İlk yarının en yüksek tutarlı işlemi

Türkiye İş Bankası, bankanın sürdürülebilirlik bağlantılı ilk işlemi olma özelliği taşıyan sendikasyon kredisi anlaşmasını imzaladı.
28.05.2021 15:45 GÜNCELLEME : 28.05.2021 15:45

Türkiye İş Bankası, bankanın sürdürülebilirlik bağlantılı ilk işlemi olma özelliği taşıyan, 544,7 milyon Euro ve 300 milyon ABD Doları tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasını imzaladı. Banka, böylece, toplamda 964 milyon ABD doları tutarındaki kredi anlaşmasıyla, geçen yıl Mayıs ayında tamamladığı işlemi yüzde 110'un üzerinde bir oran ile yenilemiş oldu. İş Bankası tarafından sağlanan kredi, yılın ilk yarısında gerçekleştirilen işlemler arasında özel bankalar içinde en yüksek tutarlı işlem oldu.

27 Mayıs 2021 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasında Bank of America ve Abu Dhabi Commercial Bank koordinatör, Standard Chartered Bank ve Bank of America sürdürülebilirlik koordinatörü ve Emirates NBD Bank PJSC ise ajan banka olarak görev aldı. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti Euro diliminde Euribor + %2,25, ABD Doları diliminde ise Libor + %2,50 oldu.

Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya'daki 18 ülkeden 38 bankanın katılımı ile bir önceki yıl sağlanan krediye kıyasla, alınan yüksek talep sayesinde katılımcı banka sayısını ve toplam tutarı artıran İş Bankası, uluslararası piyasalarda hem bankaya hem de ülkemiz bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu. Banka tarafından gerçekleştirilen ilk sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi kapsamında, sürdürülebilirlik performans kriterleri belirlendi. Bankanın elektrik tedarikinin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması ve engelli dostu bankamatiklerin toplam bankamatik sayısına oranının artırılması gibi performans kriterlerine ulaşılması durumunda, sendikasyon kredisinin maliyetlerinde iyileşme gerçekleşecek.

BİZE ULAŞIN