ÖZBEY MEN/ Ticaret ve tatil konseptinin tek adresi olan Dosso Dossi Fashion Show (DDFS), Rusya ve Orta Asya pazarının ardından bu kez Mısır'a taşındı.
Son dönemde turizmde ivme kazanan Mısır pazarında düzenlenen fuar, Türkiye'den 50'nin üzerinde yerli üreticiyi, çeşitli ülkelerden gelen yaklaşık 1.000 profesyonel alıcıyla buluşturdu.
YENİ PAZARDA GÜÇLÜ TİCARİ PERFORMANS
ilk etkinliğinde Türk hazır giyim sektörüne önemli bir ivme kazandırarak fuar, yeni pazardaki ihracat potansiyelini ortaya koyarak güçlü bir ticari performansa imza attı. Organizasyon sırasında oluşan hacme ek olarak, gelecek ilave siparişlerle ihracat katkısının artarak sürmesi bekleniyor.
Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, fuarın sektörün daralma yaşadığı bir dönemde düzenlenmesinin stratejik önemini vurguladı. Eraslan, "Türkiye'nin hazır giyim ihracatının gerilediği bir süreçte, Mısır'da açtığımız bu yeni kapı ile üretici firmalarımıza önemli bir nefes aldırdık. Koşullar ne olursa olsun, Türk üreticisinin katma değerli ürünlerini yeni pazarlara ulaştırma misyonumuzu sürdüreceğiz" dedi.
TİCARET VE TATİL KONSEPTİ MISIR'DA DA İLGİ GÖRDÜ
Profesyonel alıcılara aileleriyle birlikte tarihi ve egzotik Mısır destinasyonunda bir haftalık tatil imkanı da sunan organizasyon, yoğun ilgi gördü. Başkan Eraslan, alıcı talepleri doğrultusunda fuarın önümüzdeki yıl da Mısır'da düzenlenebileceğinin sinyallerini verdi.
Öte yandan, yıllardır Antalya'da gerçekleştirilen ana etkinlik olan DDFS Fuarı'nın ise 2-7 Haziran 2026 tarihlerinde sektör profesyonellerini ağırlayacağı belirtildi.