Türk startup ekosisteminin ilk yarı şampiyonları (4)

Girişimcilik ekosistemine yapılan yatırımlarda dünya genelinde bir daralma gözlenirken Türkiye’de ilk yarı yapılan yatırımların toplamı geçen yılın toplamını aştı. İşte ilk yarıda yatırım alan girişimlerden en dikkat çekenleri... (Dördüncü Bölüm)
10.08.2022 20:24 GÜNCELLEME : 11.08.2022 00:00

PARA ARAŞTIRMA/ ÜRÜN DİRİER Türk girişimcilik ekosistemine yapılan yatırımlar, 2022'nin ilk yarısında, dünyadaki genel düşüşe rağmen büyümeye devam etti. 2022 yılının ilk yarısında Türkiye Startup ekosisteminde 157 girişim, 561 yatırımcıdan 1,4 milyar dolar yatırım aldı. (Dördüncü Bölüm)

İLK YARI ŞAMPİYONLARI

2022'de yatırım alan 157 girişimin içinde 3 Unicorn (Değerlemesi 1 milyar dolar üstünde olan girişimler) var. Bunlar Getir, Dream Games ve Insider. İlk yarıda 768 milyon dolar yatırım alan Getir, 11.8 milyar dolar değerleme ile Decacorn oldu. Türk mobil oyun girişimi Dream Games ise, yeni yatırım turunda 2,75 milyar dolar değerlemeyle 255 milyon dolar yatırım aldı. Insider da 121 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı ve Unicorn statüsüne ulaştı. Spyke Games, 55 milyon dolarlık tohum yatırımı alarak rekor kırarken, fintech girişimi Param Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) öncülüğünde gerçekleşen yatırım turunda 200 milyon doları üzerinde değerleme ile yatırım aldı. E-ticaret markaları için yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands ise 23 milyon dolar yatırım aldı.

Ödeal, SaltPay'den 52 milyon TL'lik yatırım aldı

Ödeme teknolojileri şirketi Ödeal, ödeme çözümleri şirketi SaltPay'den 52 milyon TL'lik yatırım aldı. Bu yatırım karşılığında SaltPay, Ödeal'ın 9,9'luk hissesinin sahibi oldu. Yatırım turunu tamamlayan Ödeal'ın değeri, bu yatırımla birlikte 525 milyon TL'ye ulaştı. Yatırımla ilgili bilgi veren Ödeal Kurucu Genel Müdürü Fevzi Göngör, "Aldığımız bu yatırımı, Ödeal'ın yenilikçi ürün ve çözümleriyle adını global arenada duyurması açısından çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde uluslararası diğer yatırımcıların da talepleri olacaktır" dedi.

Oyun girişimi Tiplay Studio, Snapchat'ten yatırım aldı

Denizli merkezli oyun stüdyosu Tiplay Studio, Snapchat'in yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren şirketlere destek veren hızlandırma programı Yellow'a kabul edilerek 150 bin dolar yatırım aldı. Merkezi Los Angeles'ta yer alan "Yellow İvmelendirici Programı"nın dünyanın her noktasından yaratıcılık ve inovasyonu buluşturan girişimlere yatırım yaptığını paylaşan Tiplay Studio Kurucu CEO'su Mehmet Umut Ermeç, geçtiğimiz dönemde Snapchat için geliştirdikleri Pair Up oyununun büyük bir ilgiyle karşılandığını aktardı.

Saha Robotik 380 bin dolar yatırım aldı

Murat Ayrancı, Emre Çekiç ve Orhan G. Hafif tarafından kurulan Saha Robotik, APY Ventures liderliğinde 380 bin dolar tohum yatırımı aldı. Kapalı alanlarda asansörleri insanlar ile birlikte kullanarak servis ve teslimat robotları hizmeti sunan Saha Robotik, farklı operasyonlarda 4 farklı ürünüyle servis hizmeti sunuyor. Türkiye'nin en yüksek yapısı olan 65 katlı Skyland İstanbul başta olmak üzere kapalı alanlarda hizmet sağlıyor.

