Çalışanları için ofisi tatil köyüne taşıdı

Dijital dönüşüm firması Commencis, çalışanlarına yaz aylarında Bodrum’da konaklayarak çalışma imkanı sunmaya başladı.
02.06.2021 12:24 GÜNCELLEME : 02.06.2021 12:24

Pandeminin ilk günlerinden itibaren uzaktan çalışmaya geçen dijital dönüşüm firması Commencis, Haziran ayından itibaren hayata geçirdiği 'Commencis Yaz Kampüsü' programıyla, çalışanlarına Bodrum'da konaklayarak çalışma imkanı sunuyor.

Commencis Yaz Kampüsü kapsamında Commencis çalışanları, Bodrum'un en güzel koylarından birinde yer alan Hapimag Sea Garden Resort tatil köyünde, dönüşümlü olarak hem uzaktan çalışabilecek hem de aileleri ve yakınlarıyla tatil yaparak zaman geçirebilecek. Yaz aylarında, Commencis'te staj yapan stajyerler de Commencis Yaz Kampüsü programından yararlanabilecek.

Commencis CEO'su Fırat İşbecer, Commencis Yaz Kampüsü programıyla ilgili şöyle konuştu: "2020 Mart ayından beri uygulamakta olduğumuz evden çalışma sürecini başarılı bir şekilde yürüttük. Uzaktan çalışma uygulamasına bu yaz da devam etme kararı aldık. Bu süreçte çalışanlarımızın tüm yan haklarını eksiksiz devam ettiriyoruz. Tabi, bu dönemde ekipler arası sosyalleşme ihtiyacı ve iş yaşam dengesinin öneminin de arttığını gözlemledik. Commencis'te bir aileyiz ve aileler zaman zaman bir araya gelerek birlikte vakit geçirmek ister. Buradan yola çıkarak, yaz aylarında ekip olarak bir araya gelmek, şirket kültürümüzü yaşatmak, sosyal mesafeye uygun ve keyifli bir çalışma ortamı yaratmayı hedefledik. Aynı zamanda iç turizme de katkı sağlayacağını düşündüğümüz 12 haftalık Commencis Yaz Kampüsü programının, çalışanlarımıza moral vererek, motivasyonu artıracağına inanıyoruz."

Commencis İnsan Kaynakları Direktörü Gonca Çetin, yaz dönemindeki yeni çalışma modeline ilişkin şunları ekledi: "Ekibimizin daha mutlu ve özgür hissettiği, rahat bir çalışma ortamına sahip olmasını önemsiyoruz. Uzaktan çalışma döneminde, mesleki eğitimlerden, kişisel gelişime kadar çeşitli alanlarda düzenlemeler yaparak çalışan deneyimini iyileştirmeye odaklandık. Çalışanlarımıza evlerinde konfor alanı yaratmaları için destek olduk, kesintisiz erişim için iletişim paketlerini güncelledik, fiziksel ve mental sağlıklarına destek olmak amacıyla birçok online atölye düzenledik. Ekibimize yeni beceriler kazandırarak mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere farklı online eğitim kanallarıyla iş birliğine gittik. Bu yaklaşımın bir devamı olarak gördüğümüz Commencis Yaz Kampüsü sayesinde, Commencis çalışanları, uzaktan çalışırken, yazın bir bölümünü keyifli bir çalışma ortamında, ekip arkadaşlarıyla ve sevdikleriyle beraber geçirebilecek."

Commencis, 200'den fazla çalışanıyla büyük veri, kullanıcı deneyimi, yazılım ve bulut bilişim alanındaki ürün ve çözümleriyle dünyada önde gelen markaların dijitalde büyümelerine öncülük ediyor. Pandeminin ilk günlerinde, ofislerini kapatarak evden çalışmaya ilk geçen şirketlerden biri olan Commencis, gönüllü evden çalışma modelini uygulayarak çalışanlarının uzaktan çalışmasına imkan veriyor. Uzaktan çalışmaya devam edilen yaz dönemini kapsayacak Commencis Yaz Kampüsü, STH Travel & Organizasyon iş birliğiyle gerçekleşecek.

BİZE ULAŞIN