Markalı arsa projesi için ilk adımı ABD’ye attı

Timur Holding’in büyük hissedarı Erden Timur, markalı arsa projesi için tüm dünyada arsa bakıyor. Kulislere göre bu konuda ilk adımı atmış. Markalı arsa konusunda düğmeye basılan ülke ABD olmuş.
02.03.2022 13:34 GÜNCELLEME : 02.03.2022 14:09

Timur Holding'in büyük hissedarı Erden Timur konut konusundaki orijinal projeleri ile öne çıktı. Türkiye'de bugüne kadar yapılmayanı yaptı. Bu da onu ve markası NEF'i farklı bir konuma taşıdı. Yıllar içinde Erden Timur farklı konut konseptleri ile o kadar hızlı büyüdü ki en zenginler listesine girmeyi başardı. Yine markası NEF de aynı hızla bilinilirlik yüzdesini artırdı. Bugün Türkiye'nin markalı konut piyasasında en üst sıralarda yer almaya başladı.

Timur son dönemde yine gayrimenkulün farklı bir alanına girerek farklılaşma yönünde yeni bir adım daha attı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde topladığı arazileri parselledi. Üzerine sosyal donatılar ekledi. Bunları ortak kullanıma açtı. Ve markası NEF üzerinden arsa satmaya başladı.

Kırşehir'den Balıkesir'e, Çanakkkale'den Sakarya'ya birçok ilde arsa üretimine girerek bu alanı domine etmeye başladı. Aslında buraya kadar yazdıklarımız gayrimenkul pazarında ve piyasada bilinen Erden Timur'un bizzat açıkladığı konular. Bizim kulise taşıdığımız bölüm ise yine Timur ve markası NEF ile ilgili. Erden Bey uzun süredir yurtdışında da yine markalı konut projeleri yapıyor. Ancak bugüne kadar hiç markalı arsa işi olmamıştı. Şimdilerde birçok ülkede markalı arsa için arayışları olduğunu biliyoruz. Hatta konuyu bir adım daha öteye taşıyalım. Ve haberin kulis bölümünü sizinle paylaşalım. Öğrendiğimize göre bu konuda ilk adım atılmış bile. Markalı arsa konusunda düğmeye basılan ülke ABD olmuş.

Arsa için seçilen eyaletin Kaliforniya olduğunu duyduk. Kulağımıza gelenlere göre bu eyalette tam bir milyon metrekare (bin dönüm) arazi alan Timur burada projesini hayata geçirmek için fizibilite çalışmalarına başlamış bile. Bunun dışında Erden beyin yine ABD'de farklı eyaletlerde benzer proje için arazi alım işlemlerinin devam ettiğini ekleyelim. Tabi bunların bilgilerini öğrendikçe bu köşeden paylaşmaya devam edeceğimizi de ekleyelim. Aslında ABD arazi zengini bir ülke. Ancak buna karşılık markalı arsa konusu bu ülkede de pek bilinen bir iş değil. Bakalım Erden bey Türkiye'de geliştirdiği ve dünyaya öncülük yaptığı konsepti ile Amerika'da nasıl bir yol alacak. Hep birlikte göreceğiz…

BİZE ULAŞIN