Bodrum’a yeni yat limanı mı geliyor?

Kulislere göre, Bodrum'da cruise limanını yat limanı yapmak için yeni bir proje çizilmiş. Sessiz sedasız yürütülen yeni projeyle eski limanın tamamen değiştirilmesi planlanıyormuş.
27.07.2021 11:36 GÜNCELLEME : 27.07.2021 11:36

Bodrum pandemi döneminde belki de Türkiye'nin en hızlı büyüyen bölgelerinden biri oldu. Tapu daireleri alım-satım işlerine yetişemedi. Hepsinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Pandeminin turizmdeki genel negatif etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 yıl içinde çok sayıda yeni otel yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de yeni rekorlar kırıyor.

Biz bu gelişmelere ek olarak yeni bir projeden söz etmek istiyoruz. Bodrum merkezde iki ayrı liman var. Biri Bodrum Yat Limanı diğeri ise Cruise Limanı. Bodrum Yat Limanı yüzde 100 doluluk kapasitesi ile dikkat çekiyor. Buna karşılık Cruise pazarındaki durum belli. Aslında Cruise limanı da şehrin merkezinde sayılır. Yani yaşam alanlarının içinde. Ancak bu bölge merkeze göre daha sakin bir yer. Şimdi öğrendiğimize göre cruise limanını yat limanı yapmak için yeni bir proje çizilmiş. Sessiz sedasız yürütülen yeni projeyle eski limanın tamamen değiştirilmesi planlanıyormuş. Yaşam alanları ile yeni yapıları ile bölgeye farklı bir soluk getirmesi hedeflenen bu projede onay aşamaları da bitmek üzereymiş. Bu projenin hayata geçmesi ile bölgede çok ciddi bir hareketlilik yaşanacağı gerçek. Bakalım bu yeni yat limanı projesi onay aşamalarını geçip inşa aşamasını gelecek mi? Bu sorunun cevabını zaman içinde öğreneceğiz…

BİZE ULAŞIN