Devletten taksitle satılık arsalar

TOKİ 33 ilde 391 arsayı yüzde 25 peşin, 48 ay vade imkanıyla müzayede ile satacak. Bu arsalar KDV’den muaf. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun’da 314, Malatya’da 219, Van’da 214 muhtelif arsayı yüzde 25 peşin, 24 ay vade, peşin ödemede yüzde 20 indirimle açık artırmaya çıkardı. Milli Emlak ise yaklaşık bin 700 taşınmazı, peşin ödemede yüzde 20 indirim, 2 yıla kadar taksit ve KDV’siz ödemeyle satacak. ÖİB de beş ilde 10 arsayı özelleştirecek…
06.05.2024 13:19 GÜNCELLEME : 07.05.2024 00:01

PARA ANKARA/ HÜLYA GENÇ SERTKAYA Kamu taşınmazları konut, işyeri, tarım ve yatırım amacıyla cazip fırsatlarla satışa sunuluyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, 33 ilde 381 muhtelif arsayı yüzde 25 peşin, 48 ay vade imkanıyla ve açık artırma ile satışa çıkardı. Konut, ticaret, tarım, kentsel dönüşüm, sanayi, lojistik tesis, gemi söküm, küçük sanayi ve turizm tesis alanı olarak ilana çıkarılan bu arsaların satışları KDV'den muaf tutuluyor. Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (Emlak Yönetim) tarafından açık artırmayla satılacak bu arsaların teminat tutarı 15 bin lira ile 5 milyon lira arasında belirlenirken, satış bedeli ise 199 bin liradan başlayıp, 579.6 milyon liraya kadar yükseliyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun'da 314, Malatya'da 219, Van'da 214 muhtelif arsayı yüzde 25 peşin, 24 ay vade, peşin ödemede ise yüzde 20 indirimle açık artırmaya çıkardı.

Öte yandan Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yaklaşık bin 700 taşınmazı, peşin ödemede yüzde 20 indirim, 2 yıla kadar taksit, KDV'siz ödeme imkanı ile satışa sundu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ise beş ilde 10 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. Özelleştirme portföyünde bekleyen 2 bin 500'ü aşkın taşınmaz bulunuyor.

AÇIK ARTIRMAYLA SATILACAK

Önce TOKİ'nin arsa satışlarıyla başlayalım. Şartnameye göre, TOKİ'nin arsaları, Emlak Yönetim Hizmetleri ve Tic. A.Ş. (Emlak Yönetim) tarafından düzenlenecek açık artıma toplantılarında alınacak tekliflerin idare tarafından değerlendirilmesi yöntemiyle satışa sunuldu. Açık artırma toplantısı Ankara'da Holidoay Inn Otel Konferans Salonu'nda, İstanbul'da ise TOKİ Hizmet Binası'nda ve www.emlakmuzayede.,com.tr adresinden internet bağlantılarıyla 10.30'da gerçekleştirilecek. Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Muğla, Niğde ve Sakarya'daki arsaların satışı 8 Mayıs Çarşamba günü yapılacak. Ağrı, Aksaray, Ankara, Aydın, Bitlis, Çorum, Eskişehir, Hatay, Karabük, Konya, Malatya, Muş, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Uşak ve Yalova'daki arsaların müzayedesi ise 9 Mayıs 2024 günü gerçekleştirilecek. İnternet bağlantıları ile açık artırmaya katılmak için katılım evraklarının müzayededen bir gün önce iletilmesi gerekecek. Teklifler toplantı sırasında açık teklif alma (açık artırma) yöntemiyle alınacak. Açık artırma toplantısına katılacak gerçek veya tüzel kişiler, katılım teminatını toplantı öncesinde ödeyecek. Teminat tutarı taşınmazın muhammen bedeline göre 15 bin liradan başlayıp, 3 milyon liraya kadar yükseliyor. Katılım teminatı Diyarbakır Kayapınar ilçesinde yer alan taşınmazlar ile Şanlıurfa Eyyübiye ilçesi Çalışkanlar mahallesinde yer alan taşınmazların her biri için 5 milyon lira olarak belirlendi. Satış listesindeki taşınmazlar için muhammen bedeli üzerinden vadeli teklif alınacak.

