Dünyada ilk: DCB ile doğrudan ödeme

Payguru ve iyzico, dünya çapında bir ilki gerçekleştirerek, dijital cüzdanlarda doğrudan operatör faturalandırmasını başlattı.
23.11.2021 19:12 GÜNCELLEME : 24.11.2021 00:00

Türkiye'deki en popüler mobil cüzdanlardan biri olan iyzico uygulamasına, tüketiciler Doğrudan Operatör Faturalandırması (DCB) aracılığıyla yükleme yapabilecek. Böylece sistem kredi kartı veya banka kartı olmayan tüketicilerin de finansal erişim sağlamasına katkıda bulunacak.

Banka ya da kredi kartı olmadan ödeme yapmak mümkün

DCB'nin bu yeni kullanım şekli, geleneksel bankacılık altyapısına sınırlı erişimi olan tüketicilerin; bir banka hesabına, kredi veya banka kartına ihtiyaç duymadan dijital ödeme yapmalarını sağlayarak finansal erişimi geliştirecek. Teknoloji, yerel satıcıların ödemelere sorunsuz bir şekilde ulaşmasını ve ödeme almasını sağlayarak işletmelerin ve bireylerin Türkiye'de para ödeme ve alma biçimini değiştirecek.

Bu tek entegrasyon, Türkiye'deki iş yeri sahiplerinin 87 ödeme kanalıyla bağlantı kurmasını sağlayacak. Yeni ve hatta banka hesabı olmayan müşterilere erişimlerini genişleterek işlerini büyütmelerine yardımcı olacak ve operatörlerin tarifeleriyle paket oluşturma, sadakat ve teşvik programları gibi yenilikçi hizmetler sunacak.

BİZE ULAŞIN