Sokak istihdam ofisleri, mavi yakanın yeni kanalı

Sokak istihdam ofisleri Covid-19 süresi boyunca özellikle mavi yakalılar için önemli bir işe alım kanalı oldu. Gi Group Türkiye Ticari Direktörü Caner Tamcan, "İş arayışındaki emek yoğun çalışan mavi yaka çalışanlar covid boyunca karşılarında bir muhatap aradılar" dedi.
22.11.2021 19:12 GÜNCELLEME : 23.11.2021 00:00

Sokak istihdam ofisleri Covid-19 süresi boyunca özellikle mavi yakalılar için önemli bir işe alım kanalı oldu. Gi Group Türkiye Ticari Direktörü Caner Tamcan, "İş arayanlar için sahada olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle Gi Group olarak Türkiye'de sokak istihdam ofislerini başlatan ilk özel firmayız. Kısa süre önce Beylikdüzü'nde açtığımız sokak ofisimizle Türkiye'deki ofis sayımız 8'e yükseldi. 2022 yılında da Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz, hedefimiz istihdam ofis sayımızı 15'e çıkarmak" dedi.

Sokak ofisleri aracılığıyla iş arayan adaylarla sürekli iletişim halinde kaldıklarını ifade eden Tamcan, "İş arayışındaki emek yoğun çalışan mavi yaka çalışanlar covid süresi boyunca karşılarında dokunabilecekleri, konuşabilecekleri, bir muhatap aradılar. Bu profil sosyal medya kanallarını ve mobil taraftaki aplikasyonları daha az kullanıyor. İstihdam ofislerimiz bu anlamda iş arayan kişiler için eksiklikleri fazlasıyla doldurdu, sorulara cevap verdi. Çok aktif bir veri tabanına sahibiz. İşverenin global ve yerel rekabete uyum sağlayabilmesi ve iş gücünü doğru yönelimde kullanabilmesi doğrultusunda 4 saat içerisinde 50 personel istihadamın gerçekleştirilmesi gibi hızlı olmayı gerektiren operasyonları yönetiyoruz" diye konuştu.

Tamcan; "Gi Group Türkiye olarak şu an; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa şehirlerinde toplam 8 şubemizde hizmet veriyoruz. En yeni şubemizi İstanbul Beylikdüzü'nde iş arayan adaylarımıza ve personel arayan işverenlere daha yakın olmak amacıyla açtık. Hedefimiz 2022 yılında istihdam ofisi sayımızı 15'e çıkarmak" dedi.

BİZE ULAŞIN