"Şirket ve kurumlara dijital bağımsızlık sağlayacağız"

Kobil, Ekosistem Etkinleştirme Platformu KOBIL Shift ile, şirket ve kurumlara dijital bağımsızlık sağlayacak. Artık herkes kendi dijital ekosistemini oluşturarak, kendi verisini ve kendi bağlantılarını bir platformda toplayabilecek.
15.06.2022 14:12 GÜNCELLEME : 15.06.2022 14:12

PARA ÖZEL HABER/ ÜRÜN DİRİER Almanya merkezli teknoloji şirketi Kobil, "Ekosistem Etkinleştirme Platformu" KOBIL Shift ile, herkese kendi dijital ekosistemini kurma fırsatı sunuyor. Şirket ve kurumlara dijital bağımsızlık sağlama hedefinde olduklarını ifade eden Kobil Kurucu CEO'su İsmet Koyun, dünyada iş yapış biçimlerinin ben değil biz odaklı bir sistem ekseninde dönüştüğüne işaret ederek, "Dünya kapalı sistemlerden açık sistemlere doğru evriliyor. Geleceğin ekonomisi, platform ve ekosistem teknolojisi üzerinde yükselecek. Gelecekte egosistemlere karşı ekosistemler kazanacak. Monopollerin güç kaybettiği, tersine bölgesel gücün yükseldiği bir dünyada, güvenli Super App yeni iş modeli olacak" diyor. Yerinde üret yerinde tüket felsefesinden hareketle; 'ekosistemini kur, gücünü kullan, müşterine ve ürününe sahip çık' sloganını sahiplendiklerini belirten Koyun, "Hedefimiz sayısız ekosisteme hayat veren platform altyapısı olmak ve birçok Super App'in başarıya ulaşmasında kilit rol oynamak. Finans, perakende, sağlık, lojistik gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin ve yerel yönetimlerin Super App ihtiyacında akla gelen ilk şirket olmak istiyoruz. Bu çerçevede faaliyet gösterdiğimiz ABD, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Türkiye pazarlarında büyümeyi ve yeni pazarlara girmeyi planlıyoruz" diye konuşuyor.

Almanya'da üniversitelerle yakın iş birlikleri kurduklarını, örneğin TU Darmstadt ve TU Würzburg ile iş birliği içinde olduklarını aktaran Koyun, "Davranışsal biyometri, kriptografi, makine öğrenme gibi konularda araştırmalar yapıyoruz. Ayrıca üniversitelere teknik ve insan kaynağı konusunda da destek veriyoruz. Şu anda Türkiye'de 100'e yakın mühendis, globalle birlikte toplam 400 çalışanımız bulunuyor. Çalışanlarımızın büyük kısmını araştırma geliştirme mühendisleri oluşturuyor. Öte yandan güvenlik dışında 35 yıllık bilgi birikimimizle yeni projelere odaklanıyoruz. Bunların başında da güvenli Super App'ler geliyor" diyor.

İstanbul Senin

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yepyeni ve tam anlamıyla güvenli Super App diyebileceğimiz İstanbul Senin uygulamasını geliştirdikleri bilgisini paylaşan Koyun şunları aktarıyor: "Tek bir giriş yaparak gerekli bütün işlemlerin kolaylıkla ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebildiği güvenli bir Super App sunuyoruz. İstanbul Senin adlı güvenli Super App, 16 milyon İstanbullunun hayatını kolaylaştıracak ve teknolojinin tüm nimetlerini kullanabilecekleri, bütün hizmetlere tek bir noktadan ulaşacakları bir platform olarak tasarlandı. İBB'nin tüm paydaşlarıyla yer aldığı Türkiye'nin ilk Super App'i olan uygulama, dünyanın başka büyük şehirlerine de örnek olacak. Adil, yaratıcı ve yeşil bir İstanbul vizyonuna katkıda bulunan İstanbul Senin uygulaması, İstanbulluların yaşamını kolaylaştıracak. İstanbul halkı, uygulamaya yükleyecekleri banka ve kredi kartlarıyla tüm harcamalarını gerçekleştirebilecek. Daha net bir ifade ile cüzdan taşımadan hayatlarını sürdürebilecek, cep telefonlarıyla otobüs, vapur, market, restoran, kafe ya da taksi harcamalarını yapabilecek, istedikleri kişiye para gönderebilecek, tüm faturalarını ödeyebilecekler. Bu uygulamanın bir başka artısı da İstanbul'u bir start-up merkezine dönüştürecek yaklaşıma sahip olması. Çok sayıda startup ve FinTech şirketleri geliştirdikleri uygulamaları İstanbul Senin üzerinden halkın kullanımına açabilecek. Bu Türkiye'deki teknoloji ekosisteminin gelişmesine büyük bir katkı sunacak. İstanbul Senin aslında dünyada bir metropol yönetimi tarafından tasarlanan ilk ve tek güvenli Super App. Çok yakın zamanda Türkiye'deki diğer şehirlerin yanı sıra dünya metropollerine de örnek olacak. Tabii ki hedeflerimiz arasında Türkiye'nin yanı sıra New York, Paris, Londra, Berlin gibi metropoller var. Şu anda dünyanın farklı yerlerinde bu konuyla ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz sürüyor. Bir yandan da İstanbul Senin uygulamasına yeni özellikler eklemek üzere İBB ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Uygulamayı yaklaşık 300 bin kişi yüklemiş durumda. Mobil ödeme, hizmetlere kolay erişim ve dijital halk pazarı gibi birçok ayrı fazı bulunan İstanbul Senin'in önümüzdeki dönemde daha da güçlenerek ve zenginleşerek yerelde İstanbul ekonomisine genelde ise Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunacak."

İstanbul Senin henüz ilk yılını doldurmadan IDC CIO Zirvesi 2022'de iki farklı kategoride birincilik ödülünün sahibi oldu. IDC CIO Zirvesi 2022'de "Future of Work- Borderless Organization" ve "Customer Experience" kategorilerinde birincilik ödülüne layık görüldü.

BİZE ULAŞIN