Enfal Oyuncak dünyaya açılıyor

Oyuncak sektöründe 30 yıllık tecrübesi bulunan,Türkiye’nin köklü markalarından Enfal Oyuncak, yerli ve milli üretimle oluşturduğu oyuncak markası ‘Let’s Be Child’ ve anne-bebek ürünleri markası ‘Numio’ ile tüm dünya çocuklarını kucaklayacak.
14.09.2022 22:11 GÜNCELLEME : 15.09.2022 00:00

Oyuncak sektöründe 30 yıllık tecrübesi bulunan,Türkiye'nin köklü markalarından Enfal Oyuncak, yerli ve milli üretimle oluşturduğu oyuncak markası 'Let's Be Child' ve anne-bebek ürünleri markası 'Numio' ile tüm dünya çocuklarını kucaklamayı hedefliyor.

Şirketin ikinci kuşak temsilcisi Enfal Oyuncak Genel Müdürü Furkan Karaduman, üretimin yüzde 95'inin Türkiye'de üretildiğini sadece yüzde 5'lik kısmın ithal edildiğini söyledi. Konuyla ilgili bilgi veren Furkan Karaduman "Türkiye oyuncak sektörünün en prestijli ve köklü firmalarından Enfal Oyuncak, en sağlıklı ve en yüksek kalitedeki oyuncakları sektöre kazandıran yerli ve milli bir markadır. Bundan 30 yıl önce kurulan şirketimiz, 2018 yılında Bahaş Holding'in ortak olmasıyla beraber üretime olan yatırımlarını arttırarak daha yüksek hedefler belirledi. Ortaklık sonrası artan bir ivmeyle ciddi sıçrama yapan Enfal Oyuncak, dünya markası olma hedefi ile yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

Yıllık 1 milyon 500 bin adet üretim…

Yıllarca dünyaca ünlü çocuk markalarının Türkiye temsilciliğini de yürüten Enfal Oyuncak, artık kendi ürünleriyle dünya markası olma yolunda yatırımlarını sürdürüyor. Tamamen yerli ve milli olan oyuncaklarımızı, sadece ülkemiz değil tüm dünya çocuklarına ulaştırmak amacıyla yola çıktık" diye konuştu.

Toplam 1 milyon 500 bin adet oyuncak üretim kapasiteleri bulunduğunu ve bu kapasitenin şu anda yüzde 70'ini kullandıklarını söyleyen Furkan Karaduman, ihracat faaliyetlerinde de iddialı olduklarını ifade etti. Karaduman "Hedefimiz tüm dünyaya oyuncaklarımızı tanıtmak. İç piyasada halihazırda e-bebek, Toyzzshop, Armağan, Civil ve LC Waikiki gibi seçkin zincir mağazaların yanı sıra piyasadaki toptancı ve perakende noktalarına da ürün tedariğinde bulunuyoruz. Ayrıca discount market zincirleri ve online'da tüm satış platformlarında yer alıyoruz.

Avrupa ve Ortadoğu'ya ihracat yapıyor

Diğer taraftan çok genç bir marka olmamıza rağmen hemen ihracat çalışmalarına da başladık. Şimdilik Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu'ya ihracat yapıyoruz. Şu anda üretimimizin yüzde 10'luk bir kısmını ihraç ediyoruz. Zaman içerisinde ihracat pazarlarımızı genişletmeyi ve satışlarımızı da çok daha yukarılara çekmeyi hedefliyoruz. Markamızı dış pazarlarda tanıtmak için sektörümüzün yerli ve uluslararası saygın fuarlarına katılıyoruz" dedi.

BİZE ULAŞIN