Gelecek tahmini yaptıran uygulama

Yerli sosyal medya platformu Mirket, kullanıcılara ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş içerikler sunuyor.
26.04.2021 13:32 GÜNCELLEME : 27.04.2021 11:39

Yerli sosyal medya platformu Mirket, kullanıcılara ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş içerikler sunuyor. Gündem ve ilgi alanları doğrultusunda toplumun nabzını tutan yeni nesil sosyal medya platformu Mirket ile, fikir, düşünce ve tecrübelerinizi "mirk" adı verilen etiketler altında paylaşabiliyorsunuz. "Bi' Dünya Görüş" mottosuyla yola çıkan platformun kurucu ekibi yerli mühendis ve içerik yöneticilerinden oluşuyor.

Mirket'in yeni özelliklerinin anlatıldığı ve globale açılma hedefinin belirtildiği basın toplantısında konuşan kurucu Berker Gürcihan uygulama deneyimiyle ilgili "Mirket, genç ve yetenekli bir ekibin elinden çıktı. Meraklı, trendleri takip eden ve sürekli güncellenen bir uygulamayız. Sosyal medyayla gerçek hayat arasında köprü kurduğumuz etkinliklerin yanında kullanıcılarımızın görüşlerini alacağımız ortak geliştirme toplantılarını yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Çok kısa süre binlerce kullanıcıya ulaştık. Kısa, orta vadeli hedeflerimizden bazılar 1.5 milyon kullanıcıyı Mirket deneyimiyle tanıştırmak ve yurtdışına açılmak" dedi.

Gelecek tahminleri ile uzmanlık kazanılıyor

Mirket'e üye olduğunuzda, ilgi alanlarınızı belirlediğiniz alana gerekli bilgileri girmeniz ilk adım için yeterli. İlgilendiğiniz alanların belirlenmesinden sonra kişiselleştirilen içerikler ana sayfanızda yer almaya başlıyor. Kullanıcılar bu içeriklerde soru-cevaplarla etkileşime girdiğinde gündemin oluşturulmasına fayda sağlıyor ve trendlere yön verebiliyorsunuz. Mirket, bilginin gücüne inanıyor ve bunu kullanıcılarına sunuyor. Merak ettiğiniz konulardaki cevapları yaş aralığı, cinsiyet ve şehir bilgilerine göre filtrelemenize ve sonuçların kitlelere göre nasıl ayrıştığını gözlemlemenize olanak tanıyor. Bunu yaparken de hiçbir zaman kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmıyor. Mirket'in geleceğe yönelik hedeflerinden biri de gündem, ekonomi, spor, yeme-içme ve takip edilen trend başlıklar altında, ilgi alanları havuzundaki uzman profillerin öne çıkarılması. Kullanıcıların ilgi alanlarına özel oluşturdukları geleceğe yönelik tahmin 'mirk'lerin doğru cevaplanması uzmanlık puanı toplanmasına imkân sağlıyor. Uzman puanının yanı sıra statü puanlaması da bulunuyor. Statü puanları kullanıcıların uygulama içindeki hareketlerine göre belirleniyor. Böylece çaylaklıktan deneyimli mirketliğe 6 kademeli bir yolculuk bulunuyor. Mirket uygulaması Android ve Apple marketlerden indirilebiliyor.

BİZE ULAŞIN