Video alışveriş platformu ClickMeLive'a 4,4 milyon dolar yatırım

Canlı yayında ürün tanıtımlarını izlerken alışveriş yapabilme imkânı sunan video alışveriş uygulaması ClickMeLive, henüz ilk yılında 4,4 milyon dolar tohum yatırımı aldı. Aldıkları yatırımla yeni nesil alışverişin DNA'sını çözerek yurtdışına açılmayı hedeflediklerini belirten ClickMeLive CEO'su Kurt Onur, "Özellikle Z kuşağının video içerik destekli alışveriş talepleri artarken, dünya genelinde Asya başta olmak üzere pek çok ülkede alışveriş deneyimini videolarla destekleyen uygulamalara yatırımlar artıyor" dedi.

Atlas Robotics'e ScaleX Ventures liderliğinde 750 bin dolar yatırım

Otonom mobil robot çözümleri sunan Atlas Robotics, ScaleX Ventures liderliğinde 750 bin dolar tohum yatırımı aldı. Atlas Robotics, alınan yatırımla teknolojisini ölçeklendirip, geliştirme faaliyetlerini hızlandıracak. Robotik uzmanları Çetin Meriçli ve Tekin Meriçli tarafından 2021 yılında kurulan ve IT sektörünün deneyimli yöneticileri Aydın Ersöz ve Ümit Atalay'ın melek yatırımcıları arasında yer aldığı girişim, aldığı yatırımla verimli malzeme taşıma operasyonlarını yapay zekâ güdümlü araçlar (AIGV) teknolojisiyle ölçeklendirecek.

Glocalzone, 420 bin Euro yatırım aldı

Dünyanın herhangi bir yerinden, seyahat eden insanlar aracılığı ile alışveriş yapmanızı sağlayan; seyahat ederken de para kazanmanızı sağlayan Glocalzone, Koray Gültekin Bahar, Ahmed Faruk Karslı, Erman Turan, İlker Diker, Uğur Şeker, Bülent Tekmen, Kerem Seçkin, Angel Effect ve Angel Effect üye ağında yer alan bireysel yatırımcılar Gülin Ölçer, Muhammet Kaya isimlerinin de yer aldığı köprü turunda yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte tamamen global pazarlara odaklanmayı amaçlayan Glocalzone'un ilk hedefi Latin Amerika.

Onkoloji odaklı yapay zeka şirketi Massive Bio 9 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji alanında onkoloji odaklı yapay zeka programına sahip tek şirket olan Massive Bio, Revo Capital ve PaigeAI Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Turnacıoğlu'nun ortak liderliğinde ve Alman Kalkınma Finansmanı Kurumu DEG – Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH'nin ek katılımıyla gerçekleştirilen yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, onkoloji klinik deneyleri için yapay zeka tabanlı teknoloji çözümlerini kullanarak mevcut ve yeni küresel pazarlarda gelir getirici operasyonların genişlemesini daha da hızlandıracak.

Fonbulucu 15 milyon lira yatırım aldı

Kitle fonlama platformu fonbulucu'nun çatı şirketi Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş., Almanya merkezli Kloepfel Consulting Şirketi'nin Kurucusu Efe Duran Sarıkaya'dan yüzde 10 hissesine karşılık 15 milyon lira yatırım aldı. 2021 yılı itibariyle 1400'den fazla girişimin başvurduğu, yatırım turuna çıkmaya hak kazanan 23 girişimden 19'unun hedeflediği finansmana ulaşmasını sağlayarak 6 ay gibi kısa bir sürede toplamda 37 milyon liraya yakın fon toplayan fonbulucu, bu gelişmeyle birlikte globalleşme yolunda da ilk adımını atmış oldu.

