Askeri yazılım ve simülatör geliştiriyor

Kadın girişimci Gökçe Yıldırım Kalkan'ın kurucu ortağı olduğu Simsoft firması, askeri yazılım ve simülatörler geliştiriyor. Kalkan, savunma sanayi şirketlerinin etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunuyor.
07.12.2021 13:16 GÜNCELLEME : 07.12.2021 13:18

ÜRÜN DİRİER Türkiye'de kadın girişimciliği dev bir ekonomik potansiyel barındırıyor. Erkeklere kıyasla yaptıkları işe tutkuyla bağlanan, aynı anda birden çok işi yapma yeteneği bulunan, empati ve duygusal zeka gibi çağımız iş dünyasının kilit özelliklerine doğuştan sahip olan kadınlar, girişimcilik gibi adanmışlık gerektiren rollerde her geçen gün daha fazla başarı hikayesi yazıyor. O kadınlardan biri de Simsoft Kurucu Ortağı Gökçe Yıldırım Kalkan. Simsoft, simülasyon sistemleri, askeri yazılımlar ve ciddi oyun uygulamaları geliştirmek amacıyla ODTÜ Teknokent'te kurulmuş bir teknoloji firması. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda sivil ve askeri kuruluşlar tarafından kullanılan yüzlerce simülatör üretmiş, çeşitli alanlarda geliştirdiği yazılım ürünlerini ise uluslararası alanda tanınmış kuruluşlara teslim etmiş bir firma. Ar-Ge'ye dayalı milli ve yerli yazılım altyapısına sahip olan Simsoft'un Türkiye'de dört, ABD'de ise bir ofisi olmak üzere beş ofisi bulunuyor.

Savunma şirketlerinin etkinliğini artırıyor

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Gökçe Yıldırım Kalkan, iş hayatına eğitim simülatörü projelerinde görev alarak başlamış. Simsoft'un yanı sıra Bilten, SmartICT, Limatek Sistem, Medygon ve Simovate firmalarının da ortaklarından olan Kalkan, "Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) ve SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin komitelerinde görev alarak sektördeki firmaların etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunuyorum" diyor. Kadınların öne çıkan empati, önsezi, iletişim gücü, detaycılık, yapıcı ve uzlaşmacı olma ve aynı anda çoklu görev düşünebilme gibi karakter özelliklerini girişimcilikte önemli avantajlar sağladığını ifade eden Kalkan, "Bu gibi yetenek ve becerilerin her biri bir girişimin başlatılmasında ve başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Kendi adıma kadın girişimcilerin yaşadığı bir dezavantaj görmüyorum. Sürekli iyileştirme politikamıza dayanarak ürünlerimizi yeni ve ileri teknolojilerle durmadan geliştirmeyi, çeşitlendirmeyi, simülasyon sistemlerimizi ve yazılım ürünlerimizi EMEIA bölgesinde yaygınlaştırmayı, modelleme ve simülasyon alanında dünyada lider firma olmayı hedefliyoruz" diye konuşuyor.

BİZE ULAŞIN