Gözler Merkez’de!

Bulunduğumuz haftanın veri takvimine baktığımızda Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı, haftanın en önemli iç verisi konumunda. Merkez Bankası'nın bu toplantıda faizli bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.
21.12.2022 13:55 GÜNCELLEME : 21.12.2022 13:55

GÖKSEL TEKİNER Yılın son günlerini yaşadığımız bu süreçte yurtiçi piyasalarda alım iştahını sürdüğünü görüyoruz. Özellikle geçtiğimiz hafta banka hisseleri özelinde güçlenen alımlar endeksteki pozitif havayı desteklerken, bankacılık endeksi haftayı yüzde 12.87 güçlü yükselişle tamamladı. Sanayi endeksinde ise değer kazanımı yüzde 3.14 olarak gerçekleşti.

Bulunduğumuz haftanın veri takvimine baktığımızda ise Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı haftanın en önemli iç verisi konumunda. Merkez Bankası'nın bu toplantıda faizli bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Endekste teknik olarak baktığımızda ise hafta içinde yaşanan satışların karşılanmış olmasını olumlu buluyoruz. Göstergelerin güç kaybediyor olmasına rağmen alım iştahını sürüyor olması uzun vadeli trendin devamını destekliyor. Endekste bu dönemde yükseliş hareketinin hızlının yavaşladığı, ancak hisse tercihlerinin daha ön planda olduğu bir süreç bekliyoruz.

İçinde bulunduğumuz haftada 5.091 seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz.

Önceki zirvemiz olan ve artık destek noktası olarak takip ettiğimiz bu desteğin üzerinde mevcut pozisyonuna sürdürülebilir ve son günlerde geri çekilen hissede tepki amaçlı olarak alım denenebilir.

Cuma günü gelen sınırlı alımların devamını beklediğimiz yeni haftada 5.300 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin geçilmesiyle beraber 5.500-5.550 bandını üst direnci noktaları olarak hedefliyor olacağız.

Endeksin beklentimizin aksine 5.091 seviyesinin altında inmesi durumunda ise özellikle kısa vadeli olarak açılmış pozisyonlarda ısrarcı olunmamalı.

4.883 ve 4.784 seviyelerin ise olası geri çekilmelerde alt destekler olarak verebiliriz.

BİZE ULAŞIN