına rağmen, ülkede henüz kripto varlık borsaları için düzenlenmiş regülasyonlar bulunmuyor. CNBC ve Amerikalı kimya şirketi Momentive'in geçtiğimiz Ağustos ayında yayımladığı 5.530 katılımcının bulunduğu bir ankete göre ülkede yaşayan her 10 kişiden biri kripto birimlerine çeşitli sebeplerden ötürü yatırım yapıyor ve kripto varlık sahibi insan sayısı ise ülkenin yaklaşık olarak yüzde 8.3'ünü oluşturuyor.

Yakından izleniyor

Ülkede kripto varlık borsaları, hem ABD Hükümeti hem de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yakından izleniyor. ABD Doları dünyanın rezerv para birimi olmaya devam ederken, ABD tarafından yapılacak regülasyonlar diğer ülkeler için yol gösterici bir özellikte olacaktır. Düzenleyici birimler tarafından yaratılacak kurallar ortamı sürdürülebilir yenilik, rekabet ve şeffaflık için temel oluşturabilir. Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler ve politika yapıcılar, kripto para birimleriyle birlikte ortaya çıkan yeni inovatif gelişmeleri sürekli olarak değerlendiriyor.

ABD tarafında ise kripto piyasasına yönelik yürürlüğe girmiş uygulamalar bulunuyor. 10 Ağustos 2021'de ABD Senatosu, önümüzdeki sekiz yıl içinde altyapı finansmanını artırmayı amaçlayan 1 trilyon dolarlık bir yasa tasarısını onayladı. Yasa tasarısı, kripto borsası yatırımcıları için yatırımlarını raporlama gerekliliği getirdi. Amerika tarafındaki yasal düzenlemeler ve regülasyon işaretlerinin transfer işlemlerini takip ederek, kripto borsalarını kontrol altına almak istediklerini görmekteyiz.

Geminin kaptanı ABD mi?

ABD Hazine Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde sabit koinlerle ilgili bir raporun yayımlanmasının ardından, altı kripto para şirketi yöneticisi ABD'nin başkenti Washington'da House Financial Services Committee'si (Finansal Hizmetler Komitesi) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya katılanlar Circle CEO'su Jeremy Allaire, FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Bitfury CEO'su Brian Brooks, Paxos CEO'su Charles Cascarilla, Stellar Development Foundation CEO'su Denelle Dixon ve Coinbase Inc. CEO'su Alesia Haas kripto para dünyasına ilişkin görüşlerini paylaştılar. Toplantıda dijital varlıklar, kripto paralar ve sabit koinlerin oluşturduğu olumlu ve olumsuz riskler ele alınarak geniş kapsamlı bir görüşme yapıldı. Kripto para kullanıcılarının olumsuzluklardan etkilenmemesi ve yasa dışı faaliyetleri önlemeye yönelik fikirler tartışıldı. Toplantı sonucuna göre kripto para endüstrisine yaklaşımı diğer ülkelerin yaklaşımı şekillenebilir ve ABD bu konuda geminin kaptanı niteliğini taşıyabilir.

House Committee on Financial Services'e katılan kripto para şirketi yöneticileri sabit koinlerin ABD Doları'nı güçlendireceğini söyledi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) sık sık kripto varlık borsalarına düzenleyici yasalar getirilmesi gerekliliğini hatırlatıyor. Tüm bunların yanında, kripto varlık ekosistemi gün geçtikçe daha da büyüyor ve her kesimden insanı yatırımcı olarak bünyesine katmaktadır. Getirilecek olan regülasyonlar ise bu ekosistemi iyileştirmeye yönelik olacağı sinyalleri verilmektedir."

BİZE ULAŞIN