Dünyaca ünlü fonlardan Midas'a 11 milyon dolarlık yatırım

Bireysel yatırım alanında faaliyet gösteren, Amerikan borsalarına yatırımı hızlandırıp kolaylaştıran Midas, ikinci yatırım turunu tamamladı. Midas, Spark Capital, Earlybird Digital East, Revo Capital ve Capital One'ın kurucusu Nigel Morris'ten 11 milyon dolar yatırım aldı. Midas'ın Kurucu CEO'su Egem Eraslan, "Son 3 ay içerisinde yüzde 150 büyüdük ve 70 kişilik bir mühendislik takımı kurduk. Bugün on binlerce kullanıcımızın yatırım yolculuğuna eşlik ediyoruz. Twitter ve Snapchat'in yatırımcıları arasında yer alan, fintech alanında Coinbase, Plaid, Wealthfront, Alpaca, Marqeta gibi şirketlere yatırımları bulunan Spark Capital'ın Türkiye'deki ilk yatırımıyız" dedi.

Müzik eğitimini kişiselleştiren Deplike 10 milyon TL yatırım aldı

Müzik eğitimini kişiselleştirerek dünyayı daha yaratıcı bir yer hâline getirmeyi amaçlayan Deplike'ın 10 milyon TL'lik ilk yatırım turunda Udemy ve Carbon Health kurucusu Eren Bali, Layer kurucusu ve Gram Games exit ile tanıdığımız Mehmet Ecevit, Erdem Çelik ve Halil Ünlüeser ile birlikte Teknasyon da yer aldı. Geliştirdiği gitar efekt uygulamasıyla pazarda 2 milyonun üzerinde gitariste ulaşan Deplike, ilk üründeki deneyimlerini şimdi 1 milyar kişiye erişmeyi hedeflediği müzik eğitimi uygulamasına aktarıyor.

Delivers.AI 744,5 bin Euro yatırım aldı, yurt dışında büyüyecek

Otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim Delivers.AI, 8,25 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım turuna hiVC, İTK Ventures, Kalyon Ventures, Startershub ve Startupfon'un yanı sıra çok sayıda melek yatırımcı katıldı. Aldıkları yatırım ile Batı Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde büyümeyi hedefledikleri bilgisini veren Kurucu CEO Ali Kutay Yaralı, "Otonom son kilometre teslimat talebi, Avrupa ve İngiltere'de büyümeye devam ediyor. Artık sadece çevrimiçi sipariş platformları değil, akıllı şehirler de otonom teslimat hizmetine büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Yapay zekâ temelli metin üreten Novus 4,5 milyon Euro değerlemeyle yatırım aldı

Yapay zekâ ve NLP teknolojileri aracılığıyla güncel ve özgün metinler yaratılmasına olanak tanıyan Novus, Startup Wise Guys'dan 4,5 milyon Euro değerleme ile ön tohum yatırımı aldı. Novus, aldığı yatırımla ekibini büyütüp, pazarlama aktivitelerine odaklanmanın yanı sıra yeni pazarlara açılacak. Novus Kurucu Ortağı Rıza Egehan Asad, "MIT Sandbox, Google for Startups gibi uzun soluklu programların parçası olarak aldığımız destekler ve alanın en iyilerinin mentorluğu ile önümüzdeki dönemde teknolojilerimizi bir adım öteye taşırken globalde alanın öncüsü olmak gibi bir hedefimiz var" dedi.

Zararlı yazılım analizi yapan Malwation 45 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'da zararlı yazılım analizi ve geliştirilmesi alanında yeni nesil teknolojiler üzerinde çalışan Malwation, 45 milyon TL değerleme ile melek yatırımcı olan Zaid Al-Aifari ve Ali Beyatlı'dan tohum devam yatırımı aldı. Girişim, Malwation AIMA ile kullanıcılara gelişmiş bir malware sandbox ortamını ve interaktif analiz alanını tek çatı platform altında sunuyor. Bu platform ile kullanıcılar şüpheli dosyaların davranışsal analizini otomatize şekilde gerçekleştirebiliyor.

