Eti’nin satışı masada

Eti’nin satışı için yabancı bir fon şirketi ile masaya oturulduğu konuşuluyor. Gerçekleşirse, Türkiye'nin bu güne kadar yapılmış en büyük satışlarından biri olacak.
10.05.2021 15:35 GÜNCELLEME : 10.05.2021 15:35

Eti bugün Türkiye'nin iki önemli çikolata ve bisküvi markasından biri. Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı'nın projesini kendi elleriyle çizdiği ilk tesiste 1962 yılında üretime başladı. Birçok ilkleri gerçekleştirmiş bir marka. Türkiye'nin ilk lifli bisküvisi Burçak, ilk hazır kızarmış ekmeği Etimek, ilk sanayi tipi keki olan üzümlü, meyveli ve kakaolu dilim keki, ilk paketlenmiş turtası Turti, ilk glutensiz ürünler markası Pronot ve ilk ıslak keki Browni gibi birçok yenilikçi ürünü tüketicinin beğenisine sundu. Kanatlı'nın kurduğu ve büyüttüğü Eti, bir dönem profesyonellere devredilse de bugün oğlu Firuzhan, kızları Gülden ve Aydan Kanatlı tarafından yönetiliyor.

Firuzhan Kanatlı

Eti, Türkiye'nin 72 farklı ilinde 7 binden fazla çalışanı istihdam ediyor. Eskişehir'deki üretim tesislerinin büyüklüğü 43 bin metrekare. Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri. 2019 rakamlarına göre firmanın 5.1 milyar TL cirosu bulunuyor. 2020 rakamları henüz açıklanmadı ama 6 milyar TL'nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. 190 yurtiçi ve dışı distribütörü bulunuyor. Beş kıtada 40 ülkeye 150 milyon dolar civarında ihracat yapıyor.

Eti, Türkiye'nin en bilinen markalarından biri. Haliyle şirketteki gelişmeler biz gazetecilerin hep radarındadır. Haliyle bizim de takibimizde olan bir şirket. Duyduğumuza göre Eti'de önemli gelişmeler varmış. Eti'yi yöneten aile bireyleri arasında anlaşmazlıklar olduğu hep kulağımıza geliyordu. Özellikle baba Firuz Kanatlı'nın 2017 yılında vefatından sonra görüş ayrılıkları iyice artmış. Öğrendiğimize göre Eti'nin satışı için yabancı bir fon şirketi ile masaya oturulmuş. Çoğunluk hissesi mi satılacak, yoksa ortaklık mı olacak, gelişmelerin henüz o detayına ulaşamadık. Masada konuşulan rakamlar çok farklı. Gerçekleşir ise, Türkiye'nin bu güne kadar ki en büyük satışlarından biri olacak. O nedenle biz şimdilik bir rakam telaffuz etmek istemiyoruz. Görüşmelerin nasıl sonuçlanacağının takipçisiyiz…

BİZE ULAŞIN