Toparlanmanın devamını bekliyoruz

Geçen cuma günü özellikle banka hisselerine gelen güçlü alımlar, kısa vadeli teknik göstergelerde toparlanmayı beraberinde getirdi. Hisse bazlı baktığımızda birçok hissede destek oluşturma çabasıyla beraber güç kazanımı, son iki haftalık süreç sonrasında endekse tekrar pozitif bakmamıza neden oluyor.
22.06.2022 22:42 GÜNCELLEME : 23.06.2022 00:01

PARA BORSA/ GÖKSEL TEKİNER Geçen haftanın genelinde zayıf bir seyir izleyen BIST-100 endeksinde 2.469 seviyesine kadar geri çekilme yaşandı. Yurt dışı piyasalarda etkili olan satış baskısının yansıması olarak son iki haftada zayıf bir görünüm sergileyen endekste, Cuma günü özellikle banka hisselerinde güçlenen alımlar paralelinde toparlanma görüldü.

Haftanın son işlem gününü yüzde 1.93 değer kazanımıyla tamamlayan BIST-100 endeksi, haftayı ise – yüzde 0.38 gibi çok sınırlı değer kaybı ile 2533.33 seviyesinden tamamladı.

BIST-100 endeksi üzerinde etkisi yüksek olan banka ve sanayi endekslerine baktığımızda ise sanayi hisselerinde satış baskısı daha yoğun hissedildi. Sanayi endeksinde yüzde 2.50 değer kaybı gerçekleşirken bankacılık endeksi, Cuma günü gelen güçlü alımlarla haftayı yüzde 2.16 yükselerek tamamladı.

Son iki haftadır yazılarımızda zayıf teknik görünümden bahsetmiştim. Kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktaları olarak gördüğümüz 2.500-2.485 bandına kadar yaşanan geri çekilmesi sonrasında satışların karşılandığını görüyoruz.

Cuma günü özellikle banka hisselerine gelen güçlü alımların kısa vadeli teknik göstergelerde toparlanmayı beraberinde getirdiğini görüyoruz.

Hisse bazlı baktığımızda birçok hissede destek oluşturma çabasıyla beraber güç kazanımını görüyor olması, son iki haftalık süreç sonrasında endekse tekrar pozitif bakmamıza neden oluyor.

Cuma günü itibarıyla 22 günlük ortalamanın da geçtiği yer olan 2.508 ile 2.500 bandını ilk önemli destekler olarak takip edeceğiz. Bu destek bandının üzerinde güç kazanımının devamını beklemekle birlikte kısa vadeli olarak pozisyonların artırılmasını uygun buluyoruz.

Özellikle son haftalarda hızlı değer kaybeden, kısa ve orta vadede önemli desteklerine geri çekilmiş, özellikle endeks 30 hisseleri başta olmak üzere kademeli olarak pozisyonlar artırılabilir.

Tepki hareketlerinin beklentimiz paralelinde yaşanması halinde ise ara direnç konumunda olan 2.561 seviyenin kırılıp, tarihi zirve konumunda olan 2.684 seviyesine kadar yükselişin devamını bekleyeceğiz.

Olumlu bakışımı terse çevirecek nokta ise 2.500 desteğinin kırılması olacak. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda ise yeni açılacak pozisyonlarda stoploss çalıştırarak alt destekler olan 2.398 ve 2.346 seviyelerinde yeni denge arayışları beklenebilir.

BİZE ULAŞIN