En yeni içecek bayilikleri

Limonatalar, vitaminciler, gazozcular, kahveciler, farklı çeşitte sıcak ve soğuk çaylar… Büyük zincir markaların dışında, “Daha az maliyetli, küçük bir dükkânım” olsun diyen girişimcilerin gözü bu markalara çevrildi. Üstelik yatırımcılara hem eğitim hem de personel desteği gibi pek çok destek sağlanıyor.
09.10.2023 23:37 GÜNCELLEME : 10.10.2023 00:01

PARA FRANCHISE/ AYŞEGÜL KÜÇÜKKURT ZOR Son yıllarda üçüncü nesil kahvecilerin ve kitap kafelerin arttığını gözlemliyoruz. Sadece o değil, vitaminciler, bubble tea'ciler, limonatacılar, gazozcular… Hepsi artık birer şube olarak karşımıza çıkıyor. Binbir çeşit farklı aromada içecekleri müşterilerine sunuyorlar. Özellikle gençlerin favori mekânları artık buralar diyebiliriz. Tabii bunu gözlemleyen girişimciler, kolları sıvayarak markaların bayiliklerini almak için yarışa girdi. Mahalle araları, caddeler, sokaklar ve köşe başlarında artık kafe ve farklı içecekler satan dükkânları görür olduk. Biz de bayilik yoluyla büyümek isteyen, hem sıcak hem de soğuk içecek markalarını ele alarak yatırımcılara kılavuz olmak için araştırdık.

ZUFFY BUBBLE TEA

Cirodan yüzde 5 istiyor

2022 yılında içecek sektörüne adım atan Zuffy Bubble Tea'nin, kendisine ait altı, bayilik yoluyla işletilen üç şubesi bulunuyor. Bu yıl içerisinde 25 yeni franchise hedefi belirlemiş olan firmadaki yatırım bütçesi ortalama 800 bin lira ile 1 milyon 200 bin lira olarak belirlenmiş. Cirodan yüzde 5, reklam geliri olarak da yüzde 2 talebinde bulunan Zuffy Bubble Tea, yatırımcılarına çeşitli alanlarda eğitimler veriyor. Yeni dönemde trend olan içecek sektörüne iddialı bir giriş yapan firma, girişimcilerini bekliyor.

Web Adresi: www.zuffybubbletea.com

Telefon: 0530 788 59 61

ATOM MASTER

İki farklı konsept

25 yıl önce Alanya'da bir aile işletmesi olarak kurulan Atom Master, çay ve kahve çeşitlerinin yanı sıra, sandviç, pasta, waffle gibi yiyeceklerle cafe müşterilerini ağırlıyor. 50 bin euro ile 100 bin euro arasında bir yatırım bedeline sahip olan firmanın hedefi, Türkiye'de daha çok noktada yer almak. Cafe ya da büfe konseptiyle farklı fiyatlarda girişimcilerine fırsatlar yaratan Atom Master, daha çok tatil yörelerini, işlek caddeleri ve AVM'leri tercih ediliyor. 69 çeşit ürüne ve 12 franchise şubeye sahip olan firma yatırımcılarını bekliyor.

Web Adresi: www.atommaster.com

Telefon: 0850 888 28 66

PIN CAFFEINE TEA

25 bin liralık yatırım bütçesi

Pin Global Gıda çatısı altında bulunan, 2018 yılında kurulan ve 25 bin liralık bir yatırım bütçesine sahip olan Pin Caffeine Tea'nin bir adet işletmesi bulunuyor. Ancak Türkiye genelinde büyümeyi hedefleyen firma, yatırımcılarından kârdan pay almıyor. Girişimciler için hem düşük maliyetli hem de kâr sağlayabilecek bir yatırım fırsatı sunuyor.

Web Adresi: www.pindrinks.com.tr

Telefon:0850 241 95 65

ÇAY VE ÖTESİ

17 şubesi var

2015 yılında kurulan ve merkezi Antalya Muratpaşa'da bulunan Çay ve Ötesi'nin toplam 17 şubesi bulunuyor. Çoğu da franchise sistemiyle işletiliyor. Cafe-tatlı ve pasta konseptinde hizmet veren firma, proje, pazarlama ve personel eğitimi gibi hizmetleri yatırımcılarına sunuyor. 600 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen yatırım bedeline sahip olan Çay ve Ötesi'nden bayilik almak isteyenlerin firma yetkilisine ulaşması gerekiyor.

Web Adresi: www.cayveotesi.com

Telefon: 0532 765 78 04

GAZ VODA

El yapımı gazozlar

2018 yılından bu yana Türkiye'de ve yurtdışında birçok şubesiyle faaliyet gösteren Gaz Voda, Gürcistan'dan temin edilen doğal şurup ve şeker pancarıyla üretiliyor. Bulgaristan, Makedonya, Romanya gibi Balkan ülkelerine de "Oranjada" ismiyle yayılan Gaz Voda, Türkiye'de tüketicileri retro gazoz temasıyla tanıştırıyor. Türkiye dışında Kuveyt ve Kazakistan'da şubeler mevcut. Yatırımcılarına kiosk, stand ve shop'lardan oluşan satış noktaları konsepti sunan firmadan bayilik almak için öncelikle online platform üzerinden form doldurmak şart.

Web Adresi: www.gazvodatr.com

Telefon: 0507 544 61 11

HANS COFFE TURKEY

İstanbul'da üretim yapıyor

Kahve, çay, çorba, meyve suyu olmak üzere 34 farklı çeşitte ürün ve gıda sektörüne hizmet veren Hans Coffe Turkey, İstanbul'da yaklaşık 7 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu tesiste üretim yapıyor. Fabrikada öğütme, kavurma, karışım, dolum, paketleme, depolama ve lojistik işlemleri gibi üretimin her evresi gerçekleşiyor. İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'ye bayilik vermek isteyen firmadaki yatırım bütçesi de 69 bin liradan başlıyor.

Web Adresi: www.hanscoffeefranchising.com

Telefon: 0541 789 80 09

HARPUT DİBEK KAHVESİ

Üç farklı konsept

2012 yılından bu yana Ar-Ge çalışmalarını yürüten Harput Dibek Kahvesi, ürünlerini 2015 senesinde satışa sunmaya başlamış. Alışveriş merkezlerinde mega kiosk, midi kiosk ve mobil stand olarak üç farklı konseptte franchising veriyor. Ayrıca ürünler Türkiye'nin belirli illerinde bayilik ağı ile satışa sunuluyor. Kahvenin şu anda herhangi bir markette satışı yok. Firmanın kendi online platformu üzerinden sipariş alıyor.

Web Adresi: www.harputdibek.com

Telefon: 0850 305 03 85

MEVA LİMONATA

Farklı tatlar

2014 yılından itibaren meyve suyu üretimine başlayan ve Akbal Su ve Meyve Suları çatısı altında kurulan Meva Limonata, farklı soğuk içecek çeşitleriyle raflardaki yerini alıyor. Saatte 15 bin pet bardak ve 12 bin pet şişe içecek üretimine olanak sağlayan Meva'nın fabrikası Kocaeli Gebze'de yer alıyor. Akbal Su olarak Tüm Türkiye'de 2 binden fazla bayiliğe sahip olan firma, Meva Limonata ile de aynı oranları hedefliyor.

Web Adresi: www.mevalimonata.com.tr

Telefon: 0262 758 73 70

BİZE ULAŞIN