MERSİN'DE 36 TAŞINMAZ İLANDA

Şimdi de açık artırmayla satılacağı ilan edilen taşınmazlara bir göz atalım. Satış şartnamesine göre Mersin'in Yenişehir İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde toptan ticaret alanı imarlı 89 bin 176 metrekarelik taşınmaz satışa konu edildi. Satış bedelinin 579 milyon 644 bin lira olarak belirlendiği taşınmazın teminat bedeli 3 milyon lira. İlan edilen yüzölçüm ile tescil edilen yüzölçüm arasında fark olması halinde, değerleme firmasınca yapılacak ekspertiz raporundaki güncel birim bedel baz alınarak mahsuplaşma yapılabilecek. Ototest/Oto Galeri Kooperatifleri tarafından bu taşınmazlara teklif verilebilecek. Bu taşınmazın tapu kaydında, taşınmazın Mersin 1.Asliye, 7.Asliye ve 11.Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde üç ayrı davasının olduğuna yönelik beyan bulunuyor. Bu arada Mersin'de yüzölçümü 212 metrekare ile 89 bin metrekare arasında değişmek üzere 36 taşınmazın satışa konu edildiğini hatırlatalım. Satış bedelleri 199 bin 458 liradan başlayıp, 579.6 milyon liraya kadar çıkan bu arsaların teminat bedelleri ise 15 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişiyor.

DİYARBAKIR'DA DÖRT TAŞINMAZ LİSTEDE

Satış listesinde Diyarbakır'da ilana çıkarılan dört arsa yer alıyor. Bu arsalardan Kayapınar ilçesindeki konut ve ticaret alanı imarlı 15 bin 122,09 metrekarelik arsa 158.8 milyon lira, 16 bin 25 metrekarelik arsa 168.3 milyon lira, ticaret alanı imarlı 11 bin 459,42 metrekarelik arsa 71.8 milyon lira satış bedeliyle ilana çıkarıldı. Bu Teminat tutarları ise 5 milyon lira olarak belirlendi.

Adana'da beş arsa konut alanı olarak ilana çıkarıldı. Taşınmazlar için öngörülen teminat tutarı 750 bin lira ile 3 milyon lira, satış bedeli 11.7 milyon lira ile 72.5 milyon lira arasında değişiyor.

Dördü Başakşehir, ikisi de Tuzla'da olmak üzere İstanbul'da altı arsa açık artırmayla satılacak. Başakşehir İkitelli'de ticaret alanı imarlı 2 bin 373,78 metrekarelik arsa 94 milyon 951.2 bin lira satış bedeliyle ilana çıkarıldı. Başakşehir Kayabaşı'nda yüzölçümü 3 bin 854 metrekare ile 7 bin 888 metrekare arasındaki taşınmazlar ise 91.4 milyon lira ile 175.4 milyon lira satış bedeli ile ilana çıktı. İstanbul Tuzla'daki konut alanı imarlı 3 bin 512 metrekarelik taşınmaz için 23.7 milyon lira, ticaret alanı imarlı 33 bin 54 metrekarelik taşınmaz için 164.8 milyon lira satış bedeli öngörüldü.

GEBZE'DE TIR ALANI İÇİN TAŞINMAZ SATIŞI

Kocaeli'nde beş taşınmaz açık artırmayla satılacak. Bu taşınmazlardan Başiskele'deki 2 bin 148 metrekarelik taşınmaz ile Darıca'daki 6 bin 845 metrekarelik taşınmaz konut alanı imarlı. Başiskele'deki taşınmaz 17.2 milyon lira satış bedeli, 750 bin lira teminat bedeli, Darıca'daki taşınmaz 72.2 milyon lira satış bedeli 3 milyon lira teminatı bedeli ile ilana çıkarıldı. Gebze'deki üç taşınmazdan ikisi ticaret alanı olarak satışa sunulurken, 39 bin 587.65 metrekarelik taşınmaz ise tır parkı alanı olarak 475 milyon lira satış bedeli, 3 milyon lira teminatı bedeliyle ilana çıkarıldı.

Balıkesir Bandırma'da konut alanı ve ticaret alanı imarlı yedi taşınmaz ilanda. Satış bedelleri 6.23 milyon lira ile 51.2 milyon lira, teminat tutarları ise 350 bin lira ile 3 milyon lira arasında öngörüldü.

Elazığ Merkez'de 17 arsa 2.4 milyon lira ile 92.2 milyon lira arasında değişen satış bedeli, 75 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişen teminat bedeli ile satışta.

Antalya Manavgat'ta konut alanı ve ticaret alanı imarlı 10 taşınmaz, 5.85 milyon lira ile 9.9 milyon lira arasında değişen satış bedelleriyle ilana çıkarıldı.

