Artık onların da sigortası var

Sigorta şirketleri evcil kedi ve köpeklere sağlık sigortası yapıyor. Sigortalarda anlaşmalı veterinerlerde limitler dahilinde tüm sağlık hizmetleri veriliyor. Ayrıca paketlerde yılda bir defa ücretsiz muayene, tırnak kesimi, göz ve kulak temizliği gibi hizmetler de var…
21.04.2022 14:51 GÜNCELLEME : 22.04.2022 00:00

PARA ARAŞTIRMA/ ESİN ÇETİNEL Sigorta sektöründe evcil hayvan sigortası ürünü yaygınlaşmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda birkaç sigorta şirketi ile sınırlı kalan pet sigortası sektörde gittikçe yaygınlaşırken, poliçelerin içerikleri de zenginleşmeye başladı. Yıllık 250 TL'den başlayan fiyatlarla sunulan pet sigortalarında can dostlarımızın acil durumlarda ihtiyaç duyabileceği tedavilerin yanı sıra kayıp arama ilanı ve ödül teminatı, evcil hayvanın üçüncü şahıslara verebileceği zararların tazmini gibi çok sayıda risk de teminat altına alınıyor.

Sigorta şirketlerinin geçmişte tek paket halinde sundukları pet sigortalarında şimdi pet sahibinin isteğine göre farklı hizmet ve uygulamalarda dahil ediliyor. Bu nedenle yıllık primi minimum 250 TL'den başlayan paketlerde istenen ek teminatlarla fiyatlar farklılaşıyor.

ÜCRETSİZ BAKIM HİZMETİ

Pet sigorta paketlerinde son yıllarda özellikle evcil hayvanların yaşam kalitesini artıracak hizmetler de var. Çoğu sigorta şirketinin hazırladığı pet paketinde yılda bir kez veteriner muayenesi, tırnak kesimi, göz ve kulak temizliği ücretsiz olarak veriliyor. Yine paketlerde pet sahibinin vefatı veya sürekli sakatlık durumlarına karşı ferdi kaza sigortası da teminat altına alınıyor.

HAYTAP'LA İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Magdeburger Sigorta, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğiyle sahipsiz hayvanlara destek veriyor. Yine bu iş birliği kapsamında Magdeburger Sigorta ve HAYTAP; hayvan hakları, sahipsiz evcil hayvanların korunması ve bakımı konularında da birlikte çalışmaya başladı.

Bunun yanı sıra Magdeburger; HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftçliği'nin sponsorları arasında yer alırken, aynı zamanda anlaşma kapsamında HAYTAP'ın hayvan hakları, sahipsiz evcil hayvanların korunması, emekli hayvanlar çiftliklerinin genişletilmesi ve sahipsiz hayvanların sağlık ihtiyaçları alanlarındaki projeleri için kurumsal destek de sağlayacak.

HAYTAP ile yaptıkları iş birliğinin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Magdeburger Sigorta yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Zafer Uçar, "Dört ayaklı dostlarımızın sağlığını kendi sağlığımız kadar önemsiyoruz. Sevgisi dünyalara bedel evcil hayvanlarımızın acil sağlık ihtiyaçlarını geniş kapsamlı teminatlar ve isimlerine özel hazırlanan poliçeler ile güvence altına alıyoruz" dedi.

Magdeburger Sigorta Can Dostum Sigortası ile de aşıları tamamlanmış, 6 aydan büyük 10 yaştan küçük olan tüm ırk ve cinsiyetteki (5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bağlı yönetmeliklerde Türkiye'de üretimi, satışı ve beslenmesi yasaklanmış olanlar hariç) kedi ve köpekler için trafik kazası, yüksekten düşme, zehirlenme, yanma, yabancı cisim yutma kavga gibi acil durumlarda ihtiyaç duyulabilecek tedavi hizmetlerini anlaşmalı veteriner hekimleri ile karşılıyor. Bunun yanı sıra poliçe kapsamında hayvan sahiplerini de ferdi kaza sigortası ile güvence altına alıyor.

Magdeburger Sigorta Can Dostum Sigortası'nın teminatlarına ilişkinse şu bilgiyi paylaşıyor;

"Tam Güvence" kapsamında; Can dostumuzun acil durumlarda ihtiyaç duyulabileceği tedavi hizmetleri, anlaşmalı veteriner hekimler tarafından karşılanmak kaydıyla 10.000 TL'ye kadar teminat altına alınıyor.

"Can Dostum Hediye Muayene ve Bakım" kapsamında; anlaşmalı veterinerlerde muayene, tırnak kesimi, göz ve kulak temizliği hizmetleri yılda 1 kez ücretsiz veriliyor.

"Kayıp İlanı ve Ödül" kapsamında; Can dostlarımızı bulmak için kayıp arama ilanı ve ödül teminatı olarak 1.000 TL ödeme yapılıyor.

"Evcil hayvanın 3'üncü şahıslara verebileceği zararlar" kapsamında; Can dostumuzun birine ya da başka birinin eşyasına zarar vermesi halinde oluşacak zararlar 10.000 TL'ye kadar karşılanıyor.

