Bilanço rakamları fiyatlanacak

İki işlem gününün yaşandığı bir önceki hafta sonrasında, geçen haftaya güçlü başlayan BIST-100 endeksinde haftanın genelinde pozitif hava korundu. Ayın son haftasında gözler, açıklanacak ikinci çeyrek bilanço rakamlarında olacak.
27.07.2022 23:26 GÜNCELLEME : 28.07.2022 00:00

GÖKSEL TEKİNER İki işlem gününün yaşandığı bir önceki hafta sonrasında, geçen haftaya güçlü başlayan BIST-100 endeksinde haftanın genelinde pozitif hava korundu. Ayın son haftasında gözler, açıklanacak ikinci çeyrek bilanço rakamlarında olacak.

Hafta boyunca etkili olan alımlar sonrasında endeks, haftayı yüzde 5.63 oranında güçlü yükselişle 2516.56 seviyesinden tamamlarken, endeksin lokomotif sektörleri olan bankacılık ve sanayi endekslerinde de alım iştahı güçlüydü. Sanayi endeksinde yüzde 5.54 oranında değer kazanımı yaşanırken, bankacılık endeksinde yüzde 9.66 oranında güçlü yükseliş gerçekleşti. Ayın son haftasında gözler, açıklanacak ikinci çeyrek bilanço rakamlarında olacak.

Bilanço fiyatlamalarıyla beraber hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olacağı bu haftada banka hisselerinde beklenen güçlü bilanço rakamlarının hisseler üzerinde fiyatlanmaya başlandığını söyleyebiliriz.

Bulunduğumuz haftada özellikle küresel piyasalarda petrol, altın ve demir çelik fiyatlarında tepki hareketlerinin güçlenmesini bekliyoruz. Bu beklentimiz paralelinde bilanço rakamlarının da fiyatlanmasıyla beraber yurtiçinde bu sektör hisselerinde alım iştahının bir miktar daha güç kazandığını görebiliriz. Endekse teknik olarak baktığımızda ise taban oluşumu sonrasında gelen alımlarla beraber teknik göstergelerin pozitif yönde hareket ettiğini görüyoruz. Ayrıca son dönemde etkili olan kısa vadeli düşüş trendinin de kırılmış olması, pozitif görünümü destekleyen diğer unsur olarak söyleyebiliriz.

İçinde bulunduğumuz haftada 2.500 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu destek seviyesinin üzerinde endekste pozitif bakışımızı korumakla beraber, beklentimiz paralelinde yaşanacak yükselişlerde ise 2.562 ve 2.586 seviyelerini kısa vadeli direnç noktaları olarak hedefliyor olacağız. 2.586 yaklaşan hareketler sonrasında ise kar satışlarına dikkat edilmeli. Endekste beklentimizin tersine 2.500 desteğinin kırılması durumunda ise yeni açılacak pozisyonlarda hisse bazı destekler yakından takip edilmeli. Bu desteklerin kırılmasıyla beraber zarar kes yapıp alt desteklerde yeni denge arayışlarını beklemek yararlı olacaktır. 2.440 ve 2.359 seviyelerini ise kısa vadeli alt destek noktaları olarak verebiliriz

BİZE ULAŞIN