3.805 desteğinin altı baskıyı artırır

İçinde bulunduğumuz haftada 3.805 seviyesini ilk ara destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görebiliriz. Ancak ara destek noktası olan 3.805'in kırılması, endekste önceki zirvemiz olan 3.715'e kadar geri çekilmeye neden olabilir.
02.11.2022 22:37 GÜNCELLEME : 04.11.2022 00:01

GÖKSEL TEKİNER Geçen haftaya hafif pozitif başlayan BİST-100 endeksinde hafta ortasından sonra güç kaybının arttığı görüldü. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan güçlü yükseliş sonrasında 3. çeyrek bilanço rakamlarının fiyatlanması ile hisse bazlı hareketler daha ön plana çıkarken, endeks haftayı yüzde 1.41 oranında sınırlı değer kaybı ile 3878.98 seviyesinden tamamladı.

Sanayi endeksinde yüzde 1.67 değer kazanımının gerçekleştiği haftada, banka hisselerinde kar satışları etkili oldu ve bankacılık endeksi yüzde 5.73 oranında değer kaybı ile haftayı tamamladı.

Son dönemde küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışan endekste bilanço gerçekleşmeleri sonrasında kar satışlarının etkili olduğunu görüyoruz. Beklentilerin bitmesiyle beraber yaşanan bu geri çekilmeyi sağlıklı buluyoruz.

Haftanın veri takvimine baktığımızda Perşembe günü gelecek olan enflasyon rakamları en önemli yurtiçi veri konumunda olurken, açıklanmaya devam eden bilanço rakamlarını da hisse bazlı olarak yakından takip edeceğiz.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde ise hafta ortasından sonra etkili olan satışlarla beraber kısa vadeli yükselen trend desteğinin kırıldığını görüyoruz.

Kısa vadeli teknik göstergelerin güç kaybediyor olması, yanı sıra 5 ve 10 gün gibi kısa vadeli ortalamaların altına inmiş olması, gevşeme eğiliminin devam edebileceğini gösteriyor.

Özellikle bilanço rakamlarının sonrasında beklentilerin gerçekleşmesi ile hisse bazlı kar satışlarının arttığını bu dönemde görebiliriz. Yaşanabilecek satışlar endekste baskı unsuru olacağından dolayı içinde bulunduğumuz haftada güç kaybının devamını görebiliriz Bu nedenle hisse bazlı desteklerin daha yakından takip edilmesini ve zarar kes seviyelerinin daha yakın tutulmasının yararlı olacaktır.

İçinde bulunduğumuz haftada 3.805 seviyesini ilk ara destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görebiliriz. Ancak ara destek noktası olan 3.805'in kırılması, endekste önceki zirvemiz olan 3.715'e kadar geri çekilmeye neden olabilir. Bu nedenle 3.805 seviyesinin altındaki hareketlerde mevcut pozisyonları azaltarak alt desteklerde yeni denge arayışlarını beklemenin yararlı olacak kanaatindeyiz.

Endekste 3.805 desteğinin üzerinde yaşanabilecek tepki yükselişlerinde ise 4.000 ve 4.015 bandını ilk önemli direnç noktası olarak verebiliriz.

BİZE ULAŞIN