Muğla'da ise 13 arsa 3.1 milyon lira ile 164.8 milyon lira arasında değişen satış bedeliyle açık artırmayla satılmak üzere ilan edildi. Bu taşınmazların teminat bedeli ise 350 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişiklik göstermekte.

İZMİR'DE 96 TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMAYLA SATILACAK

TOKİ İzmir'de 96 taşınmazı açık artırmayla satmak üzere ilana çıkardı. İzmir Aliağa'daki muhtelif büyüklüklerdeki 37 taşınmaz sanayi alanı, 25 taşınmaz gemi söküm alanı imarlı olarak açık artırma ile satılacak taşınmazlar listesine girdi. Şartnamede verilen bilgiye göre İzmir Aliağa Atatürk mahallesinde yer alan 1409 ada 11-48 arası parseller üzerinde kiracı konumunda faaliyette bulunan kişi/firmalar bulunmakta olup; bunların Nisan 2026'ya kadar kira sözleşmeleri devam edecek. Kira sözleşmelerinin bitimine müteakip yer teslimleri yapılabilecek. Bu taşınmazların kiracıları, satış sözleşme tarihi itibariyle içinde bulundukları mevcut kira dönemine ait kiralarını İdareye ödeyecekler, satış sözleşmesinin imzalanmasını müteakip kira sözleşme koşullarına bağlı olarak, yeni döneme ait kira bedellerini alıcılarına ödeyecekler. Açık arttırma toplantısı anında her bir parselin teklif alma işleminin sonlandırılmasına müteakip kiracıya son teklif bedeli ile alıp almayacağı sorularak teklif alımı sonlandırılacak. İzmir'de ilana çıkarılan diğer taşınmazlar ise konut alanı, ticaret alanı, turizm tercihli konut alanı, günübirlik tesis alanı, turizm tesis alanı imarlı. İzmir Çeşme'de turizm tesis alanı olarak ilana çıkarılan 10 bin metrekarelik arsanın satış bedeli 270 milyon lira olarak öngörüldü. İzmir Seferihisar'da ise 3 bin 84 metrekare ile 12 bin metrekare arasında değişen üç arsa turizm tesis alanı imarlı olarak ilanda. Satış bedelleri taşınmazın büyüklüğüne göre 14.1 milyon lira ile 42.9 milyon lira arasında değişiklik gösteriyor.

ŞANLIURFA'DA KOOPERATİFLER BAŞVURABİLİYOR

Şanlıurfa Eyyübiye'de, oto galeri yapılmak üzere 118 bin 945 metrekarelik arsa 166.5 milyon lira satış bedeli, 200 bin metrekarelik taşınmaz ise 280 milyon liralık satış bedeliyle ilana çıkarıldı. Teminat bedelleri bu taşınmazların 5'er milyon lira olarak öngörüldü. Şartnameye göre; ticaret unvanında Oto Galericiler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi yazan belgeye sahip, tapu müdürlüklerinden alınmış, son üç yıl içinde Kooperatifin taşınmaz mal edinmediğine dair belgeye sahip kooperatifler tarafından bu taşınmazlara teklif verilebilecek. Bu arada şartnamede taşınmaz üzerinde ihtiyati tedbir bulunduğu not düşüldü. Şanlıurfa Karaköprü'de ilana çıkarılan 38 bin metrekarelik taşınmaz ise 72 milyon lira satış bedeli, 3 milyon lira teminat bedeli ile ticari rekreasyon alanı olarak ilana çıkarıldı.

AYDIN KUŞADASI'NDA 50 ARSA VAR

Aydın Kuşadası'nda farklı büyüklüklerdeki 50 taşınmaz açık artırmayla satılacak. Bu taşınmazlar içinde imar planında tarım alanı olarak görülen de, konut alan, gelişme konut alanı, özel okul alanı, rekreasyon alanı, tercihli kullanım alanı (ikincil konut, otel ve motel…) olarak görülen de bulunuyor. Satış bedellerinin 448.3 bin lira ile 128.1 milyon lira arasında değiştiği taşınmazların teminat bedeli de 15 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişiklik gösteriyor.

Tekirdağ Çorlu'da üç taşınmaz lojistik tesis alanı olarak satışa çıkarıldı. Teminat bedeli 3 milyon lira olarak belirlenen bu taşınmazların satış bedelleri ise büyüklüklerine göre 81.8 milyon lira ile 134 milyon lira arasında değişiyor. Aksaray Merkez'de, küçük sanayi alanı imarlı farklı büyüklükte 10 arsa 16.2 milyon lira ile 35.8 milyon lira arasında değişen satış bedeliyle, 750 bin lira ile 1.5 milyon lira arasında değişen teminat bedeliyle ilana çıkarıldı. Ankara'da 30 arsa konut alanı, gelişme konut alanı, konut ticaret alanı olarak ilana çıkarıldı.