Girişimcilik odaklı içerik platformu eğirişim 2,25 milyon TL yatırım aldı

Girişimcilik ekosistemini desteklemek üzere yeni nesil habercilik faaliyeti yürüten dijital platform egirişim, yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu'da yatırım turuna çıktı. Platform yalnızca 24 saat içerisinde, aralarında Soner Canko, Ömer Süner, İbrahim Akman ve Sertaç Taşdelen gibi ekosistemin önemli isimlerinin de yer aldığı bin 200 yatırımcıdan 3 milyon TL üzerinde talep topladı. Hilmi Öğütçü tarafından kurulan girişim, şirket paylarının yüzde 6'sını yatırımcılara arz ederek 2,25 milyon TL finansmana ulaştı.

Podcast yapım şirketi Podbee Media 20 milyon TL değerleme ile yatırımını aldı

Podcast yapım şirketi olan Podbee Media, ilk yatırım turunda 20 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı. Türkiye'de en çok dinlenen podcastlerde imzası bulunan girişimin hedefi medya ve eğlence endüstrisindeki dönüşümü Türkiye'de ses dikeyinde gerçekleştirmek. Podbee Media Kurucusu Candost Bayraktar, "Tüm dünyada medya ve içerik üretim ve tüketim süreçleri bir dönüşüm içinde. Biz de Podbee ile medyada ve içerik üretimindeki bu dönüşümü audio dikeyinde gerçekleştiriyoruz. Sadece yeni içerikler üretmek değil, aynı zaman da bir podcast kültürü oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Mükellef 1 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye'de ve yurtdışında bireysel girişimcinin şirket kuruluşu ve sonrasındaki tüm süreçlerini kolaylaştıran Mükellef, 20 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı. Mükellef'in aldığı yatırım Finberg ve Oyak Portföy liderliğinde gerçekleşti. Kuruldukları günden bugüne öz sermayeleriyle faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Mükellef Kurucusu Okan Şafak "Aldığımız yatırımla yurtdışı pazarlardaki konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

TeklifimGelsin'e 20 milyon TL değerleme üzerinden yatırım

Kişiselleştirilmiş finansal pazaryeri TeklifimGelsin, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 20 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. TeklifimGelsin'in bu yatırımla birlikte global pazara odaklandı. İhsan Cem Zararsız ve Ertuğrul Hakan Biri tarafından kurulan girişim, açık bankacılık kullanarak, son kullanıcıların talepleri doğrultusunda finansal çözümleri 40 saniyenin altında tamamlamalarına imkân sağlıyor.

Fintech girişimi Param, 200 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Param, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), CEECAT Capital, Alpha Associates ve Revo Capital'ın katıldığı ilk turda 200 milyon dolar üstünde değerleme ile yatırım aldı. Sektörlerin kendilerine özgü ihtiyaçlarına 138 farklı ortak markalı kart programı ile özel finansal çözümler sunan Param, son 12 ayda 5.4 milyon kart kullanıcısı, 90 bin üye işyeri, 12 bin avantajlı alışveriş noktası ile 36 milyar TL'lik işlem gerçekleştirdi.

Nivogo, Akiş GYO'dan 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Satışa sunulmayan veya farklı sebeplerden tüketim aşamasına geçemeyen ürünleri hayata döndürüp tekrar döngüsel ekonomiye kazandıran Nivogo, Akiş GYO'dan 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 2021 yılının Şubat ayında Arnas Akbaş ve Ali Cem Yücebağ tarafından kurulan döngüsel ticaret girişimi Nivogo, sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor. Açıldığı günden bu yana yenileme merkezinin hacmini 36 kat büyüten Nivogo, ayda 100 bin ürünü yenileme kapasitesine sahip.

