Dijital melekler geliyor

Dijital melek yatırım platformu ReINVeS Angels ile üyeler, mobil uygulama üzerinden istedikleri girişime yatırım yapabilecek.
10.05.2021 14:27 GÜNCELLEME : 10.05.2021 14:27

SPK'dan lisans alarak paya dayalı kitle fonlaması sitemini Türkiye'de hayata geçiren ilk platform olan fonbulucu.com, yine bir ilke imza atıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akredite olan Melek Yatırımcı Ağı ReINVeS Angels ile Dijital Melek Yatırımcılık kavramı ekosistemde yerini alıyor. Ülkemizde çok fazla gelişemeyen melek yatırımcılığa yeni bir bakış açısı getiren ReINVeS Angels, tamamen dijital olarak faaliyet yürütecek. Mobil uygulama üzerinden geliştirilen sistemde ReINVeS Angels'ın üyeleri, diledikleri zaman, diledikleri girişime hiçbir manuel işleme takılmadan güvenli, kolay ve hızlı ortak olabilecek. İnternet üzerinden yatırım fırsatı sunan Paya Dayalı Kitle Fonlama sistemine destek niteliğinde faaliyet yürütecek yeni nesil melek yatırım ağının üyeleri, mobil uygulama sayesinde diledikleri zaman, kolay ve hızlı işlem yapabilecekler ve hiçbir prosedür içermeyen sistem ile Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) yapılan yatırımları kaydileştirirken, Takasbank ile de gerekli para transferleri güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Melek yatırımcılık dijitalleşti

Fonbulucu.com Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu ve ReINVeS Ventures (Kitle Fonlama Girişim Sermayesi Yatırım Fonu) ile entegre çalışacak olan ReINVeS Angels, üyelerine isterse tek bir girişime isterlerse de fondan katılım payı alarak aynı anda yüzlerce girişime yatırım yapma olanağı sunuyor. Sistem, girişimcilerin yatırımcılarla belli periyotlarda bir araya gelerek yapılan geleneksel sunum günleri yerine sürekli ve dijital olarak gerçekleşecek ve melek yatırımcılar zamandan bağımsız olarak girişimcilerle online buluşacaklar. Melek yatırımcılar, seçtikleri bir girişimin arz edilen paylarından diledikleri miktarda alabilecekken aynı zamanda ReINVeS Ventures üzerinden sunulan hazır portföy paketlerine de yatırım yapabilecekler.

Girişimler ve yatırımcılar mobilde bir araya geliyor

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ReINVeS Angels Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldız şunları aktardı: "Resmi adı 'Bireysel Katılım Yatırımcılığı' (BKY) olan melek yatırımcılığı günümüz mobil dünyasına uyarlayarak yeni bir boyuta taşıyoruz ve adını da Dijital Melek Yatırımcı Ağı olarak değiştiriyoruz. Ülkemizde Melek Yatırımcılık Yönetmeliği 2013 yılında yayınlandı. Şu ana kadar 600 civarında lisans almış katılım yatırımcısı olmasına rağmen bu kişilerden yüzde 25-30'u ancak faal durumda. Melek Yatırımcılar olarak bilinen BKY'ler, kişisel maddi varlıklarını ve tecrübelerini başlangıç aşamasındaki girişimlere aktararak girişimlerin büyümelerini sağlayan gerçek kişilerdir. BKY'lerin yaptıkları yatırımlar, fonlar ya da stratejik ortaklıklarla kıyaslanınca düşük seviyelerde olup bu tip yatırımların amacı başlangıç aşamasındaki şirketin belli bir noktaya kadar ilerlemesini sağlamaktır. Kısacası, uygulanan mevcut sistemde yaygınlaşamayan ve lisans alanların sayılarını artıramadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Bu yeni nesil dijital sistemle bize başvuru yapan ve melek yatırımcı olmaya uygun her yatırımcımızı hiçbir ücret talep etmeden sisteme üye yaparak lisanslarını onlar için alıyoruz. Şu an ağımızda onlarca meleğimiz var ve her geçen gün artıyor. Yıl sonuna en az 200 Dijital Melek Yatırımcıyı sistemimize eklemiş olacağız. Lisans almak isteyenler bize reinves.com websitemiz üzerinden ulaşabilir ve online başvuru yapabilirler."

BİZE ULAŞIN