Türkiye bilişim teknolojileri sektörünün en iyi 36 şirketi

Sektörel, bölgesel ve tema bazlı En İyi İşverenler listeleri açıklamayı sürdüren Great Place to Work Türkiye Enstitüsü, Bilişim Teknolojileri Sektörü’nün en iyi işverenlerini açıkladı. Geleceğin yükselen sektöründeki en iyi 36 işyeri listede yer almaya hak kazandı.
18.08.2022 21:43 GÜNCELLEME : 19.08.2022 00:00

Bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren organizasyonların yer aldığı Great Place to Work® Türkiye En İyi İşverenler IT™ 2022 listesi açıklandı. Pandemiyle birlikte dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğu, olmazsa olmazımız haline geldiği görüldü. Çevrimiçi toplantılar, hızlı veri paylaşımları, veri saklama, yeni ihtiyaçlara cevap veren yazılımlar ve daha fazlası gibi… Tam bu noktada Bilişim Teknolojileri Sektörü'nün önemi daha da anlaşıldı. Türkiye'de çalışan sayısı 260 bine ve büyüklüğü de 270 milyar TL'ye ulaşan sektörün en iyi işverenleri, 18 Ağustos'ta açıklandı. Bir yılı aşkın sürede 9 binden fazla çalışanın geri bildiriminin incelenip değerlendirilmesi sonucunda 5 farklı kategoride 36 şirket En İyi İşverenler IT™ 2022 Listesi'nde yer aldı.

"Bilişim Teknolojileri Sektörü iş hayatı ve sosyal yaşamın vazgeçilmezi oldu"

Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, "2020 yılı itibarı ile dünyanın içerisine girdiği engellenemeyen dönüşümün merkezinde yer alan Bilişim Teknolojileri Sektörü, bugün artık hayatımızı kolaylaştırmanın çok ötesine geçti. Geçmişte iş hayatında öncelikli tercihler arasında yer almayan teknoloji ve yazılım kullanımı artık iş hayatı ve sosyal yaşamımızın en doğal parçalarından biri haline geldi. Tüm bu dönüşüm içerisinde yer alan Bilişim Teknolojileri Sektörü de hızla gelişmesini sürdürdü ve birçok sektörün önünde olduğunu gördük. Bilişim sektörü dışındaki şirketlerin bilişim teknolojileri departmanında çalışanlarda bu farkın daha fazla olduğu görülüyor.

Örneğin rakamlara bakıldığında "Yöneticiler bana insan olarak değer veriyor ve sadece iş gücü olarak görmüyor." sorusuna Bilişim Teknolojileri Sektörü dışındaki şirketlerin IT departmanında çalışanlar yüzde 71 olumlu yanıt verirken bilişim teknolojileri şirketi çalışanları ise yüzde 88 oranında olumlu yanıt verdiler. "En çok hak eden çalışanlar yükselmektedir." sorusu cevabındaysa oranlar yüzde 76'ya karşın yüzde 46 gibi uçurum denilebilecek bir farka sahip. "Yöneticiler hiç kimseyi kayırmaz'' sorusunda bilişim teknolojileri sektörü şirketlerinde yüzde 83 iken sektör dışındaki firmaların IT birimlerinde skor yüzde 57 olarak karşımıza çıktı. Bu sonuçlardan da görülebileceği gibi, kendilerine yüksek maaşlar teklif edilse dahi, bilişim teknolojileri profesyonelleri, öncelikle HARİKA bir işyeri arayışındalar. Bu araştırmamız ile Bilişim Teknolojileri Sektörü'nde faaliyet gösteren 'fark yaratan çalışan deneyimi ve kurum kültürleri' ile diğer şirketlere ilham veren en iyi 36 şirketimizden oluşan Great Place to Work® Türkiye En İyi İşverenler IT™ 2022 Listemizi açıklamaktan gurur duyuyoruz. Listede yer alan tüm şirketlerimizi kutlarız." dedi.

10-49 Çalışan Sayısı Kategorisi:

  1. miniyol.com
  2. DIGIEGGS
  3. Panteon Games
  4. WARPIRIS
  5. Geodo
  6. Tmob - Thinks Mobility
  7. Kunduz
  8. Zerosum
  9. Artistanbul
  10. Cube Games
  11. KOLAYBİ

50-99 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Bentego
  2. MechSoft
  3. VLMedia - Mobile App Company
  4. PEAKUP Teknoloji A.Ş.
  5. Logiwa
  6. Narcade
  7. Supply Chain Wizard
  8. Enocta
  9. Path Product & Software House

100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. doktortakvimi.com
  2. Ekin Smart City Teknoloji
  3. DGPAYS IT Bilişim Hizmetleri
  4. Crm Akademi Bilişim Sistemleri
  5. Letgo
  6. Invicti
  7. Apsiyon
  8. RELATED DIGITAL
  9. Erka Grubu
  10. GlassHouse

250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. kariyer.net
  2. Teknasyon
  3. arabam.com

500+ Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. NTT Data Business Solutions
  2. ETİYA Bilgi Teknolojileri
  3. sahibinden.com
BİZE ULAŞIN