Temiz enerji girişimi Kavaken'e 500 bin dolar yatırım

Şirketler için yapay zekâ ve makine öğrenmesi temiz enerji teknolojileri (clean-tech) odağında çözümler geliştiren Kavaken, Re-Pie Portföy ve Boğaziçi Ventures ile birlikte çeşitli yatırımcılardan toplam 500 bin dolar yatırım aldı. 2017 yılında İTÜ Teknokent'te kurulan Tarentum'dan 2021 yılında spin-off olan Kavaken, yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojileri ile yenilenebilir enerji santrallerinden elde edilen değeri arttırıyor.

Kiralabunu 200 milyon TL değerleme üzerinden

Tüketici elektroniği kiralama platformu Kiralabunu, 200 milyon TL değerleme üzerinden yüzde 12 hisse satışı ile ikinci yatırımını aldı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında aldığı erken aşama yatırımla değeri 7,5 milyar dolara ulaşan kiralabunu, yeni yatırımla değerlemesini ikiye katladı. Kiralabunu.com Kurucu Ortağı Sinan Ventura, "Yeni yatırımla birlikte hem yeni kategoriler açmayı hem de 2022 sonuna kadar 30 bin yeni kullanıcıya daha erişmeyi hedefliyoruz" dedi.

Blockchain tabanlı oyun projesi The Unfettered'a 2,5 milyon dolar yatırım

Türk oyun girişimcileri Anıl Evci ve Haris Sevinç tarafından kurulan Awkay Technologies, ilk projesi olan The Unfettered'a global yatırımcıların katıldığı yatırım turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı. Vendetta Capital ve Icetea Labs liderliğindeki yatırım turuna 19 yatırımcı toplamda 2,5 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Blockchain tabanlı RPG oyunu The Unfettered, NFT ve Metaverse öğelerinin yanı sıra ücretsiz olarak oynanmasıyla öne çıkıyor.

Büyük veri temizleme platformu Sweephy 125 bin Euro yatırım aldı

Farklı kaynak ve formattaki verileri kendi geliştirdiği temizleme algoritmalarıyla kod bilgisi gerektirmeden temizleyen büyük veri temizleme platformu Sweephy, 125 bin Euro'luk tohum öncesi yatırım turunu tamamladı. Yatırım turuna Startup Wise Guys, Alesta Yatırım ve Geometry Venture Development'ın yanında Özgür Gen'in de aralarında yer aldığı melek yatırımcılar katıldı. 2021 yılında Ertuğ Dilek, Abdullah Kandilli, Erce Can Bektüre tarafından kurulan girişim, aldığı yatırımla ürün geliştirme süreçlerini hızlandıracak.

İletmen, Bilişim Vadisi GSYF'den 2,5 milyon TL yatırım aldı

Bilişim Vadisi GSYF, odak alanları arasında olan mobilite sektöründe yeni nesil mikro lojistik servis hizmeti sunan İletmen'e 2,5 milyon TL yatırım yaptı. Bugüne kadar 3 milyona yakın iletim gerçekleştiren İletmen, restoranlardan evlere yemek paket servisi ile başlayıp lojistik kargo ve e-ticaret taşımacılığını da bünyesine alarak büyümeye devam ediyor. İletmen geliştirdiği e-ticaret modeliyle marketlerin, restoranların ve esnafların son nokta teslimat süreçlerini gerçekleştiriyor.

Wellbees, 212 liderliğinde 2,2 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees, 212 liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 2,2 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte özellikle İngiltere ve MENA pazarındaki etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Wellbees Kurucu Ortağı Melis Abacıoğlu, aynı zamanda çalışanların hayatlarında ve şirket kültürlerinde yarattıkları etkiyi daha verimli hale getirmek adına bir Veri Bilimi Takımı kuracaklarını ifade etti.

