Banka hisselerindeki baskı sürüyor

Önceki haftalarda yaşanan rallinin banka hisseleri özelinde etkili olan sert satışlarla sona ermesiyle beraber endekste taşlar yerine oturmadı. Banka hisselerinde süren satışlar sonrasında bankacılık endeksinde yüzde 13.19 değer kaybı yaşandı.
28.09.2022 16:56 GÜNCELLEME : 29.09.2022 00:00

GÖKSEL TEKİNER BORSA İstanbul'da önceki hafta yaşanan sert geri çekilme sonrasında geçen hafta toparlanma çabası dikkat çekti. Haftaya sert satışlarla başlayan BIST 100 endeksinde salı günü itibarıyla 3.149 seviyesine kadar geri çekilme yaşandı. Bu seviyenin test edilmesi sonrasında ise tepki alımları etkili olurken endeks, haftayı yüzde 2.83 oranında değer kaybı ile 3.281.61 seviyesinden tamamladı.

Önceki haftalarda yaşanan rallinin banka hisseleri özelinde etkili olan sert satışlarla sona ermesiyle beraber endekste taşların yerine oturmadığını görüyoruz. Özellikle banka hisselerinde süren satışlar sonrasında bankacılık endeksinde yüzde 13.19 oranında değer kaybı yaşandı, sanayi endeksindeki değişimde ise yüzde 0.40 olarak sınırlı yükseliş görüldü.

Makro olarak Merkez bankalarının gölgesinde bir hafta geride bırakırken yeni haftanın gündeminde ise Pazartesi günü kapasite kullanım oranını, Cuma günü ise dış ticaret dengesini, en önemli iç veriler olarak takip edeceğiz. Yurtdışında ise ABD açıklanacak olan makro verileri küresel oyuncularla beraber yakından izleyeceğiz.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde ise hızlı geri çekilme sonrasında yaşanan toparlanma çabasının şimdilik zayıf kaldığını görüyoruz. Kısa vadeli göstergelerin toparlanıyor olmasını pozitif olarak değerlendirsek de 22 günlük gibi kısa vadede önemli bir ortalamadan aşılamaması tepki hareketlerinin zayıf kaldığını gösteriyor

İçinde bulunduğumuz haftada bahsettiğimiz hareketli ortalamanın geçtiği nokta olan 3.305 seviyesini ilk kritik nokta olarak takip edeceğiz. Yükseliş hareketlerinin güç kazanabilmesi için ilk etapta bu direncin üzerinde kapanış görmeliyiz Bu nedenle yeni pozisyonlar için 3.305 seviyesinin üzerinde kalıcı hareketleri beklemek yararlı olacaktır. Bu direncin kırılması sonrasında ise üst direnç noktaları olarak 3.398 ile 3.494 seviyeleri hedeflenebilir.

Hafta içinde yaşanabilecek satışlarda ise ilk etapta 3.225 seviyesini ara destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin kırılması durumunda ise geçen hafta tepki hareketlerin geldiği yer olan 3.149 – 3.150 bandına kadar geri çekilme beklenebilir.

BİZE ULAŞIN