Almanya’dan çıkan Türk girişimi: VK Alu-Desing

2019 yılında Almanya Ahlen’de girişimci Volkan Karagülle tarafından kurulan VK Alu – Desing GmbH, alüminyum teras ve kış bahçeleri alanında uzmanlaşmış ve Almanya’da bu alanda öne çıkan şirketlerden. Web sitesi aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşan şirket, özelleştirilmiş seçenekler de sunuyor. Ayrıca alüminyum doğrama kapı ve pencere üretimi ile solar panel üretimi de gerçekleştirdiklerini söyleyen VK Alu – Desing GmbH CEO'su Volkan Karagülle, “Büyüyen iş potansiyelimize bağlı olarak bu yıl 5 milyon Euro ciro hedefliyoruz” diyor.
23.04.2024 13:32 GÜNCELLEME : 23.04.2024 13:32

Temelleri 2019 yılında Almanya / Ahlen'de girişimci Volkan Karagülle tarafından atılan VK Alu-Design GmbH, alüminyum teras ve kış bahçeleri üretimi ve montajı konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Veranda sistemlerinin henüz günümüzdeki kadar talep görmediği bir dönemde bu alana giriş yapan Karagülle, bu alanın büyüyeceğini ve gelişeceğini öngörerek faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışmalarının karşılığını da zaman içinde alıyor. Kendi üretimi olan ürünlerin başarılı bir şekilde montajlanması ve satış sonrası servis hızı ile sektördeki kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlıyor. Bugün gelinen noktada Almanya`da büyük bir bayi ağına sahip olmasıyla ürünlerini geniş kitlelere ulaştıran Karagülle'nin şirketi VK Alu – Desing GmbH, aynı zamanda cephe sistemleri uygulayıcısı. Üstelik bu alanda bölgesinin önde gelen oyuncusu olarak önemli referanslara da sahip. Ahlen'de 10 bin metrekarelik büyüklüğe sahip üretim tesislerinde faaliyet gösterdiklerini belirten VK Alu – Desing GmbH CEO'su Volkan Karagülle, "Avrupa'nın büyük kentlerinde büyük ve donanımlı showroom'lar açmak için çalışmalar yürütüyoruz. Hedef pazarlara yönelik yeni tesis yatırımlarımız ise 2025 yılı sonrasında Avrupa'daki genişleme stratejimizin bir parçasını oluşturacak" diyor.

ÖZELLEŞTİRME SEÇENEKLERİ VAR

VK Alu -Desing GmbH'nin ürün yelpazesi sadece teras ve kış bahçeleriyle sınırlı değil. Aynı zamanda teraslarda kullanılan sürgü cam ürünleri ve kapı pencere üretimini gerçekleştiriyor. Bu ürünler, estetik tasarımlarıyla dikkat çekerken, aynı zamanda dayanıklılık ve güvenlik konularında da en yüksek standartları karşılıyor. Web tabanlı satış platformları aracılığıyla Avrupa genelinde müşterilerine erişim sağladıklarını ve müşterilerinin beklentilerini karşılamak için çeşitli özelleştirme seçenekleri de sunduklarını söyleyen Karagülle, " VK Alu-Design GmbH'nin diğer bir önemli faaliyet alanı alüminyum ekstrüzyonu. Özel tasarım kalıplarla üretilen işlenmiş alüminyum profiller, endüstriyel ve ticari kullanımlar için geniş bir uygulama alanına sahip" diye ekliyor.

BU YILKİ HEDEF 5 MİLYON EURO

Şirketin cirosunun önemli bir kısmı, en güçlü olduğu ürün 'alüminyum veranda' bileşenlerinden geliyor. Bu bileşenler, yüksek kalite standartlarına, dayanıklılığa ve estetik değere sahip olmalarıyla öne çıkıyor. 20 kişilik bir ekiple çalıştıklarından da söz eden Karagülle, "Üretim tesislerimiz ve Ar-Ge departmanlarımızda mühendislik ve mimarlık eğitimli personele sahibiz. Geçen yılı 3 milyon Euro ciro ile kapattık. Bu yılki hedef ciromuz ise 5 milyon Euro.

AB'DE ALÜMİNYUM MALZEMELERE TALEP ARTIYOR

Öte yandan şirketin yatırımları oldukça çeşitli bir alana odaklanmış durumda. Sektörler arası etkileşimler sunduklarını vurgulayan Karagülle, şunları anlatıyor: "Öncelikle, cephe sistemleri alanında alüminyum doğrama kapı ve pencere üretimi, inşaat endüstrisinde önemli bir yer tutar. Bu sektör, bina ve konut inşaatı için temel bir bileşen. Özellikle Avrupa'da enerji verimliliği standartlarının yükselmesiyle birlikte, yalıtım ve enerji tasarrufu sağlayan malzemelere olan talep artıyor. Alüminyum, dayanıklılığı, hafifliği ve esnek tasarım imkanları nedeniyle bu talebi karşılamak için tercih edilen malzemelerden biri."

GÜNEŞ ENERJİSİ PLATFORMLARI DA ÜRETİYOR

Şirket, solar sistemler alanında da güneş enerjisi platformları üretiyor. Yenilenebilir enerji sektöründe çevre dostu enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eden bu alanda da faaliyetleri olduğunu Karagülle, şöyle devam ediyor: " Güneş enerjisi, sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir rol oynar ve talebi artan bir sektör. Platform üretimi, güneş panellerinin montajı için temel altyapıyı sağlar ve bu da güneş enerjisi projelerinin kurulumunu ve işletimini kolaylaştırır. Son olarak, 2023 Kasım ayından itibaren Avrupa genelinde müşterilerinize özel tasarım kalıp üretimi ve ekstrüzyon hizmeti sunmaya başladık. Bu, sektördeki müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için bir adım olarak görülebilir. Özel tasarım kalıp üretimi, müşterilerin spesifik ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş ürünlerin üretilmesine olanak tanırken, ekstrüzyon hizmeti de alüminyum profil üretimini içerir ve geniş bir uygulama yelpazesi sunar. Tüm bu faaliyetler, inşaat endüstrisinden yenilenebilir enerjiye kadar geniş bir yelpazede yer alarak, çeşitli sektörlerde rekabet avantajı sağlayabilir ve işletmenizin büyümesine katkıda bulunabilir."

BİZE ULAŞIN