Anadolu'dan Avrupa'ya ihracat treni

Danimarkalı lojistik firması DSV, Anadolu’daki ihracatçıları Doğu Avrupa'ya trenle açacak. İlk tren Nisan sonunda kalktı.
04.05.2021 14:32 GÜNCELLEME : 04.05.2021 14:34

Danimarkalı lojistik firması DSV, Türkiye'nin Doğu Avrupa pazarında daha güçlü bir pozisyona ulaşması için önemli bir hizmet başlattı. Anadolu'daki ihracatçıların ürünlerini Avrupa'ya demiryolu ile direkt taşımaya başladı. Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan, Köseköy'den Brno'ya ilk tren 30 Nisan'da kalktı.

Sürdürülebilirliğin en önemli değer olduğu bilinciyle yatırımlarında demiryoluna ağırlık veren DSV, yeni hizmeti ile Gebze, İzmit, Bursa, Sakarya gibi Türkiye'nin ticaret açısından önemli noktalarını Doğu Avrupa'ya direkt olarak ulaştırıyor. Railcargo ile DSV ortaklığında Anadolu'yu Avrupa'ya düzenli servislerle bağlayan tren Köseköy-Marmaray-Kapıkule-Budapeste-Brno rotasını izliyor.

Ozan Önder

''Demiryolu sürdürülebilirlik açısından çok önemli''

Türkiye'nin en geniş 45HC (tıra en yakın ölçüde) konteyner filosuna sahip lojistik firması olduklarını aktaran DSV Genel Müdürü Ozan Önder şunları paylaştı:

"Anadolu'daki ihracatçılarımızın ürünlerini Avrupa'ya demiryolu ile direkt taşımaya başlıyoruz. Köseköy terminalini aktif hale getirerek Avusturyalı Railcargo firması ile birlikte 40 konteyner taşıma kapasitesine sahip 20 vagonlu trenimizi düzenli olarak haftanın her günü kaldırıyoruz. Bu yeni projemiz Türkiye'nin Doğu Avrupa pazarında daha güçlü bir pozisyona ulaşması için çok önemli. Gebze, İzmit, Bursa, Sakarya gibi ticaret için kritik önem taşıyan duraklara yeni hattımız ile ciddi bir rahatlama sağlıyoruz. Bir sonraki hedefimizde, Ege Bölgesi'ndeki potansiyeli ortaya çıkarmak için bu hattımızı İzmir'e kadar indireceğiz. Demiryolu taşımacılığının sürdürülebilirlik açısından ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde gördük. Bildiğimiz gibi bir günde sınır kapıları kapandı ve kara yolu lojistiği durma noktasına geldi.''

BİZE ULAŞIN