Denizcilik sektörü bu fuarda buluşuyor

17-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen CNR Avrasya Boat Show’a bu yıl 200’den fazla firma, 700’ü aşkın markasıyla katılıyor. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan fuar için 60’tan fazla ülkeden deniz tutkunu, aylar öncesinden rezervasyon yaptırdı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Fuarın denizcilik sektörüne 1 milyar doların üzerinde katkı sağlamasını bekliyoruz” diyor.
18.12.2022 19:02 GÜNCELLEME : 20.12.2022 00:01

PARA RÖPORTAJ/ MEGA yat, tekne ve yelkenliler başta olmak üzere denizcilik sektörüne ait A'dan Z'ye her ürüne ulaşılabilen CNR Avrasya Boat Show'a bu yıl 200'den fazla firma, 700'den fazla markası ile katılıyor. ABD, Norveç, Letonya, Litvanya, Portekiz, İspanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler'in de aralarında bulunduğu 60'ın üzerinde ülkeden binlerce deniz tutkunu, CNR Avrasya Boat Show'a aylar öncesinden rezervasyon yaptırdı. Fuar için online bilet alan yabancı rakamı 8 binin üzerine çıktı. Fuarda sergilenen deniz araçlarının fiyatları 4 bin 500 lira ile 50 milyon lira arasında değişiyor. Yerli ve yabancı markaların dünya ve Türkiye lansmanlarının da yapıldığı fuarda birbirinden değerli tekne, bot ve yelkenli gibi deniz araçlarının ilk gösterimleri gerçekleştirilip siparişleri alınıyor. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, "Katılımcı firma, 'satıldı' ibaresi koyduğu aynı tekneden onlarca sipariş alarak neredeyse bir yıllık üretimin kapasitesini dolduruyor. Dolayısıyla bu yıl fuarın denizcilik sektörüne 1 milyar doların üzerinde katkı sağlamasını bekliyoruz" diyor.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, sorularımızı yanıtladı.

- Bu yıl yat fuarındaki katılımcı firma sayısı nedir?

CNR Avrasya Boat Show'a bu yıl 200'den fazla firma 700'den fazla markası ile katılıyor. Her markanın onlarca ürünü sergileniyor. Yani fuarda ortalama 3 bin 500 civarında ürün, yeni sahipleri ile buluşuyor. Ayrıca, CNR Avrasya Boat Show'da bu markaların dünya ve Türkiye lansmanları da yapılıyor. Birbirinden değerli tekne, bot ve yelkenli gibi deniz araçlarının ilk gösterimi CNR Avrasya Boat Show Fuarı'mızda gerçekleşiyor.

- Hangi ülkelerden ziyaretçi katılımı bekliyorsunuz?

CNR Avrasya Boat Show'a; ABD, Norveç, Letonya, Litvanya, Portekiz, İspanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler'in de aralarında bulunduğu 60'ın üzerinde ülkeden binlerce deniz tutkunu, aylar öncesinden rezervasyon yaptırdı. Fuardan online bilet alan yabancı rakamı 8 binin üzerine çıktı. Özellikle Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinin fuara yoğun ilgi göstermesi, bu yıl toplam ziyaretçi sayısında da hedeflerimizi oldukça büyütüyor.

- Fuarda kaç ürün sergilenecek? Hangi alt sektörler yer alacak?

Fuarda denizcilik sektörüne dair A'dan Z'ye her ürüne ulaşmak mümkün olacak. Tabii alanlarında çok iddialı olan mega yat, tekne ve yelkenliler başta olmak üzere alt sektörler açısından da oldukça zengin bir fuar hayata geçiriyoruz. Tekne aksesuarları ve tekne yapım malzemeleri, sürat ve gezi malzemeleri, motor yat ve güç ekipmanları, deniz kıyafetleri, marinalar ve donanımları, su sporları ekipmanları, deniz turizmi ve charter firmaları gibi aklınıza gelebilecek her türlü ürün ziyaretçilerle bir araya gelecek.

- Fuara özel etkinlik ve kampanyalar olacak mı?

Her sene olduğu gibi bu yıl da katılımcı ve ziyaretçilerimizi fuar alanında birbirinden farklı sürprizler bekliyor olacak. Her firmamızın fuara özele etkinlik ve kampanyaları ziyaretçilere keyifli bir fuar deneyimi yaşatacak. CNR Holding olarak tüm fuarlarımız için misyonumuz bir öncekinden daha iyi, daha prestijli ve daha etkili bir fuar gerçekleştirmek. CNR Avrasya Boat Show Fuarı'nda da ziyaretçilerimizin memnun ayrılacağından hiç şüphemiz yok.

- Türkiye'de yıllardır yapılan CNR Boat Show'un sektöre olan katkısı nedir?

Türk denizcilik sektörü, özellikle son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Yüksek kaliteli üretim gerçekleştirebilen sektör, uygun maliyet, esnek üretim sistemi, doğru pazarlama ve tanıtım çalışmaları sayesinde global pazarda önemli bir yer edindi. Tabii bu tanıtım ve pazarlama çalışmalarının en önemli ayağını CNR Avrasya Boat Show oluşturdu. Fuarı ziyaret eden 100 binin üzerinde kurumsal ve bireysel ziyaretçi, Türk denizcilik sektörünün marka bilinirliğini uluslararası arenada çok ciddi bir şekilde artırdı.

Gerek yerli üretim ve gerekse ithal markalar, alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı olan CNR Avrasya Boat Show'da yeni iş ilişkileri kurmanın yanında yıllık ticaret hedeflerine de ulaşma olanağı buluyor. Fuar, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Fuar katılımcıları bizim fuarımızda yabancı alıcılara "Re Export" yapma olanağı da buluyor. Fuarımızda sergilenen yerli üretim ve ithal tekneler, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 binlerce deniz severin ilgi odağı olacak.

- CNR Boat Show'un sektöre kattığı ekonomik hacim nedir?

CNR Avrasya Boat Show'da yerli ve yabancı markaların dünya ve Türkiye lansmanları da yapılıyor. Birbirinden değerli tekne, bot ve yelkenli gibi deniz araçlarının ilk gösterimi CNR Avrasya Boat Show Fuarı'mızda gerçekleşiyor. CNR Avrasya Boat Show'da, 4 bin 500 lira ile 50 milyon lira arasında değişen deniz araçları olacak. Fuarı gezme imkanı bulan ziyaretçiler, daha ilk günden onlarca deniz aracının üzerinde 'satıldı' ibaresi görüyor. Katılımcı firma, 'satıldı' ibaresi koyduğu aynı tekneden onlarca sipariş alarak neredeyse bir yıllık üretimin kapasitesini dolduruyor. Dolayısıyla bu yıl fuarın denizcilik sektörüne 1 milyar doların üzerinde katkı sağlamasını bekliyoruz.

BİZE ULAŞIN