Philip Morris yeni ortak arıyor

Philip Morris ile Sabancı Holding’in yolları ayrılma noktasına geldi. İki dev grup ortaklığı bitirme aşamasında. Kulislerde, Philip Morris'in yeni ortaklık için ilk olarak Cengiz Holding ile görüştüğü söyleniyor.
27.07.2021 11:03 GÜNCELLEME : 27.07.2021 11:03

Philip Morris dünya haritasındaki her iki ülkeden birinde yerleşik olarak iş yapan bir tütün şirketi. Aynı isimdeki kişi tarafından 74 yıl önce kurulan şirket Türkiye'de de Sabancı Holding ile ortak (PMSA) iş yapıyor. Türkiye'deki şirkette Sabancı Holding yüzde 25 ortak. İki grubun ortaklıkları 37 yıl önce başladı. Ve bugün iki ayrı şirkette hem üretim hem de satış ortaklığı olarak süreç devam ediyor. İzmir Torbalı'da Philip Morris'in dünyadaki en büyük kapasiteye sahip fabrikası yine iki grubun ortaklığı ile hayata geçen bir tesis.

Bunlar bilgi notları, biz gelelim hikayenin kulis tarafına. Duyduğumuza göre bu güçlü ortaklıkta işler farklı bir boyut kazanmaya başlamış. Daha açık bir ifade ile anlatmak gerekirse Philip Morris ile Sabancı Holding'in yolları ayrılma noktasına gelmiş. Bu iki dev grup şu sıralar masada ortaklığı bitirme görüşmeleri yapıyormuş. Dev şirketlerde ayrılıklar da öyle hemen olmuyor tabi. Ancak bize gelen bilgilere göre iki taraf prensipte anlaşmış. El sıkışma aşamasına gelmişler. Hatta yine öğrendiğimize göre Philip Morris Türkiye'deki yeni yol haritası için ortak arayışına bile başlamış. Philip Morris özellikle elektronik sigara alanına yeni bir yatırım yapmak da istiyormuş. Bu süreçte yeni ortak için ilk görüşülen grup Cengiz Holding olmuş. Söz konusu görüşmenin nasıl sonuçlanacağını henüz bilmiyoruz. Bunu zaman gösterecek. Ancak kulislerde konuşulan bir gerçek var ki o da Sabancı ve Philip Morris ortaklığında sona gelindiği
BİZE ULAŞIN