Kain’den Azerbaycan’a destek

İş insanları faaliyet gösterdikleri iş kollarında ekonomik bir değer yaratırken, destek oldukları projelerle toplumsal fayda da sağlıyorlar. Kain Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain de bu tür girişimleriyle öne çıkan isimlerden biri.
13.03.2024 10:45 GÜNCELLEME : 13.03.2024 10:45

Gayrimenkul başta olmak üzere tekstil ve gıda sektörlerinde başarılı işlere imza atan Kain, topluma fayda odaklı çalışmalarda da oldukça aktif. Geçtiğimiz günlerde kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye bir ziyaret gerçekleştiren Kain, sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki girişimlerini bu ülkeye de taşıdı. Azerbaycan'da şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelen Ebru Kain, bununla yetinmeyip otizmli ve daum sendromlu çocukları da ihmal etmedi. "İki Devlet Bir Millet" anlayışıyla Azerbaycanlı şehit ve gazi aileleriyle otizmli ve daum sendromlu çocukları Türkiye'dekilerden farklı görmediklerini ifade eden Kain, birçok problemin sosyal sorumluluk projeleriyle ortadan kaldırılabileceğini dile getirdi.

"Türkiye'deki tecrübelerimizi paylaşmak açısından da bu ziyaretimiz çok önemli" diyen Kain, üstlendikleri bu sosyal sorumluluk projesi sayesinde kardeş ülke Azerbaycan'da yaşanan sorunlara çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Kain, bir milletin mensupları olarak Türk coğrafyasının sorunlarıyla ilgilenmenin herkesin görevi olduğunu vurguladı.

"İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMELİYİZ"

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin son derece sıcak olduğunu vurgulayan Kain, iş dünyası olarak bu ilişkileri daha da kuvvetlendirebileceklerine işaret etti. Bu ilişkileri geliştirmenin sadece iki ülke için değil, Türk Cumhuriyetleri'ni oluşturan diğer ülkeler için de önemli olduğunu kaydeden Kain, Azerbaycan'ın Karabağ zaferine de değindi. Kain, bu zaferden sonra imzalanan Şuşa Beyannamesi'nin harfiyen yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Kain'e, Azerbaycan'a yaptığı desteklerden dolayı Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı tarafından "Mertliğin Zarif Adı Kadın" ödülü verildi. Ödül töreninde sivil toplum gönüllüsü Monik İpekel de hazır bulundu.

BİZE ULAŞIN