AÇIK ARTIRMAYLA YAPILACAK SATIŞLAR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun 19 Mayıs, Alaçam, Atakum, Bafra, Havza ve Tekkeköy'de 314 taşınmazı açık artırmayla satacak. Emlak Yönetim tarafından yapılacak açık artırma toplantısı, 30 Nisan'da gerçekleştirilecek. Malatya Battalgazi ve Doğanşehir'de 219 arsa için açık artırma 2 Mayıs'ta, Van Gevaş, İpekyolu ve Tuşba'da 214 arsa için açık artırma 7 Mayıs'ta düzenlenecek. Bu taşınmazlar, yüzde 25 peşin, 24 ay vade ve peşin ödemede yüzde 20 indirim fırsatıyla satılacak. Açık artırma toplantısına katılacak gerçek veya tüzel kişiler, katılım teminatını yatıracak. Açık artırmalara internet katılım başvurusu, müzayedenin bir iş günü öncesinde yapılacak.

BEŞ İLDE 10 TAŞINMAZ ÖZELLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), beş ilde 10 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. Bu taşınmazlardan dördü Aydın Didim'de. Söz konusu taşınmazlar için son teklif verme tarihi 7 Mayıs olarak belirlendi. Aydın Didim'de bir bütün halinde satışı gerçekleştirilecek 20 bin 353,54 metrekare yüzölçümlü taşınmazın geçici teminat bedeli 8 milyon lira olarak belirlendi. Yine Aydın Didim'de 7 bin 830,35 metrekare taşınmazın geçici teminat bedeli 3.5 milyon lira olarak belirlenirken, 6 bin 443'er metrekarelik iki taşınmazın ise geçici teminat bedeli 3'er milyon lira olarak öngörüldü. Antalya Manavgat'taki 7 bin 514 metrekarelik taşınmaz için de son teklif verme tarihi 7 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Geçici teminat bedeli 3 milyon lira olarak öngörüldü.

İstanbul Eyüpsultan'da geçici teminat bedeli 20 milyon lira olan 5 bin 374.67 metrekare yüzölçümlü taşınmaz için son teklif verme tarihi 9 Mayıs, İstanbul Esenyurt'ta geçici teminat bedeli 20 milyon lira olan 10 bin 301 metrekare yüzölçümlü taşınmaz için son teklif verme tarihi 14 Mayıs olarak belirlendi.

Şanlıurfa Karaköprü'de dört parseldeki 7 bin 730 metrekarelik taşınmazın geçici teminat bedeli 2 milyon 250 bin lira, yedi parseldeki 26 bin 796,81 metrekarelik taşınmazın geçici teminat bedeli 15 milyon lira olarak belirlendi. İki taşınmaz için son teklif verme tarihi 8 Mayıs olacak. Özelleştirilecek taşınmazlardan biri de Nevşehir Merkez'deki 8 bin 570 metrekare yüzölçümlü arsa. Geçici teminat bedelinin 6.5 milyon lira olarak belirlendiği bu taşınmaz için son teklif verme tarihi de 7 Mayıs olarak belirlendi.

PEŞİN VEYA VADELİ ÖDEME İMKANI

İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık" usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleler, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak. Teklif sahipleri ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için teklif verebilecek. Birden fazla taşınmaz için teklif verilmesi halinde bu teklifler birbirleri ile ilişkilendirilemeyecek. İhaleye gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları (OGG), kooperatifler, vakıflar, gayrimenkul yatırım fonları ile belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilecek. İhale konusu taşınmazların ihalelerine katılacak teklif sahiplerinin her bir taşınmaz için ayrı ihale şartnamesi alması, her bir taşınmaz için ayrı teklif sunulması ve teklif ile ihale şartnamesinde istenilen belgeleri İdare'nin Ankara'daki adresine son teklif verme tarihi saat 18.00'e kadar elden teslim etmesi zorunlu olacak. Teklifler Türk Lirası cinsinden verilecek olup ihale bedeli peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde; ihale bedelinin asgari yüzde 40'ı peşin, vadeye bırakılan tutarı ise 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda ödenebilecek. İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına yıllık yüzde 46 oranında basit faiz (vade farkı) uygulanacak.

