Bu restoranlar ya servet ya cesaret gerektiriyor

Dünyanın iki lüks tatil yeri Miami ve Maldivler, şu sıralar yeni açılan restoranlarıyla da gündemde. Birine gitmek için zipline yapmak gerekiyor diğerine girebilmek içinse adada milyon dolarlık ev sahibi olmak...
11.11.2021 14:32 GÜNCELLEME : 11.11.2021 14:38

BURCU ALDİNÇ/ İyi bir restoranda gastronomi deneyimi için neleri göze alırsınız? Şahsen kilometrelerce yol yapabilirim. Ya da aylar öncesinden rezervasyon yaptırabilirim. Araya tanıdık sokabilir ya da şefe ulaşmaya da çalışabilirim.

Ama açılan bazı iddialı restoranlara gidebilmek için bunların hiçbiri yeterli değil. Maldivler'de ve Miami'de açılan birbirinden iddialı iki yeni restoranda yemek yemek gerçekten de oldukça zor. Biri cesaret diğeri en az 12 milyon dolarlık bir servet gerektiriyor.

İlk restoranımız 'lüks' kelimesinin hakkını tamamıyla veren Maldivler'de... Soneva Fushi oteli bünyesinde hizmet vermeye başlayan Flying Sauces (Uçan Soslar), dünyadaki ilk 'zipline' ile gidilen 'fine dining' restoranı. Sadece gün ışığı saatlerinde hizmet veren restorana varmak için 200 metrelik çelik halatlarla bir ağaçtan diğerine geçmeniz gerekiyor. Sonrasında ise muhteşem okyanus manzarasında, ağaçların tepesinde enfes bir yemek sizi karşılıyor. Şef Rasal Jayawardane uzun yıllar dünyanın en iyi şeflerinin yanında eğitim görmüş ve kısa süre önce de Flying Sauces projesini hayata geçirmiş. Zipline dışında restorana başka türlü bir ulaşım bulunmuyor. Bu nefes kesen yolculuk sonrası ziyaretçileri ne mi bekliyor? Menüde avokado püresi ile marine edilmiş karides, trüf soslu siyah morina balığı, bitki bazlı cheesecake gibi lezzetler var. Bu arada zipline rotasının oldukça uzun olduğunu ve yaklaşık bir saat sürdüğünü de belirtelim. Sekiz yaş üstü çocuklar ve en fazla 12 kişi aynı anda bu yemek deneyimini yaşayabiliyor. Kahvaltı için kişi başı 175, tepede çay saat için 180 ve akşam yemeği içinse 350 doları gözden çıkarmak gerekiyor. Sadece zipline yapmak isteyenler de kişi başı 100 dolara bu hayalini gerçekleştirebiliyor.

Flying Sauces

Dünyanın en pahalı adası

İkinci restoranımız ise Miami'nin en pahalı adası Fisher Island'da. Yeni kapılarını açan La Piazza isimli restorana rezervasyon yaptırmak sandığınızdan çok daha zor. Hatta araya tanıdık sokmak bile işe yaramayacaktır. Tabii o tanıdık Oprah Winfrey değilse!

Adanın içerisinde yer alan Palazzo Della Luna alışveriş merkezinde açılan restorana, sadece ada sakinleri ve misafirleri kabul ediliyor. Haftalık olarak menüsü değişen ve tüm ürünlerin organik seçildiği restoranın menüsünde fırında levrek, kuzu pirzola ve ahtapot, öne çıkan lezzetlerden bazıları. 360 derece deniz ve şehir manzarasına sahip restoranda özel odalar, etkinlik alanları, havuz başı bölümü gibi seçenekler de bulunuyor. Pek çok jet-sete ev sahipliği yapan adada Oprah Winfrey, eski tenisçi Caroline Wozniacki, milyarder işadamı Manuel Medina gibi isimler yaşıyor. Şu an adada 48 milyon dolara bir penthouse satılık. Satılan en ucuz dairenin de 12 milyon dolar olduğu biliniyor. Bu arada Miami'de yaşayanların en çok merak ettikleri yerlerin başında burası geliyor.

BİZE ULAŞIN