İyi yaşam uygulaması iyi yaşa 755 bin dolar yatırım aldı

Eğitmenler eşliğinde, kullanıcılarına kendi belirledikleri zaman ve mekânlarda yapabilecekleri farklı uzunlukta, seviyelerde ve alanlarda antrenman ve video içerikleri sunan girişim iyi yaşa., 755 bin dolar yatırım aldı. iyi yaşa.'nın yatırım turuna Nevzat Aydın, Fırat İşbecer, Angel Effect, hiVC, Loodos Teknoloji A.Ş. ve Partner Tasarım ve Ticaret A.Ş. yanı sıra çok sayıda melek ve bireysel yatırımcı katıldı. Girişim aldığı yatırımla platformu tamamen kişiselleştirerek yurtdışına açılmayı hedefliyor.

RubiBrands 23 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye'nin ilk e-ticaret markaları yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, Türkiye e-ticaret pazarında tohum turunda 23 milyon dolar yatırım aldı. Yetkin Güneş, İrtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekçi tarafından kurulan RubiBrands, Türkiye odaklı tedarik, e-ihracat, Amazon ve diğer hiper-büyüyen global pazar yerlerine odaklanan kanal stratejileri ile global rakiplerinden farklılaşıyor. ABD, İngiltere ve Türkiye'den yatırımcıların katıldığı yatırım turunda, JAM Fund (Tinder kurucusu Justin Mateen'in girişim sermayesi fonu), Atempo Growth, D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures'ın yanı sıra, Softbank, Lazada ve Merama'dan melek yatırımcılar da yer aldı.

Oyun girişimi Hyperlab 7,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Hypercasual oyun türüne odaklanan ve ABD'de uygulama marketlerinde ilk 5'e giren yerli oyun şirketi Hyperlab, Crytek kurucusu Avni Yerli ve ACT Capital'ın kurucusu Ali Can Temel'den 7,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı. Girişim 2019 yılında Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından kuruldu. Hyperlab CEO'su Abdurrahman Kurt, tohum yatırımdan elde ettikleri sermayeyi yeni yetenekleri Hyperlab çatısına kazandırarak ekibi büyütmek için kullanacaklarını belirtti.

Fimple 2 milyon dolar yatırım aldı

Başta bankalar olmak üzere finans sektörünün ihtiyaçlarına modern çözümler sunan yeni nesil teknoloji şirketi Fimple, Apy Ventures'ın liderlik ettiği turda KT Portföy, Tera Portföy ve melek yatırımcıların katılımı ile 2 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, yeni nesil teknoloji ve iş modeli yaklaşımı ile finans sektörünün ihtiyaçları ve sorunlarına yönelik modern çözümler sunmak amacıyla 2022 yılı başında yolculuğuna başladı.

Dijital asistan Insumo'ya 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım

Takvim ve sorumlulukları yöneterek, hayatı ve rutinleri optimize eden Insumo, 3,5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Çok kısa süre içerisinde 30 binden fazla indirilen Insumo'nun kullanıcılarının yaklaşık yüzde 20'si farklı platformlar ile uygulamayı entegre ediyor. Insumo Kurucu ortaklarından Ceri Cukran, "Uygulama, gönderdiği bildirimler ile verimliliğinizi artırmanız için hatırlatmalar yapıyor. Ölçümleme yaparak başarılarınızla motive olmanızı da sağlıyor" dedi.

Yetenek platformu Remotify'a 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım

Freelance yazılımcılar ile proje sahiplerinin güvenilir bir ortamda eşleştiren yetenek platformu olan Remotify, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Remotify Kurucu ortağı Hasan Can Soygök, şirketler için en önemli paydaşlardan biri olan yazılımcı alanında destek olmak üzere yola çıktıklarının altını çizerek, "Remotify iş sürecinde iki taraf için de potansiyel problem oluşturabilecek iş takibi, sözleşme, ödeme ve faturalama gibi konularda standartları belirleyerek freelance çalışmayı herkes için daha kolay hale getiriyor" dedi.

BİZE ULAŞIN