Savunma sanayinden stratejik çözüm ortaklığı

Teknopark İstanbul bugün başlayan IDEF21’de, Savunma Sanayi Başkanlığı ve savunma sanayinin dev şirketleriyle, “Stratejik Çözüm Ortaklığı” protokolü kapsamında kritik anlaşmalara imza atacak.
17.08.2021 13:26 GÜNCELLEME : 17.08.2021 13:26

Teknopark İstanbul, bugün TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF21'de, Savunma Sanayi Başkanlığı ve savunma sanayinde faaliyet gösteren 5 vakıf şirketi ve 1 özel şirketle kritik anlaşmalara imza atacak.

Teknopark İstanbul, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TEI ve BMC ile gerçekleşecek girişimcilik faaliyetleri özelinde "Stratejik Çözüm Ortaklığı" iş birliği protokolü imza töreni düzenlenecek. İmza töreni kurumların üst düzey yöneticileri ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan'ın katılımıyla fuar alanında gerçekleştirilecek. Savunma Sanayii Başkanlığı ve Teknopark İstanbul arasında düzenlenecek "Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı" iş birliği protokolü imza töreni ise Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Savunma sanayinde rekabet artıyor

Teknopark İstanbul ile savunma sanayi şirketleri arasında imzalanacak "Stratejik Çözüm Ortaklığı" iş birliği protokolü ile Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi binası içerisinde iş ortaklığı modeli oluşturulacak. Program çerçevesinde, stratejik çözüm ortaklarıyla kurumsal iş birliği, açık inovasyon, kurum içi girişimcilik ve girişimcilik faaliyetleriyle birlikte girişimcilere yönelik destek programları düzenlenecek. İlk aşamada 6 kurum arasında imzalanan protokolün; teknoparkların, uydu ve ortak kuluçkaların, farklı vakıf ve Milli Savunma Bakanlığı şirketlerinin ve özel sektörün katılımıyla genişlemesi hedefleniyor. Protokol; çalışmalar sonucunda oluşturulacak etkin yönetim sistemi, açılacak yetenek havuzu, taraflar arasında gerçekleşecek bilgi ve deneyim paylaşımı daha etkin hale gelecek.

Siber güvenlikte yeni çözüm yolları

Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı ile, yenilikçi siber güvenlik girişimlerin artması, siber saldırıların azalmasına katkı sağlanması ve kurulacak olan yeni siber güvenlik merkezlerine altyapı faaliyetlerinde farklı bakış açısı kazandırılması hedefleniyor. Öte yandan program kapsamında; yenilikçi iş fikrini prototip aşamasına getirmiş siber güvenlik girişimlerin yaşadıkları sorunlara çözüm yolları bulunması, global pazara açılmalarındaki engellerin kaldırılması, iş birlikleri kurabilmeleri ve global başarı yakalamaları sağlanacak. Eğitimler, teknik mentorluk ve danışmanlık, psikolojik destek, yatırıma erişim, pazarlama desteği, altyapı imkanları gibi son derece önemli kalemler, hedeflerin gerçekleşmesi için çok sayıda üniversite ve kurumsal firmaların iş birliği ile sunulacak. Ekosistem ile oluşturulan iş birlikleriyle birlikte; ülkemizin kalkınmasına, büyüme endeksinde yükselmesine ve istihdamın artışına katkıda bulunulması ve uluslararası arenada yer edinilmesi hedefleniyor.

BİZE ULAŞIN