Yaklaşık bin 700 taşınmaz satış için ilanda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yayımlanan ilanlara göre 26 Nisan itibarıyla Türkiye genelinde bin 667 taşınmaz satış için ilana çıkarılırken, 702 taşınmaz ise satış için ilana hazırlanıyor. Milli Emlak, Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde peşin ödemede yüzde 20 indirim, iki yıla kadar taksit imkanı, KDV'siz ödeme imkanı sunuyor. Ayrıca emlak vergisinden beş yıl muafiyet ve harçsız tapu imkanı sağlanıyor. Milli Emlak'ın satışa çıkardığı taşınmazlar arasında 7 Mayıs'ta ihalesi gerçekleştirilecek olan 14 bin 749,64 metrekarelik taşınmaz dikkat çekiyor. Konut+ticari alan olarak değerlendirilecek taşınmazın teminat bedeli 16.6 milyon lira olarak belirlenirken, tahmini ihale bedeli ise 66.37 milyon lira olması öngörülüyor.

Kocaeli Gebze'de konut alanı imarlı 2 bin 151,91 metrekarelik taşınmazın tahmini ihale bedeli 15 milyon 63.4 bin lira, ticaret alan imarlı bin 358,84 metrekarelik taşınmazın tahmini ihale bedeli 12.2 milyon lira olarak belirlendi. 29 Nisan'da satış ihalesi gerçekleştirilecek olan Bursa Nilüfer'de 6 bin 166 metrekarelik tarlanın tahmini ihale bedeli 22.5 milyon lira öngörüldü. 29 Nisan'da ihalesi yapılacak Antalya Kepez'de bin 89 metrekare konut alanı imarlı taşınmazın teminat bedeli 1.5 milyon lira olup, tahmin edilen ihale bedeli ise 15.25 milyon lira.

Teşvik belgeli yatırımlarda 49 yıl süre

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün, kiralama amaçlı ilana çıkardığı 97 taşınmaz bulunuyor. 60 taşınmaz ise kiralama için ilana hazırlanıyor. İhale ile kiralama işlemlerinde sabit tesis yapılmadan 10 yıla kadar kiralama süresi veriliyor. KDV'siz ödeme imkanı sunuluyor. Kullanıcılarına tarım arazilerinin doğrudan kiralanması imkanı sağlanıyor. Ağaçlandırma amaçlı kiralamalarda ise ilk beş yıl yüzde 50 indirim uygulanıyor. Milli Emlak, teşvik belgeli yatırımlarda, taşınmaz tahsisinde 49 yıl süre, bedelsiz ön izin, emlak vergi değerinin yüzde 2.5'ine kadar yıllık bedel, ilk üç yıl yüzde 70 indirim ve hasılattan pay alınmaması imkanı veriliyor.

Portföyde 2 bin 700 civarında taşınmaz bulunuyor

ÖİB'nin portföyünde 2 bin 700 civarı taşınmaz bulunuyor. ÖİB 1. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Kayseri ve Muğla'daki 133 taşınmaz yer alıyor. 2. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Hatay, İstanbul, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Niğde, Trabzon ve Yozgat illerinde 192 taşınmaz bulunuyor. 4. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kars ve Osmaniye illerinde 214 taşınmaz yer alıyor. 6. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde Maliye Hazinesi'nden ADÜAŞ'a kadar çeşitli kamu kurumlarının özelleştirmeye hazırlanan 546 taşınmaz bulunuyor. 7. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde 294, 8. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde bin 113, 9. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde 142, 10. Proje Grup Başkanlığı'nın portföyünde 63 taşınmaz yer alıyor.

İstanbul Şile'de de özelleştirilecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul Şile'de toplam 7 bin 847,58 metrekare yüzölçümlü taşınmazı bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilecek. Geçici teminat bedelinin 4 milyon lira olarak belirlendiği taşınmaz için son teklif verme tarihi 15 Mayıs olacak. Taşınmazın ihalesi, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık" usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak. İhaleye gerçek ve tüzel kişiler, Ortak Girişim Grupları (OGG), kooperatifler, vakıflar, gayrimenkul yatırım fonları ile belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilecek. Teklifler Türk Lirası cinsinden verilecek olup ihale bedeli peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde; ihale bedelinin asgari yüzde 40'ı peşin, vadeye bırakılan tutarı ise 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda ödenebilecek. İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına yıllık yüzde 46 oranında basit faiz (vade farkı) uygulanacak. Özelleştirme işlemi; her türlü resim, vergi, harç ve KDV'den muaf olacak.

BİZE ULAŞIN