"Ferdi Kaza" kapsamında; Can dostumuzun sahibi de vefat ve sürekli sakatlık durumlarına karşı 10.000 TL'ye kadar teminat altına alınıyor"

10 YAŞA KADAR SİGORTA İMKÂNI

Anadolu Sigorta; altı aylıktan büyük, 10 yaşından küçük kedi veya köpeklerin sağlık masrafları için uygun primlerle teminat sağlayan Patim Güvende Sigortası'nı sunuyor. Dileyen evcil hayvan sahipleri poliçeye "Pati Plus Teminatı"nı da ekleyerek acil durum dışındaki veteriner masrafları ve belirli hastalıklara yönelik tedavi giderleri için de ek güvence sağlayabiliyor.

Hizmet ağındaki anlaşmalı veteriner kliniklerde poliçe kapsamında ayrıcalıklı hizmet sundukları bilgisi veren Anadolu Sigorta, bu hizmetlere ilişkinse şu bilgiyi paylaşıyor;

"Yılda bir defa ücretsiz muayene, yılda bir defa ücretsiz tırnak kesimi, yılda bir defa ücretsiz göz ve kulak temizliği hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca evcil hayvanlarımıza mikroçip takılması hizmetinde indirim, köpek eğitim hizmetinde yüzde 10-20 oranında indirim imkanı da sunuyoruz."

Anadolu Sigorta anlaşmalı veteriner listesini kendi internet sitesinde de paylaşıyor.

7/24 DANIŞMANLIK HİZMETİ VAR

Allianz Türkiye, evcil hayvanlara özel "Sevimli Dostum Sigortası"nı çıkarttı. Sigorta kapsamında evcil dostlarımızın en hijyen ortamlarda sağlık hizmeti almasının amaçlandığına vurgu yapan Allianz Türkiye, bu kapsamda acil durum ve hastalıklarda genel sağlık harcamalarının karşılandığı bilgisi paylaşıyor.

Ayrıca yılda bir kez anlaşmalı veteriner kliniklerinde ücretsiz veteriner hekim muayenesi, tırnak kesimi, göz ve kulak temizliği hizmetleri ile konaklama ve pansiyon hizmetlerinde yüzde 30 indirim imkanı sunduklarını bilgisi paylaşan Allianz Türkiye, diğer sağlanan hizmetlere ilişkinse şu bilgiyi veriyor;

"Acil sağlık sorunlarında ve yatarak tedavili hizmetlerde bekleme süresi olmaksızın tedavi imkanı, Türkiye'nin önde gelen hastanelerinde geçerli muayene, ilaç, röntgen tahlil ve ameliyat harcamaları için kapsamlı sağlık hizmetleri, ihtiyaca göre farklı limitlerde iki alternatif plan seçeneği sunuluyor."

Allianz Türkiye, "Sevimli Dostum Sigortası" kapsamında pet dostlarına 7/24 veteriner hekim danışma hattı ile kedi ve köpeğiniz için istediğiniz zaman danışmanlık hizmeti de sağlıyor.

Bu arada poliçede belirtilen Hukuksal Koruma teminatı ile sigortalı havyanın üçüncü şahıslara vereceği zararlar nedeniyle; sigortalı hayvanın ismi poliçede belirtilen sahibine açılabilecek dava durumlarında oluşacak dava dilekçe giderleri, temyiz, karar düzeltme giderleri ve avukat masraflarını da kapsıyor.

Allianz Türkiye, pet dostlarına kredi kartı ile ödemelerde dokuz taksit imkanı da sağlıyor.

"ÜCRETSİZ MUAYENE VE BAKIM DA VAR"

Metin DEMİREL / Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı

Aksigorta olarak Pati Sigortası ürünümüzle, 6 aydan büyük 10 yaştan küçük, tüm ırk ve cinsiyetteki kedi ve köpeklerin sağlığını teminat altına alıyoruz. Bu poliçe ile yüksekten düşme sonucu oluşan kırık ve yaralanmalar, herhangi bir kaza veya enfeksiyon sebebiyle oluşabilecek göz tedavileri, trafik kazası sonucu oluşan tüm sağlık problemleri, böcek sokması, yanma, elektrik çarpması, sıcak havalarda ısı çarpması, donma, boğulma, yabancı cisim yutma ve batması sebebiyle oluşacak tedaviler ve zehirlenmeler, Pati Sigortası'nın güvencesi altına alınıyor. Ayrıca Pati Sigortası, çok sık rastlanan, başka bir kedi veya köpek ile kavga sonucunda oluşacak tedaviler için de teminat sunuyor. Değerli dostlarımız için Pati sigortası kapsamında anlaşmalı veterinerlerde yılda bir kez ücretsiz muayene ile birlikte tırnak kesimi ve göz-kulak temizliği hizmetleri de yer alıyor. Pati Sigortası, yıllık 250 TL primle, Aksigorta'nın geniş acente ağı ve Akbank kanalı aracılıyla hayvan severlere sunuyor. 5 bin TL'ye kadar acil durum teminatı sunan Pati Sigortası, üçüncü şahıslara verilen zararları da 3 bin TL'ye kadar karşılıyor.

BİZE ULAŞIN